Отопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждно



Защо трябва да изолирате тавана

Дървото е екологосъобразен, лек материал, даващ на всяка структура специален чар, но често в руската зима, топлоизолационните качества не са достатъчни.
Топлата къща е уютна къща. Но не, дори и най-съвършената система за отопление, не може да помогне, ако таванът в стаята пропуска студа. Топлият въздух се издига, а дали таванът е изолиран, зависи дали ще остане топлината в къщата или ще излезе на улицата.
изолация за тавана в дървена къща
Рано или късно всеки собственик на дървена къща ще реши да изолира дома си.
Така че, ние затопляме тавана в дървена къща. Процесът на затопляне е съвсем прост и с помощта на съвременните материали също е надежден. В допълнение, повечето от материалите топлоизолация на тавана в дървена къща имат добра звукоизолация.

технология

За да изолирате тавана, трябва първо да изчислите количеството, качеството и състава на изолацията - за да направите това, вземете предвид дизайна на тавана и покрива, наличието на тавански или тавански помещения. Логично, колкото по-дебел е слоят изолация, толкова по-надеждна е топлоизолацията.
Започнете изолацията с парна бариера. За да направите това, поставете слой от полиетилен или полипропилен. За да се избегне образуването на кондензация може да се използва с такива материали, както и хидроизолация или кристал spetsplenkoy различни специфични грапавост на страната, която е обърната жилищните помещения.
изолация за тавана на дървена къща
Полагане на слой от бариера за пара трябва да бъде стегнат, в противен случай топлият въздух ще излезе извън къщата (по-подробно:Как да поставите бариера на парите на тавана") Над филма стека на самия нагревател.
Внимателно изберете изолация за тавана на дървената къща.
Обикновено, като изолацията на тавана в дървена къща използва минерална вата, Ековата монтажна пяна или пяна - последния, между другото, е напълно подходящ за външни и вътрешни довършителни работи. Монтаж пяна може да помогне, ако има пропуски в слоя на топлоизолационния материал (въпреки че това, разбира се, е по-добре да не се допуска).
Материалът трябва да бъде огнеупорен, незапалим, екологичен, така че горните примери са идеални. Един добър, висококачествен материал ще бъде гаранция за отлична топлоизолация, както и шумоизолация.

Топлоизолационни материали

Някои материали имат по-явна съпротива на огъня, други - звукоизолиращи свойства, но като нагревател за всички.
изолация на тавана на дървена къща

Ековата

Към днешна дата ecowool - най-популярната материална изолация, надеждна и висококачествена. Най-често, когато решават какво да изолират тавана на дървена къща, те го избират. Съставът на памучната вата е екологичен - състои се от натрошена целулоза, смесена с антисептични и огнеупорни добавки. За да поставите ecowool следва слой не по-малко от 1,5 см. Преди отколкото да изолира таван в частната къща, ecowool малко razpushayut, и след подправяне. Това ще ви помогне да избегнете свиване на материала след полагането.

Минерална вата

Екструдирана диабаза, доломит, базалт (скали) - това е, което е минералната вата. Веднъж беше палмово дърво на пазара, но с появата на ecowool се отдръпна на фона. Сред предимствата, ниска горимост, висока еластичност и висока "устойчивост" на свиване може да се отбележи. Гризачи и други минерални вати "домашни животни" няма да бъдат за вкус, но насекомите могат да оправдаят в тях своите гнезда.
изолираме тавана в дървена къща със собствените си ръце
Няколко съвета за полагане на минерална вата:
  • Първо, не трябва да има пропуски в слоя минерална вата след полагане;
  • второ, минералната вата се поставя най-добре в два или дори три слоя - за по-голяма надеждност.

пенополистирол

Този материал се оценява благодарение на неговата лекота, хидрофобност и отлични топло и звукоизолиращи свойства. Въпреки че напоследък не е толкова популярна, колкото предишните, има и редица причини за това.
Стиропор не е най-безопасният материал, той е лесно податлив на изгаряне (въпреки че има огнеупорни образци) и често се уврежда и от малки гризачи. Въпреки недостатъците, полистирената пяна може да се използва като нагревател за тавана на дървена къща, тъй като тя все още има топлоизолационни свойства.
толкова по-добре е да изолира тавана в дървена къща
Стиропорният слой се полага върху слой от парно бариерен филм с равномерен слой без пукнатини и пролуки. След натрупване отгоре, поръсете с разширена глина. Често се полагат няколко подобни слоя, за да се постигне по-добър ефект. Като втори слой EPS или минерална вата могат да се използват върху експандиран полистирол.

Други опции

Най-евтиният и най-ненадежден начин за изолиране на тавана е използването на експандирана глина и стъклена вата. Във всеки случай само собственикът решава какво да изолира тавана в дървена къща. Вариантите, както вече се вижда, могат да се комбинират един с друг, което само ще подобри топлоизолационните свойства. Можете да експериментирате в името на намаляването на разходите за материали, обаче, спестяване на изолация, на собственика през зимата може да не е време да съжалява за решението си, тъй като веднъж, за да си купи качествен добър материал много по-лесно и по-полезни, отколкото да страдат с Repack евтин или замръзване в студа.
Затопляне на тавана в къщата, подробности за видеото:

Как да разберем, че топлоизолацията работи?

Най-лесният начин да проверите ефекта на топлоизолацията през зимата. Разбира се, лесно е да се чувствате в студа, независимо дали топлината се съхранява в къщата или не, но ако все още има съмнения относно качеството на произведението - има доказан безплатен метод. Трябва да вземем малко сняг и да го оставим на тавана, ако снегът не се разтопи скоро - това означава, че всичко е наред, защитата работи. При малки зими или през есента може да се използва лед от фризера или сладоледената чаша.
По-добре да изолира тавана на дървена къща
Затоплянето на дървената къща на тавана отвътре е една от задачите на добър собственик. Изкуството на архитектурата на дървени къщи се връща в дълбините на вековете, защото нашите първи прадеди все още живеят в дървени колиби. Въпреки това, това изкуство е предмет на няколко, и с най-малко съмнение в собствената си сила, е по-добре да се консултира със специалист. Също така е полезно да потърсите допълнителен фотографски материал на нашия уебсайт.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Загряване на пяна таван лесно и евтиноЗагряване на пяна таван лесно и евтино
В дървената къща затопляме таванаВ дървената къща затопляме тавана
Как и какво да изолира таванаКак и какво да изолира тавана
Как правилно да се изолира подборът на материала на таванаКак правилно да се изолира подборът на материала на тавана
Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действиеЗатопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие
Изолация на тавана в частна къща - методиИзолация на тавана в частна къща - методи
Как да изолирате тавана в къща отвън и отвътреКак да изолирате тавана в къща отвън и отвътре
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
» » Отопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждно
© 2021 BggeHat.com