Характеристики на окабеляване в банята

Всеки знае, че електричеството и влагата са изключително опасна комбинация. И, разбира се, използването на почти всички електрически уреди, дори и в защитен корпус, във влажни зони (например за баня или сауна) е LUT osobennosti.V такива помещения обикновено организират охранителните зони, можете да използвате електрически уреди (като сешоар или бръснач). Изборът на мястото на монтаж на контакти и ключове, както и окабеляване винаги се извършват с оглед на тези зони.

Разбира се, по-високи изисквания са поставени върху електрически уреди, които да се използват в банята. При окабеляване обаче трябва да се спазват допълнителни защитни мерки. Това, по-специално, поставя защитно изключване, което ще отговори на диференциален ток по-малко от 30 mA, както и намаляване на захранващото напрежение до 24 или дори 12 V - това се прави в зависимост от конкретното местоположение на инсталацията на електрически уреди.

Важна роля играе прилагането на локални изравнителни съединения. Това важи както за банята в новопостроената къща, така и за модернизираната сграда в старата сграда. На практика това означава, че всички метални съоръжения, разположени в банята (например, корито за миксери, котли, тръби) трябва да бъде свързана с основната заземителна шина с помощта на специална тел, и след това с заземяване терминал извършва съединение и превключвател. Всичко това оборудване, обикновено има специални винтове или скоби за свързване на заземяващия кабел, ако няма клип, могат да бъдат пробити за този специален отвор.



Ако тръбите за водоснабдяване са изработени от пластмаса, тогава не са необходими изравняващи връзки. За всичко останало, обаче, трябва да се направи, дори ако банята няма ключ или изход.

Ако стаята използва подово електрическо отопление, то отоплителният кабел за него трябва да бъде поставен в специална метална обвивка, която след това е свързана със защитния заземен проводник. Това може и не трябва да се прави, но тогава всички нагревателни елементи трябва да бъдат покрити с метална мрежа и свързани към изравняващи връзки.

Е, ако се интересувате от най-добрата фабрика на Zabi Vladivostok - посетете primbeton.ru. Само там можете да поръчате качествени стоманобетонни продукти на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да свържете узо без схема за заземяване, експертни съветиКак да свържете узо без схема за заземяване, експертни съвети
Електрическо окабеляване в дървена къщаЕлектрическо окабеляване в дървена къща
Той бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняванеТой бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняване
За домашни електрически инсталацииЗа домашни електрически инсталации
Как правилно да направите електрически кабели в къщатаКак правилно да направите електрически кабели в къщата
Електрически работи в дървена къща.Електрически работи в дървена къща.
Проектиране на електрически кабелиПроектиране на електрически кабели
Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…
Битови домакински електроуредиБитови домакински електроуреди
Как правилно да публикувате в апартаментаКак правилно да публикувате в апартамента
» » Характеристики на окабеляване в банята
© 2021 BggeHat.com