Как да се подобри лунен камък сапфир

Компанията "Хмелна халка" от Тоглиати произвежда един от най-успешните модели на апарати за любителски пивоварни - "Сапфир". Тя представлява колона от два последователни обратен хладник и хладилник, заваръчен в една неразделима конструкция.

Прикрепете дюзата към капака с фланец с помощта на затягаща гайка на силиконовото уплътнение. Капакът, от своя страна, е прикрепен към резервоара с болтове. Системата е проста, тествана, сглобена бързо и осигурява необходимата плътност през цялото време на дестилация.

Апаратура Сапфир

Сапфирът

Опитните дестилатори препоръчват горната затягаща гайка на колоната да бъде поставена върху лентата на FSM. Не е трудно да се направи това и няма да се налагат допълнителни разходи - във всяка къща (теоретично) има такава лента. Но дори и без лента, уплътнението се справя перфектно с налягането на парите и може да се направи без него.

Това, което трябва да се направи, е необходимо - така се изрязва от силиконови маркучи за термометри. В апарата има две, и двете гнезда са под тях. Дизайнерите уверяват, че термометърните щифтове се вписват плътно в дупките и осигуряват плътност, но е трудно да се повярва. За да не изкушавате съдбата, е по-добре да приложите пломби.

Парите на алкохола, особено по време на втората дестилация, когато са по-концентрирани, лесно се запалват. Експлозия, разбира се, няма, но фенерчето може да получите як ако дестилацията се извършва в газова печка или друг източник наблизо е открит пламък нагревател, например.

Безопасността на дестилацията на алкохол трябва да отчита всички изненади, така че допълнителното запечатване няма да бъде излишно.

Колоната на апарата Сапфир

Занапред частта от колоната с резба е по-добре обвита с лента

В началото на статията забелязах, че луната "Сапфир" е любител. На първо място, това се отнася до хладилник с рамки, състоящ се от права тръба от паропровод и водна риза. Дължината на хладилника е малко над 0,3 м и диаметърът му позволява качествена кондензация и охлаждане на дестилат при умерена и ниска скорост на дестилация.

При скорост от около 2 литра на час по време на първото дестилиране и до 1 л / час с многократен апарат работи перфектно и варенето следва при температура не по-висока от 30 ° С. За резервоар с капацитет от около 20 литра (само заради това, че е избран за такъв като редовен), Sapphire осигурява много висококачествена и продуктивна работа.



Но ако трябва да дестилирате големи количества суровини за ограничен период от време, тогава имате нужда от различен дизайн, с по-голяма производителност.

Препоръчваме: 15 най-добри домашно произведени устройства 2017-2018

Дестилационен куб

Като дестилационен куб в апарата "Сапфир" се използва рециклиран кухненски сандък на фирма "Luxstahl". Фирмата е специализирана в производството на ястия и друго кухненско оборудване за професионална и домашна употреба. В рейтинга на производителите, това отнема доста добри позиции.

Куб на сапфир

Широкият врат позволява измиването на машината отвътре

Седалището на Luxstahl се намира в Германия, където фирмата е основана през далечната 1879 година. Но по-голямата част от производството е концентрирана в Китай. Независимо от това, ястията от тази марка са много високи и няма претенции към резервоара на апарата, нито към качеството на заварените шевове, с които се заварява капак с отвор 150 mm към стените.

Специална характеристика на резервоара за 20 литра е двойно биметално дъно от различни степени от стомана. Това води до равномерно разпределение на топлината и елиминира изгарянето на варена или друга пивна мъст, дори при интензивно нагряване. Тава е подходяща и за работа с индукционни готварски печки и различни видове готварски повърхности.

Техника на дестилация

Сапфирът има висока стабилност на своята работа. След като сме настроили температурата на началото на дестилацията и желаната скорост на производство на кондензат, можем да се справим със собствените си дела. Устройството ще работи в предварително зададен режим до края на процеса. Контролирайте само силата на продукта. При 45 ° С е желателно спирането на дестилацията.

При фракционна дестилация ще се изисква по-тясно наблюдение. Това се отнася до избора на "глави", настройката на скоростта и температурните условия. За да направите това, трябва да работите както на нагревателя, така и на налягането на водата. Ако кирка и настройте желаната скорост (не повече от 1 литър / час), а след това, както и в класическите машини за дестилация могат да бъдат оставени на мира и изчакайте, докато замъка на алкохол няма да падне под 85 ° С.

При процеса на дестилация след получаване на 1,5-1,7 литра алкохол, интензивността на нагряване може да бъде малко по-малка. Това действие се извършва някъде 1 до 1,5 часа след началото на избора на основния продукт. Прогнозна сума от 85 алкохола от 18 литра правилно приготвена варя - 3 - 3.2 литра. Не се препоръчва да се наливат 20 литра варел в куб - между повърхността на течността и капака трябва да има въздушна междина с височина над 2 см.

Споделете впечатленията си за работата на фалшивото устройство "Сапфир", може би сте забелязали нюансите, които са се отървали от нашето внимание. Интересуваме се от вашето мнение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможно ли е да се направи дестилационна колонаВъзможно ли е да се направи дестилационна колона
Приятна топлина на лунната машина за всеки вкусПриятна топлина на лунната машина за всеки вкус
Преглед на машините на лунен фонексПреглед на машините на лунен фонекс
Защо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлинаЗащо не е нужно да избирате между колоната и лунната светлина
Устройството и принципът на работа на дестилационната колонаУстройството и принципът на работа на дестилационната колона
Преглед на лунните машини luxstahlПреглед на лунните машини luxstahl
Какво могат да направят маймунските занаятчииКакво могат да направят маймунските занаятчии
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
Добър и не много добър в апаратаДобър и не много добър в апарата
Spirtmash сироп машини с многослойно дъноSpirtmash сироп машини с многослойно дъно
» » Как да се подобри лунен камък сапфир
© 2021 BggeHat.com