Улично чекмедже за електромер

Кутия за улициОрганизациите, които предоставят електричество на потребителите, установяват определени правила относно измервателните уреди и тяхното местоположение.

По този начин всички, които използват електроенергия, трябва да осигурят свободен достъп до брояч на представител на такава организация.

Ето защо много хора страдат електромери от апартаменти до входове, от къщи извън къщата.

В някои случаи, за да се гарантира безопасността на измервателния уред, може да ви е необходима кутия за него. Изборът на такава клетка трябва да бъде внимателно, тъй като ще зависи от продължителността и качеството на самия измервателен уред.

Какви са полетата за измервателните уреди

Днес уличните кутии за електромери се произвеждат в два варианта. Най-често вида на тази кутия зависи от материала, от който е направена. Основните материали за производство на улична кутия за един метър са метални или пластмасови.

Трябва да се отбележи, че много производители предлагат голямо разнообразие от кутии за защита на гишетата, но функцията на тези устройства е почти odinakovye.Pri избора такъв проект трябва да се обърне внимание на името си, тъй като много производители дават различни имена на такива инсталации.

Така например може да се нарече кутия за защита на брояч: шкаф или табло за измерване на електроенергия, кутия или кутия. Същевременно целта на тези устройства е една и съща. Те се различават по размер и капацитет. Така например, всяка от тези версии на клапите може да служи за конкретна контра версия.Кутии за броячи

Основните характеристики, които кутията за електромера трябва да отговаря:

  1. На първо място, кутията трябва да е силна и практична, тъй като тя ще бъде постоянно на улицата. Постоянното влияние на климатичните условия може да повлияе на целостта на конструкцията. По този начин изборът на материал, от който е направена кутията, е основната задача на купувача.
  2. На второ място, такава кутия за измервателния уред трябва да е удобна за инсталиране и работа. Този фактор също си заслужава да бъде разгледан, като се избере най-добрата опция за електромера.

Обърнете внимание! Можете самостоятелно да инсталирате брояча и кутията за него само ако имате опит в извършването на подобна работа.

Струва си да си спомните, че представителите на фирмата, която ви доставя електроенергия, ще проверят качеството и верността на извършената работа. Ако кутията не е монтирана правилно, служителят на организацията има право да наложи глоба, а също и да не приеме такава инсталация.

Ето защо всички инсталационни работи трябва да бъдат поверени на специалист, който може бързо и ефективно да изпълнява подобен вид работа. Когато се обаждате на специалист, трябва да попитате дали той има разрешение да провежда този вид работа. Можете да кандидатствате за повикване на служител по енергийно наблюдение в офиса на тази институция. За тези, които искат да инсталират самостоятелно кутия за измервателния уред, трябва да получите разрешение за извършване на електрическа работа.

 Видове кутии за броячи

Диапазонът от кутии за измервателни уреди е доста широк, той зависи пряко от дизайна на инсталацията. По този начин кутиите за броячи съществуват в такива вариации:

  1. Етаж.
  2. Самосвали.
  3. От една част.
  4. Сгъваема.
  5. Открит.
  6. Скрит.
  7. За вграждане.
  8. Стенен монтаж.

В този случай е необходимо да се вземат предвид размерите на тази или тази кутия. Трябва да се отбележи, че размерите трябва да се изчисляват в зависимост от пълненето, което ще бъде инсталирано в него. Така че, например, ако планирате да инсталирате нещо различно от самия брояч (това е необходимост), тогава трябва да предоставите този фактор, преди да го закупите.



Забележка! На днешния пазар можете да намерите и купите малки кутии, които могат да защитят структурата от влага и вандали.

Типът брояч също влияе върху размера на екрана. Ако имате трифазен измервателен уред - размерите ще бъдат една, а ако са еднофазни - съвсем различни. Някои проекти са оборудвани с допълнителен прозорец за наблюдение на удобството на персонала за наблюдение на енергията в отписването на индикаторите. Необходимо е да се уточни, че има определен списък от маркировки, които определят вида и целта на клапата.

Така например, обозначение за дизайна на ShVR - означава, че тази кутия е построена в дълбочината на стената, SCHRN - съобщава, че това е разпределителна и шарнирна кутия. Познавайки тези обозначения, можете лесно да изберете най-добрата опция за кутията.

Особености при избор на кутии

Преди да продължите с избора на кутията, трябва да определите трифазния брояч или еднофазен брояч. За трифазен дизайн ще ви трябва голяма кутия, докато за еднофазна кутия малка конструкция е добре. При избора на метална или пластмасова кутия обърнете внимание на производителя и датата на производство. Което е по-добре: метал или пластмаса - няма особена разлика, тъй като на практика всички производители гарантират качеството и надеждността на готовите конструкции.

Освен размерите и материалите, от които е направен дизайнът, трябва да обърнете внимание и на:

  • наличието на отвори за въвеждане на захранващи проводници;

Тази дупка трябва задължително да бъде запечатана за по-голяма безопасност със специална гумена лента или пластмасов съединител.

  • наличието на прозорец за премахване на индикаторите;

Този прозорец ще намали честотата на контакт на вътрешността на кутията с въздуха и други метеорологични условия. Благодарение на този прозорец не е нужно да отваряте предпазителя всеки път, което ще предотврати навлизането на влага. Освен това, този прозорец ще позволи на служителя на организацията самостоятелно, без присъствието на собствениците на къщата, да премахне индикаторите на измервателния уред.Метална кутия

  • наличието на специални уши за запълване на структурата.

Много производители предлагат на клиентите стандартен комплект за монтиране на такъв дизайн. В зависимост от разходите, дизайна и производителя такъв комплект може да включва различни части, които могат да бъдат полезни по време на монтажа или работата.

Струва си да си припомним, че е доста трудно да си избереш калъф за инсталиране на брояч на улицата. По-подробна информация за този или този модел може да се намери на официалните страници на производителите или доставчиците, което в много отношения опростява избора.

Мога ли да направя сама кутия

За да спестите пари, много хора се опитват да направят метален шкаф за своя брояч сами. Струва си да си припомним, че вие ​​сами можете само да промените леко структурата, например, да направите допълнителни дупки или да прикрепите допълнителни дръжки за пломби.

В същото време не трябва да забравяме, че цялата работа трябва да се извършва в съответствие с правилата за безопасност и да не нарушават правилата на съда, който ще провери инсталационния панел. Ако сте купили кутия, която е напълно подходяща за Вашия метър, но липсват някои части, като прозорец или някаква дупка, можете да се свържете с специалист. С помощта на специалист можете лесно да се отървете от всички недостатъци и недостатъци в закупения дизайн.

Обърнете внимание! Когато избирате метална кутия, внимателно я проверявайте за дефекти.

Ако има някакъв недостатък, ще бъде трудно да се скрие по време на инсталацията и това може да повлияе директно върху инсталационния процес. Ето защо правилно избраната и инсталирана кутия ще ви издържи дълго време и няма да изисква никакви допълнителни усилия по време на поддръжката. Ако възнамерявате да монтирате конструкцията върху дървен стълб, първо се погрижете за нейната покупка и инсталация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трифазен електромерТрифазен електромер
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Кой трябва да смени електромера в апартамента?Кой трябва да смени електромера в апартамента?
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Инсталиране на електромерИнсталиране на електромер
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Инсталиране на електромер в частна къщаИнсталиране на електромер в частна къща
ЕлектромериЕлектромери
» » Улично чекмедже за електромер
© 2021 BggeHat.com