Как да направите електрическа инсталация

Как да направите електрическа инсталация

Трудно е да си представим съществуването на съвременния човек без електричество. Във всяка къща днес има много домашни електрически уреди, които изискват връзка с електрическата мрежа. Доста често се налага да се заменят кабелите, защото старите алуминиеви проводници не могат да носят модерни товари. Ето защо трябва да замените окабеляването с мед. Не всеки собственик обаче знае как да направи това. Трябва да се има предвид, че ремонтът на окабеляване предполага, че капитанът има присъствие на специални умения, умения и знания. Кабелите трябва да са свързани с оформлението на конкретна стая.

За да можете да замените лично електрическите кабели в апартамента, може да са необходими следните материали и инструменти: ръкавици от диелектрик, инструмент с ненарушена изолация, както и индикатор за проверка на напрежението, самата инсталация и крепежни елементи.

Преди започване на работа по електрическата мрежа, е необходимо да се разбере как ще бъдат разположени уреди в апартамента, където да инсталирате гнездата, които товарът трябва да се намерят в една стая, колко трябва да бъде ключове трябва да бъдат във всяка стая. За да бъде този процес по-логичен, можете да създадете своя собствена планова схема. Между другото, моля, имайте предвид, че промяната на кабелите е по-добре в началото на ремонта и довършителните работи, в противен случай можете да повредите свеж финал.



Необходимо е да се посочат линиите на силовите и осветителните линии в диаграмата, както и да се определят кои групи ще бъдат включени във всеки ред. Щепселите на помещенията (често минават през тях, а гнездата в съседните стаи могат да се захранват от една линия), ключове, осветление.

След изготвянето на плана можете да продължите с инсталационната работа. Между другото, изборът на проводници и прекъсвачи не трябва да бъде случайно - телта за електропроводната мрежа трябва да бъде с автоматичен 16А и напречно сечение от 2.5мм2, а за осветителната линия - 10А и 1.5мм2. Проводникът трябва да бъде от три ядра. Разпределителното табло трябва да бъде избрано според броя на групите, също така е необходимо да се осигури място за заземяване и за нулева обувка.

По време на монтажа е необходимо да изключите електричеството, връзките трябва да бъдат изолирани и покрити в отделни кутии. Местата на фугите могат да бъдат заварени или усукани, а за изолация можете да използвате специална капачка на крепежите.

Е, ако се интересувате от дизайна на баня от 5 кв. М - посетете сайта kursremonta.ru. Само там е всичко необходимо, за да създадете елегантен интериор във вашата баня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Публикуване в къщата със собствените си ръцеПубликуване в къщата със собствените си ръце
Как да намерите счупения проводник в търсенето на стени и отстраняване на неизправностиКак да намерите счупения проводник в търсенето на стени и отстраняване на неизправности
Електрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къщаЕлектрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къща
За домашни електрически инсталацииЗа домашни електрически инсталации
Как правилно да направите електрически кабели в къщатаКак правилно да направите електрически кабели в къщата
Електрически работи в дървена къща.Електрически работи в дървена къща.
Проектиране на електрически кабелиПроектиране на електрически кабели
Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…
Кабел WBPSКабел WBPS
Как правилно да публикувате в апартаментаКак правилно да публикувате в апартамента
» » Как да направите електрическа инсталация
© 2021 BggeHat.com