Затопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготини

Затопляне на къщата с дървени стърготини A

Ако погледнете историята на строителството на жилищни сгради в студени райони, тогава затоплянето на стените с дървени стърготини започна да се практикува не толкова отдавна. Стърготини като нагревател за стени в строителството на къщи се използват само през последните 300 години.

През последните 50 години те все повече се заменят с такива високоефективни нагреватели за стени като полистиролова пяна и базалтова вълна. Прогресът в строителството не стои неподвижен. И точно както затоплянето на къщата с дървени стърготини влиза в историята, в крайна сметка ще слезе в историята и изолацията на фасадите с минерални нагреватели. Те ще бъдат заменени от напълно синтетични ефективни нагреватели.

Стърготини като нагревател на стени и тавани

Какво отличава дървесината като стена затопляне, и защо те все още се използват в частни ниско строителство?

  1. Първо, изолацията на стените с дървени стърготини е изключително прост процес, който не изисква специализиран инструмент или някакви специфични познания.
  2. На второ място, дървени стърготини като нагревател на стени и подове е практически свободен. Това е така нареченият "условно безплатен" строителен материал - харчите пари само за доставката му и подготовката за отметка в стените.
  3. Трето, дървесината е екологична изолация, не излъчва вредни вещества на етапа на "производство" и на етапа на полагане и експлоатация.

Той обаче има няколко много съществени недостатъци:

  1. Стърготините са горими материали, които са склонни към спонтанно изгаряне. Опитата в свободна форма е обект на натрупване на статично електричество.
  2. Стърготините като стена трябва да бъдат добре защитени от външна и вътрешна влага.
  3. Това е хлабав материал, който може да изпече или да попадне през дефекти в кожата на фасадата или тавана.
  4. В слоя от дървени стърготини могат да се засаждат вредители - насекоми и гризачи, за които слой дървени стърготини е отличен подслон.

Тези недостатъци в съвременното строителство напълно надвишават основния плюс на opila - неговата "безплатна". Ето защо стърготините като нагревател на стени и тавани се използват само в този случай, когато финансовият компонент е изключително важен процес на затопляне на стените на къщата.

Затоплянето на къщата с дървени стърготини 0

Затопляне на стените с дървени стърготини - технология

Тъй като дървени стърготини - zasypnoy изолация, а след това за монтаж на стените ще се нуждаят от пространство между носещата стена и фасадата.

На стената е монтирана летва, към която е прикрепена външната груб фасада. Или веднага, в случая, когато се организира пространството между два слоя покритие на кланичните трупове изолация на рамката къща дървени стърготини.

В това пространство и пълнители са пълни, подготвени да служат като нагревател за стените на къщата. За да се изключи възможността за спонтанно изгаряне на дървени стърготини, той се смущава от глината, след което се оказва, че стърготините са всъщност дървени стърготини. Този материал и заспи в стената на къщата по време на затопляне.

Затопляне на къщата с дървени стърготини 3

Или, когато дървени стърготини падат в пространството между стените, той се забива с добавяне на разтвор, съдържащ евтини забавители на пламъка, химически или естествени.

Освен това е възможно да се напълни стърготините в стените с постоянно разливане на течен глинен разтвор. В този случай винаги оставяйте пространство в горната част на пролуката, през което влагата постепенно се изпарява от получения глинен разтвор с дървени стърготини.

Възможно е да се направи сухо запълване на смес от глина и стърготини по всяко време на годината и всички работи, свързани с изхвърлянето на стърготини с разтвори, могат да се извършват само през топлия сезон, при температура на външния въздух над 0С.

Затопляне на тавана на къщата с дървени стърготини

Често в селски къщи или вани можете да видите тавански покрити подове, покрити с слой стърготини. По този начин те произвеждат затопляне на тавана на къщата дървени стърготини за няколко стотин години.

Въпреки това, за да може слой изолация да издържа по-дълго и да бъде огнеупорен, той трябва да бъде напоен с огнеустойчив материал или да използва дървени стърготини, смесени с глина.



Топлоизолация на къща с дървени стърготини 2

В този случай, разбира се, трябва да помислите кои тавани на тавана могат да издържат на две възможни крайни състояния на дървени стърготини:

  1. Сухи дървени стърготини с минимално количество влага.
  2. Мокри дървени стърготини, наситени с външна влага след тежки, продължителни дъждове.

Тъй като дървеният материал, дори и в смес с глина, остава доста хигроскопичен материал, той абсорбира влагата от влажен въздух. Това значително увеличава теглото на целия изолационен слой и увеличава натоварването на пода.

Топлоизолация на дървена къща с дървени стърготини - характеристики

Стърготините като стена за затопляне имат една отлична функция - те всъщност са безплатни. Така че, дебелината на изолацията на стените или таваните може да бъде направена на практика.

Възможно е изолирането на стените с дървени стърготини с дебелина от 0,5 метра или 1 метър. Е, каква друга изолация може да даде собственикът на къщата в такъв дебел слой?

Затопляне на къщата с дървени стърготини 1

Ето защо, не най-добрите индикатори за топлоустойчивостта на стърготини в мокро състояние могат да бъдат компенсирани от дебелината на изолационния слой.

Технология на изолацията с дървени стърготини в стените на дървена къща

На подпорната стена на дървената къща са монтирани подпори за външната груб фасада. Поддържа регулирането на дебелината на бъдещия слой пълнене на дървени стърготини.

На опорите е монтирана външна груба фасада. Това може да бъде всеки листов материал - шперплат, OSB, DSP и др. Бордът или плочата не се използват за тези цели поради следните причини:

  • Чрез възможните пукнатини между плочите дървеният стърготин ще се влее в пространството между грубата и декоративната фасада.
  • Процесът на закрепване на дъската е по-дълъг и изисква повече крепежни елементи. Първоначалната евтиност на борда като материал ще бъде изравнена с по-голямата продължителност на работа и цената на хардуера.

Освен това, в пространството между носещата дървена стена и грубата фасада, триона се запълва. Както вече бе споменато по-горе, затопляне на дървена къща стърготини могат да бъдат произведени както в смес с глина, така и при изливане на слой от дървени стърготини с течни разтвори на забавители на горенето.

Затопляне на рамката къща с дървени стърготини - характеристики

Затоплянето на рамката къща с дървени стърготини има свои собствени характеристики. Стърготините се изсипват в пространството между две кланични трупове - външни и вътрешни. Всъщност дебелината на рамковата стойка регулира дебелината на изолационния слой в корпуса на рамката.

Затопляне на къщата с дървени стърготини 4

И ако е достатъчно да се използва дебелина на борда 150-200 мм за ефективен изолатор като базалтова вълна или пяна, тогава тази дебелина очевидно е недостатъчна за изолация с дървени стърготини.

Използване на комбинираната технология на изолация с дървени стърготини

Ето защо, изолацията на рамката къща с дървени стърготини се прави в комбинирана версия. Спиралата се излива между кожите на рамката. Това позволява да се получи слой изолация от стърготини с дебелина 200 mm.

Освен това е монтирана допълнителна рамка за външна изолация с дървени стърготини с дебелина до 300 мм, като се използва същата технология, която се използва за изолиране на дървена къща. Това дава възможност за получаване на слой стърготини с дебелина до 500 mm.

В същото време, външната рамка под изолацията от дървени стърготини на стените на къщата може да бъде увеличена "до безкрайност". Така че можете да получите топли стени с дебелина най-малко 1 метър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?
Как да изолира тавана в дървена къщаКак да изолира тавана в дървена къща
Затопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготиниЗатопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготини
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Зидария от зидария с нагревателЗидария от зидария с нагревател
Затопляне на пода в странатаЗатопляне на пода в страната
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
» » Затопляне на стените на рамка и дървена къща с дървени стърготини
© 2021 BggeHat.com