Електрически измервателни уреди за вили

Инсталиран електромер във вилатаПочивката в къщата не се счита за завършена, ако няма електричество. В края на краищата е трудно да си представите как можете да работите или да се отпуснете без светлина, което дава на човек утеха. Въпреки това, когато строителството на къщата е завършено и е необходимо да се свърже електричество, много хора имат въпрос: какъв е най-добрият електромер в страната?

Въпреки това, преди да започнете окабеляване, имате нужда за да изберете оптималния електромер

за вашата дача. Въпреки това, някои летни жители не разбират целта, за която инсталиране на електромер.

Инсталиране на електромер в къщата

Първоначално инсталирането на електромер е необходимо, за да се поддържа отчет за консумираната електроенергия. В края на краищата, ако разбирате, то електричество - това са същите стоки, като например градински инструменти или храна, тоест и електроенергията трябва да бъде платена.

Измервател на мощността позволява количеството, което потребителят консумира. В крайна сметка, ако не предоставите електромера, таксата за Cottagers ще се начислява в зависимост от средната тарифа и показатели, което означава, че сумата ще бъде изчислена, е значително по-висока, отколкото ще бъдат оценени въз основа на показанията на вашия брояч.

Но и причината, поради която е необходимо да се инсталира измервателен уред в дачата, е честите случаи на кражба на електричество. Следователно, като част от борбата срещу кражбата на електроенергия, общината на собствениците на дача принуждава всеки собственик да инсталира електромери.

Кое е по-добре да изберете електромер за даване

Преди да купите електромер, трябва да погледнете в техническата документация на къщата, където трябва да се посочат параметрите на електромера. Ако такава информация не е намерена в техническата документация, тогава трябва да разберете какво напрежение ще бъде свързано с ваканционния дом.

Освен това, преди инсталирането на устройството, диаграмата на електрозахранването и неговата част са задължително взети под внимание. Отчитането на този параметър е задължително, тъй като е регламентирано в техниката на пожарна безопасност. Освен това е необходимо да се разгледа колко домакински уреди ще бъдат инсталирани, както и отоплителната и вентилационната система.

Въпреки това, за да се знае кой е най-добрият електромер за дача, е необходимо да се запознаете с основните характеристики и функционалност на различните видове и модели на електромери. Това означава, че е необходимо да се знае кое устройство е необходимо, за да се покаже показанията на консумираната електрическа енергия или да има много функции, като се вземат предвид различните тарифи (ден, нощ, междинен).Електричество в селската къща

Всички характеристики на измервателните уреди трябва да бъдат известни на компетентните служители (електротехници), а за обикновения потребител е необходимо той да знае само няколко параметъра:

  • Клас на точност. Класът на точност е грешка, която може да бъде понасяна от устройството при отчитане на електроенергията. На законодателно равнище се установява, че грешката на измервателния уред не трябва да надвишава 2.
  • Счетоводно отчитане на тарифите. Тарифите могат да бъдат отчетени от по-съвременните електромери. Това означава, че ако метърът е две или три тарифа, то електричеството се взема предвид през деня и нощта или междинната тарифа (в зависимост от устройството). Проучването на различни тарифи позволява на собственика да намали значително таксата за потребление на електроенергия. Това означава, че ако дневната тарифа обикновено е на стойност 2 рубли, тогава нощната цена ще струва 50 по-евтини. Но има така наречената междинна тарифа, която обикновено трае от 7 до 11 часа сутринта.

Но също така е необходимо да се разгледат кои кабели са били използвани в къщата. Това означава, че ако електрическият кабел, поставен в къщата, провежда ток, чиято мощност е от 75 до 100 А (ампер), по-добре е да изберете измерител за директна връзка. Ако силата е по-голяма от посочените по-горе стойности, по-добре е да изберете брояч, който е свързан чрез токов трансформатор.

Меркурий 230Освен това трябва да помислите кое устройство и с какъв принцип да работите. В крайна сметка, както е известно, според принципа на работа, броячите са разделени на два вида:

  • Индукционен електромер. Този принцип на работа е присъщ на старите метри. Принципът на действие на такъв инструмент се основава на преминаването на тока през намотките, което води до магнитно поле. На свой ред, магнитното поле управлява диска. Ротацията на диска кара колелото да се движи по този начин, като най-много се определя количеството консумирана енергия.
  • Електронно типово устройство за отчитане. Електронното устройство се отнася до модерен тип, неговият принцип се основава на преминаване през micropulses сензори с последващо фиксиране на микроконтролера, броя на импулсите, пропорционални на електроенергията, която минава през устройството.


За дамата дама се препоръчва да се инсталира устройство с електронен тип, за предпочитане двутарифна. Това се дължи на факта, че това устройство ви позволява значително да намалите сметката за електроенергия, особено благоприятно за тези, които предпочитат да живеят в страната през пролетта и лятото.

Освен това устройството има висок клас точност, което напълно съответства на действащото законодателство.

Как да инсталирате електромер на вилата

Когато инсталирате електрическа система в къща, трябва да си припомним, че старият уред може да има спад в точността поради износването на въртящи се части в устройството. Ето защо, ако планирате да инсталирате брояч, който е работил преди, е по-добре да го проверите, дори да не е дошло време. Това ще предотврати възможни загуби на електроенергия.

И за новите счетоводни устройства те могат да бъдат инсталирани без предварително проучване, тъй като те се тестват на етапа на производство, с последващо издаване на държавни сертификати. Освен това, за модерните устройства периодът между проверки е много голям, което ви позволява да забравите за него от дълго време.Меркурий 200 в частна къща

Но преди да инсталирате електромера, той трябва да бъде регистриран в организацията, която ще достави Вашия ваканционен дом. В крайна сметка, ако монтирането на електромери ще бъде изпълнена и регистрирано в организацията не са доставени, в допълнение към таксите за средни по получени указания, в допълнение към собственика ще напише глоба.

В двора двойката може да бъде инсталирана както в къщата, така и на улицата, т.е. по искане на собственика.

Ако е инсталиран в къщата, трябва да инсталирате устройството на мястото, посочено в техническата документация на къщата.

Ако на улицата, метърът може да бъде инсталиран както на полюса, по протежение на който минава електропровода, така и на предната част на къщата. Въпреки това, преди електромерът да е монтиран върху къща или стълб, трябва да обмислите да го защитите от влага. За това можете да си купите специален щит или да го построите сами.

Ако обаче няма опит в монтажната работа, препоръчваме инсталацията да се извърши от опитен електротехник.

След монтажа е необходимо да се обадите на представител на организацията, която доставя къщата с електричество за регистриране и запечатване на електромера.

За лятна резиденция е възможно да се направят практически евтини броячи от стар тип и модерни с цифров дисплей и висока функционалност. Основното обаче е, че метърът трябва да отговаря на всички параметри, които регулират законодателството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трифазен електромерТрифазен електромер
Многотарифен електромерМноготарифен електромер
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Двутарифни електромериДвутарифни електромери
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Инсталиране на електромерИнсталиране на електромер
Инсталиране на електромер в частна къщаИнсталиране на електромер в частна къща
ЕлектромериЕлектромери
» » Електрически измервателни уреди за вили
© 2021 BggeHat.com