Как правилно да се изолира подборът на материала на тавана



Всеки собственик на частна къща трябва да се погрижи за топлината си. Необходимо е да се осигури топлоизолация на тавана, стените и пода. Особено важно е да се направи качествена изолация покрива на тавана - през това време по-голямата част от топлината изчезва. За апартаментите това не е от значение, тъй като таванът за следващия етаж е етаж. Единственото изключение е последният етаж. Правилната изолация на тавана значително ще намали загубата на топлина, и следователно, и освен за отопление на къщата.
Покривите бяха изолирани преди много векове. По-рано за целта бяха използвани глина, стърготини, шлака, суха трева, експандирана глина и други порести материали. Но подобно затопляне не беше най-доброто. Много от тези материали лесно се подпалват, а насекоми и мишки се засаждат в стърготини и треви. Шлаката разваля припокриването.
как да изолирате тавана в страната
Модерните материали позволяват бързо и качествено изпълнение на изолацията. Обикновено използвайте пенопласт, минерална вата, полистирол. Тези материали са екологосъобразни и рядко запалими. Закрепването на изолацията до тавана бързо.
Таванът може да се изолира по два начина: от външната страна (на тавана) и вътрешен (в стаята). Изолирани таван от страна на стаята, което позволява височина Steam и хидроизолация, топлоизолация, сайдинг облицовки борда или гипсокартон - всичко това се извършва изграждане на 15 45santimetrov. Дебелината на топлоизолационния слой зависи от материалните и климатичните особености на района.
Експертите препоръчват изолация от вътрешността на помещението, ако таванът ще бъде използван като склад, или ще бъдат направени комуникации (въздуховоди, електрически кабели и др.). Мерките за вътрешна изолация трябва да се третират по-отговорно, като същевременно се намалява и изборът на материал. Работата трябва да бъде внимателно и точно, следвайки препоръката. На технологията за изолация на тавана технологията има голямо въздействие - ако не се придържа, дори при най-малките нюанси, резултатът ще бъде незадоволителен. Топлоизолационните материали трябва да са огнеупорни, т.е. да имат минимално ниво на дим и лоша горимост и безопасни за здравето. Перфектно годни минерална вата и полистирол.
закрепване на изолацията към тавана
Дебелината на слоя бариера срещу пара е повлияна от характеристиките на избрания материал, вида на таванното покритие, климатичните особености на района (да се чете:Как да оправите парата бариера към тавана").

Как правилно да се извършва изолация

  1. Първо направете рамка от метални профили или греди. Необходимо е за допълнително покриване на тавана с гипсокартон или облицовка (облицовъчни плочи от дърво).
  2. Създайте слой бариера срещу пара. За да направите това, вземете пергамента, нарязайте го на размерите на клетките, добавяйки 5 сантиметра, а дървените ламели са прикрепени към водачите или гредите.
  3. Поставете слой изолация. Може да бъде минерална вата или полистирол. Затоплянето на тавана в страната е лесно: пяната ви позволява да регулирате броя на слоевете, добавяте или отстранявате ги (прочетете също: "Как да направим таван в страната"). Материалът се вмъква в клетката, колкото е възможно здраво, но действа внимателно, защото може да се счупи. Ако има пропуски, те запечатани строителство пяна. Когато употреба минерална вата, а след година няколко слоя, като се уверите, средата на дъските от втория ред падна на съединителни плочи на първо място. с други думи, слоеве от минерална вата е поставен като тухли. минерална вата, не е необходимо да натиснете надолу по GCR или друг материал, тъй като тя идва от въздуха, и тя се свива, поради което губи своята изолационна способност.
  4. Изолацията е покрита със слой от стъкло и укрепва кожата - например облицовка, гипскартон.
  5. Извършете завършването на повърхността.
технология за изолация на тавана
Затоплянето на тавана на апартамента е желателно да се произвеждат по този начин, защото за да направите тази работа отвън, трябва да получите разрешение на жилищния офис, което не е лесно. Недостатъкът на тази опция е, че някои осветителни тела не могат да бъдат вградени в тавана. Факт е, че вградените осветителни тела се нагряват и топлоизолацията не позволява изтичането на топлина. В резултат на това лампите изгарят през първите няколко часа работа.
Но този проблем може да бъде решен по няколко начина:
  • използване на стенни, подови или окачени съоръжения (свещи, подови лампи, полилеи);
  • да работят вградените осветителни тела със светлинни диодни лампи или светлинно диодно осветление (практически не се нагряват по време на работа);
  • намалете броя на слоевете на топлоизолатора или го премахнете напълно в местата, където ще бъде осветлението.

Изолация на тавана отвън

Що се отнася до изолацията на тавана отвън, може да се направи по няколко начина. За да направите това, можете да използвате пеноизол, пяна, минерална вата и някои други по-малко популярни нагреватели.
подходяща изолация на тавана
Как правилно да изолирате тавана отвън, можете да видите снимката. Първо, таванът се привежда в нормално състояние. С всичко това чисто, оставяйки само гредите и тавана на тавана. Тъй като таванът е добре вентилиран, проверете вентилационната система. Ако е необходимо, запълнете празнината, така че топлоизолаторът да не се намокри и да не загуби качествата си.

Нанасяне на пластмасова пяна

Пяната се полага, както следва:
  • поставете слой пергамина между гредите, като направите квота от около 5 сантиметра, фиксирайте го с дървена лента;
  • За да се направи топъл окачен таван, пяната се поставя възможно най-плътно;
  • пукнатините се запълват със строителна пяна;
  • върху пяната се поставя слой от пергамен;
  • поставете един или повече слоя от минерална вата.
Как да изолира тавана, подробно видео:

Нанасяне на изолация от пяна

Мога да имам проблеми с това как да монтирам нагревател до тавана. Тя може да бъде издухана между гредите само със специално оборудване. Също така, е необходима сложна подготвителна работа, за да се предотврати навлизането на материала в жилищните помещения. Следователно в това се включват само специалисти.
за затопляне на тавана в страната

Приложение на минерална вата

По отношение на това как правилно да се направи изолация на тавана с минерална вата, след това е изложена на няколко редици, имитиращи зидария. Последният слой се препоръчва да се затварят гредите, така че топлината да не излиза през тях. Възможно е също да се използва пяна - в горната част на минералната вата се поставя пергаментът, след това пяната и отново пергаментът. Крайният слой е минерална вата.

Допълнителна информация

Мислейки как да изолирате тавана в страната, не забравяйте за избора на материал. То трябва да бъде негоримо, незапалимо и препоръчително е да не се пуши. В допълнение, изолацията трябва да запази огъня за 25 минути (за апартаменти в многоетажни къщи - 90 минути).
за правилно изолиране на тавана със собствените си ръце
За да се гарантира, че студеният въздух не прониква в изолацията, таванната основа е задължително запечатана. Ако стоманобетонната плоча действа като припокриване, не е необходимо уплътняване. Но ако има дървени греди, тогава е необходимо да се направи парна бариера (например, мазилка покритие, използвайте влагоустойчив гипсокартон и т.н.). След завършване на работата е необходимо да се провери херметичността на фугите на топлоизолационните материали със стени, греди и други носещи конструкции.
За топлоизолация е по-ефективна, експертите съветват да се изолират и външните стени.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?
Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?
Как да изолира тавана в дървена къщаКак да изолира тавана в дървена къща
Загряване на пяна таван лесно и евтиноЗагряване на пяна таван лесно и евтино
Затопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготиниЗатопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготини
В дървената къща затопляме таванаВ дървената къща затопляме тавана
Изолация на тавана в частна къща - методиИзолация на тавана в частна къща - методи
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Как да изберем нагревател за баня на таванаКак да изберем нагревател за баня на тавана
» » Как правилно да се изолира подборът на материала на тавана
© 2021 BggeHat.com