Проектиране на електрически кабели

Проектиране на електрически кабелиСлед като получите разрешение за свързване към електрическата мрежа, можете да започнете да проектирате окабеляването. Дизайнът включва изготвяне на диаграма на монтажа и списък на необходимите материали.

Работата започва с входа. Влизането е част от окабеляването от изолаторите на външната стена на къщата до скобите на панела на измервателния уред.

Ако входните изолатори са извадени от основната мрежа с повече от двадесет и пет метра, трябва да бъде инсталирана допълнителна опора. Индикаторите се монтират на достъпни места за проверка на височина от около един и половина метра. Стаята трябва да е суха с температура не по-ниска от нула градуса. Не е изключено инсталирането на електромери на фасадата на сградата, за което е необходимо да се съгласува с полезността на електроенергийната мрежа видът на измервателния уред и да се получи допълнително разрешение за инсталирането му.

Е, когато се интересувате от строителството на скеле - посетете сайта h-m.by. Само там ще намерите най-доброто скеле на разумни цени и с бърза доставка.

Входът може да бъде направен кабел. Дължината му трябва да е равна на разстоянието от изолаторите от подкрепата на земята плюс половин метър, плюс разстоянието под земята до къщата и до тезгяха, плюс надбавка в двата края на двадесет или тридесет сантиметра, за да се свържете.

Въвеждането на кабела се използва за окабеляване не на два проводника (фаза и нула), но три (две фази и нула). Такъв вход се използва за неприемливи прекъсвания на захранването към електрическата мрежа. В този случай, когато напрежението изчезне, една фаза се използва от другата.

От контакта към уредите напрежението преминава през предпазителите. Предпазителите се монтират само във фазовия проводник. Препоръчително е да поставите два предпазителя в проекта в две групи.

За осветление на дневни, използвайте таванни светлини. Тяхното местоположение също е отбелязано на диаграмата. В големи помещения, в които се инсталират многоканални полилеи, е инсталиран двоен ключ (за регулиране на нуждите от осветление).



В стените близо до вратите са монтирани превключватели за осветителни лампи.

В помещения с висока влажност не се инсталират ключове.

На входа на къщата осигурете външно осветление с превключвател.

Към всяка стая са монтирани гнезда (ако е необходимо, могат да бъдат няколко). Забранено е поставянето на контакти във влажни помещения (тоалетна, вана), както и където няма електрически под.

За всяка лампа се прави клон от основната лампа, който е с най-малко връзки и икономично използване на жицата.

След това те изготвят план на къщата по скала и прилагат диаграма на електрическата мрежа към нея. Схемата е съгласувана с електроенергийната мрежа.

За да проверите, направете друга схема. По-лесно е да се чете и е по-бързо да се види грешка (ако има такава).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да заменим газовия уредКак да заменим газовия уред
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Улично чекмедже за електромерУлично чекмедже за електромер
Инсталиране на газомериИнсталиране на газомери
Инсталиране на електромерИнсталиране на електромер
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
Инсталиране на електромер в частна къщаИнсталиране на електромер в частна къща
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Как да вземем показанията от измервателния уредКак да вземем показанията от измервателния уред
Регистриране на електромераРегистриране на електромера
» » Проектиране на електрически кабели
© 2021 BggeHat.com