Характеристики на колоната за балон на устройството

Обработката на продуктите за варене и други ферментационни продукти чрез дестилация е възможна с помощта на различни устройства. Най-известният и познат за мнозина е обичайното домашно приготвено устройство, състоящо се от резервоар за хладилници и най-добре суха клетка. Такива малко известни устройства като коригираща, капачка, смела колона за много хора, занимаващи се с производство на лунен луд на аматьорско ниво, са неизвестни.

Дестилационната колона е промишлено устройство, което се използва главно за производство на суров алкохол в големи дестилерии и фабрики за водка. В аматьорски условия не всеки може да го използва, да не говорим за себе си.

балонна колона

Фабрична тапа

Това не е така, защото устройството му е твърде сложно и производството изисква специални инструменти или висока изработка. Всеки квалифициран клюкарник или човек, който знае как да работи с основни ръчни инструменти за ръчно управление, ще може да се справи с конструкцията на колоната в домашната работилница. Всички компоненти на капачката могат лесно да бъдат закупени в магазин или в интернет. Не е трудно да ги сглобите със собствените си ръце на оборудване, което е във всеки гараж. С някои умения много части от колоната се произвеждат самостоятелно.

Ако решите да изградите свои собствени ръце в самостоятелен апарат, оборудван с колонка тип "капачка", трябва да запомните, че размерите на устройството играят много важна роля тук. Ако нарушите пропорциите, а не вместо дестилационна колона тип капачка, получавате обикновен дестилатор, който работи дори по-зле от класическото устройство.

Принципът на действие на колоната за таван

Колоната за капачките работи в съответствие с принципа на топлопренасяне между дъното, изпарителя, парата и охладения под обратен хладник. Капачките или плочите служат за увеличаване на контактната площ на нагрятата пара и течност. Броят на точките от преобразуването на парата в течност и повторното изпаряване на течността зависи от броя на плочите. Парите, съдържащи алкохол, се кондензират не само върху вътрешните стени на колоната, но и върху повърхността на плочите. Те имат формата на полукълбо, обърнати нагоре.

Кондензацията на външната повърхност на храчките тече надолу през преливните отвори и пада върху долната плоча, загрята до по-висока температура. Алкохолът и други нискокипящи фракция отново се изпари, и течност с висока точка на кипене (фузелово масла и вода) се влива обратно към изпарителя, където те остават под формата на воден разтвор.

При преминаване височината колона пара на алкохол от 50 cm за монтаж вътре 8- 10 капачки течността в пара процес на преобразуване и обратно е най-малко 30 до 40 пъти. Това количество се нарича скорост на пречистване. Ако се вгледате в характеристиките на промишленото производство шапка колони, които можете да купите в интернет без затруднения, че тяхното пречистване увеличение е 20 или 50, това не означава, че алкохолът става толкова пъти, по-чисти и описва само характеристики на процеса.

Естествено, колкото по-голяма е мултиплицирането, толкова по-добро е качеството на алкохола и толкова по-малко примеси в него. Съотношението между диаметъра и височината на колоната трябва да бъде най-малко 1 до 8, това е оптималният размер както за промишлени инсталации, така и за любители. Катеренето на колоната, парата е обогатена с алкохол и примесите се отстраняват от нея, тя се укрепва, толкова често такива колони се наричат ​​укрепване.

Характеристики на работата

Ако низът капачка, че ще изпревари Брага, тя трябва да се забравя, че в процеса на дестилация отреже само опашките на лунна светлина, за да се отстрани на главата - метилов алкохол, ацетон, етер и алдехиди, трябва да използвате фракционна дестилация, както и да изберете на прогнозния брой голове, както и по време на работа върху конвенционален дестилатор. Ако се дестилира алкохол, суров, избор на цели вече не е необходима, те се отстраняват на етапа на първичното дестилация.

Температура на колоната режим дестилация за поддържане на капачката на много проста - горната температура термометъра (близо до изхода на дюзата на колоната) трябва да бъде 72. 75 градуса по Целзий. Когато температурата на повторно дестилация може да се повиши до 78 ° С, качеството на суровия алкохол от това не е твърде влошени.

Препоръчваме: Най-простият хладилник за собствениците на жилища

Създаване на колона за балончета



Не е трудно да направите капачка с ръцете си, ако имате един от най-трудните компоненти в производството си - капачки. Можете да ги купите на съответните сайтове в Интернет. В повечето случаи се продават плочи от Китай. Но не е нужно да избирате - стоките са твърде специфични и има само няколко работилници, участващи в тяхното производство. Трудно е да се направят работните плочи самостоятелно, но това е възможно.

Това ще изисква мед или неръждаема стомана, на която се изрязват кръгове, равен на вътрешния диаметър на низ основната тръба. Колоната се е направен от стъкло, мед или неръждаема тръба с диаметър 8-10 мм и дължина (височина) на около 75 cm стъклена колона, предлагани от много производители, са популярни заради факта, че е възможно да се наблюдава процеса на отделяне на мехурчета. - Това е доста ефектно , Но материалът не влияе върху ефективността на колоната.

При това нарязани дискове 4 отвора с диаметър 1-1,5 mm и се добавят в тръбата на мед или неръждаема стомана около 1,5 см височина. Те се използват за преминаване на парите от дъното нагоре. На ръбовете на диска се правят две дупки. Техният диаметър е около 10 мм. Те също така вмъкват тръби, но височината е по-малка - 1.5-0.8 см. Съединенията на тръбите и дисковете се прокарват.

Плочки за колоната

Медни плочи за колоната

В краищата на средните тръби капачките се поставят така, че да докосват повърхността на диска. Горната част на тръбите е перфорирана по периметъра с отвори с диаметър 1-2 mm, за избягване на пара. Колкото повече от тях, толкова по-добре. Долните краища на капачките се нарязват на височина 0,5 см. Те трябва да са на 2 мм под отрязъка на страничните тръби.

Капачките от класически полусферичен тип са трудни за правене, така че можете да ги направите конусовидни или подобни на стъкла. Закрепете ги към парните тръби с винтове или съединители. Комплектът плоча представлява една работна единица. В колона с определена височина те трябва да бъдат най-малко 5, максимум - 8.

За да се улеснят поставянето на съдовете в колоната и да се извадят за почистване, те се поставят върху щифт с диаметър от 5-8 mm и се фиксират с гайки на равни разстояния една от друга. Горният ръб на колоната е свързан чрез тръба за пара с охладител тип поток. Термометри се монтират в горната част на колоната и върху куба. За да се монтира и отстрани монтажната плоча от кутията е по-удобно, горната част на колоната е направена под формата на винтова капачка. Разклонителната тръба на изхода за пара е инсталирана под нивото на конеца с 1-1,5 см.

Как работи

Видео как да направите колона за балончета:

Парата от куба с шлеп се издига и през пара тръби запълва пространството над първата плоча. Там се кондензира и утаява под формата на течност на повърхността си. Когато нивото става по-висока от слотовете на паузите капачката чрез течна пара и по този начин феномена на барботиране, премахва от останалите пари алкохол и се издига, да се пристъпи към друга плоча. Процесът се повтаря.

Когато нивото на рефлукса на плочата се издигне над изрязаната тръба за изливане, тя се влива в куба. Когато двойката се издига нагоре, става по-богата в духа и след преминаване през последната чиния е почти напълно освободена от примеси.

Най-ефективна е дестилационната колона за многократната дестилация на лунен лук, получена в конвенционален апарат за приготвяне на напитки, но първоначалната варя може да бъде дестилирана. Вярно е, че процесът ще бъде доста бавен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
На ясен език за смелата колонаНа ясен език за смелата колона
Преглед на машините на лунен фонексПреглед на машините на лунен фонекс
Кой се нуждае от смели колониКой се нуждае от смели колони
Устройството и принципът на работа на дестилационната колонаУстройството и принципът на работа на дестилационната колона
Структурата и принципа на въгледобивната колонаСтруктурата и принципа на въгледобивната колона
Общ преглед на най-популярните немски устройстваОбщ преглед на най-популярните немски устройства
Заслужава ли си да купуваме katyusha?Заслужава ли си да купуваме katyusha?
Ректификационна колона или суха клеткаРектификационна колона или суха клетка
Характеристики на устройството със суха клетка и мехурчеХарактеристики на устройството със суха клетка и мехурче
И какво можете да направите, апарат ivanovitch?И какво можете да направите, апарат ivanovitch?
» » Характеристики на колоната за балон на устройството
© 2021 BggeHat.com