Изчерпателна история за мехурчетата

Приготвяне за дълго време не е незаконен акт, както и много фенове на твърд алкохол ще подобрят своите инструменти, за да се получи напитка, така че въпросът за това как да се направи бълбукаща с ръцете си е много важно. В зависимост от формулировката на препарата, изискванията за крайния продукт и личните съображения относно уместността, дизайн на лунна машина могат да се различават значително един от друг. Например при някои модели барботирът може да бъде инсталиран като допълнителен елемент. Самопроизводството на тази част не създава технологични затруднения, при условие че има минимални знания и основни умения за работа с инструмента. Но за по-добро разбиране на въпроса как да направите барбол със собствените си ръце, трябва да се разгледа по-подробно.

Какво е балон?

Преди да разгледаме въпроса как да направим барбол, е необходимо да определим какво представлява този елемент и каква е неговата функционална цел. По този начин един чисто технологичен барботер е елемент от дизайна на лунната песен, направен от резервоар и метална тръба, поставена вътре в нея. Използването на този елемент позволява началното отделяне на варела в фракции, в резултат на което се повишават качествените характеристики на получената напитка.

Трябва да се отбележи, че за производството на лунен лук според традиционните рецепти (от течна варя на базата на захар и мая), наличието на барбот в дизайна на домашно приготвеното устройство не се изисква. По-точно такъв елемент в този случай не е необходим, но присъствието му в дизайна е много желателно.

Балонното устройство и принципът на работа

Балонът за лунна светлина е запечатан резервоар с два отвора на покрива, необходими за монтаж на тръби. Вътрешни кутии или колби са поставени две тръби, с един от тях трябва да достигне почти до дъното, и второ обратно трябва да бъде къса и да се отклоняват от равнината на вътрешния капак само няколко милиметра. Тези тръби са свързани от едната страна с все още куб, и от друга страна със суха клетка.

Принципът на мехурчето

Принципът на мехурчето

Системата ще работи както следва:

  • В купата за дестилация напитката се нагрява, в резултат на което се изпарява.
  • Парите, съдържащи алкохол под налягане, навлизат в барботиращото устройство и в резултат на физико-химичните реакции вътре в резервоара се получава първично разделяне на парите на фракции.
  • Течността се натрупва вътре в резервоара и в резултат на това входящата пара трябва да премине през течния слой, в резултат на което парите ще бъдат пречистени от чуждите примеси.
  • След това парата влиза в сухото помещение, където се разделя. Тежки фракции се утаяват вътре и по-леки пари от алкохол преминават в хладилника с намотка, където крайният продукт кондензира.

Това е общият принцип за функционирането на лунната система. Как да направите барбол ще бъде обсъждан допълнително.

Осъществяване на барбекю

Както беше казано по-горе, балонът не е технологично сложно устройство, но за производството му са необходими умения за работа с инструментите и самите инструменти. Въпреки че като цяло цялата работа ще бъде на ниво уроци по училищната работа.

Първо трябва да подготвите необходимите инструменти и материали. От инструментите се изисква ключове, клещи, тренировка. Що се отнася до материалите, ще е необходима тръба от мед или неръждаема стомана с диаметър около 10 мм и фиксиращи фитинги за закрепване в капака.

Препоръчваме: Инструкции за производство на лунната светлина


Производственият процес ще продължи както следва:

  • В капака на кутията се пробиват две отвори, чийто диаметър трябва да съответства на този, който се използва за запечатване и свързване на фитингите.
  • В кутиите или колбите се вкарват тръби с фитинги, които се закрепват с гайки. За да запечатите напълно елементите, използвайте силиконов уплътнител или друг уплътнителен материал.
  • Първата тръба не трябва да достига до дъното няколко милиметра, а втората трябва да изпъква няколко милиметра от вътрешната равнина на капака. Това е необходимо, за да се осигури циркулацията на пара вътре в системата и съответно нейната работа.
  • След като уплътнителят се втвърди, резервоарът може да бъде свързан към капака.

На тази основна работа за създаване на барботер за лунната машина може да се счита за завършена. Остава само да свържете устройството към останалата част от системата.

Заслужава да се отбележи една важна характеристика на елемент дизайн - по време на инсталирането на тръбата за излизане (дължина) трябва да бъдат направени така, че да образуват ъгъл между тръбата и дъното. Фактът, че се дължи на факта, че разстоянието между края на тръбата и минимум дъното кутии, в момента на получаване на първата двойка хидравличен удар ще настъпи при прави ъгли, които биха повлияли неблагоприятно уплътнителни съединения. Ако поставите слушалката така, че да има ъгъл, това няма да се случи и процесът ще се осъществява гладко и равномерно.

Независимо от факта, че мехурът не е неразделна част от дизайна на лунната светлина, т.е. работата без това е възможно, но използването му има няколко предимства:

  • В барботите суровините се пречистват от вредни примеси.
  • Приложението на елемента позволява постигането на най-добрите вкусови качества.
  • Вътре в барбекюто може да се направи ароматизацията на напитката, за която може да се добави специален състав или натурален плод.
  • Балонът прави възможно увеличаването на ефективността на цялата система, благодарение на по-пълното отделяне на съдържащите алкохол изпарения в съставките.
  • Включването на елемент в структурата увеличава силата на получената напитка.

По своя дизайн мехурът е подобен на суха клетка, но има някои разлики. Те се дължат на наличието на дълга тръба, която позволява да се образува слой от течност, през който преминава пара. Това означава, че почистването ще се случи на различно ниво и по-ефективно. В сухата изба тежките фракции на парата кондензират и се утаяват. В барбекюто се случва същото, но на началния етап. Основната работа започва, когато течността се покачи над прекъсването на тръбата. Между другото, ако излеете малко вода или ароматизираща течност в резервоара, процесът на почистване започва веднага.

Въпреки факта, че използването на барбол води до много предимства, възможно е да се идентифицират някои от негативните аспекти. Така например, ефективността на такава система ще бъде малко по-ниска от тази на апаратура с една суха клетка. Намаляването на скоростта на получаване на напитка е заплащане за висока степен на пречистване. Така че, преди да вземете барбол, е важно да вземете предвид този момент.

На това общо разглеждане на структурните особености на барботатора и характеристиките на приложението му могат да се считат за пълни. Решете дали да се инсталира този елемент или не е необходимо индивидуално. Но какво да опитате да използвате барбол е за всеки господар на алкохол за готвене - това е сигурно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-популярните видове луниНай-популярните видове луни
Мюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечителМюсюлманово каймака на боровинки благородна напитка и лечител
Как да си направим кубКак да си направим куб
Теория и практика за изработване на суха клеткаТеория и практика за изработване на суха клетка
Най-простият хладилник за собствениците на жилищаНай-простият хладилник за собствениците на жилища
И каква полза има в лунните машини?И каква полза има в лунните машини?
Домашно приготвяне от бреза сокДомашно приготвяне от бреза сок
Неконкурентно домашно устройство със собствени ръцеНеконкурентно домашно устройство със собствени ръце
От а до з на сухото помещениеОт а до з на сухото помещение
Кой термометър е подходящ за лунната светлинаКой термометър е подходящ за лунната светлина
» » Изчерпателна история за мехурчетата
© 2021 BggeHat.com