Четене на електромери

Измерване на метъраЧесто има такава ситуация, когато е много трудно да се вземат показанията на електромера. Такива усложнения, по правило, могат да се появят при по-съвременни видове вземане на електроенергия. Това означава, че на някои електронни проби има няколко реда числени стойности на дисплея, които двойка, които вече са добре информирани, не винаги знаят къде се намират индикаторите.

На пръв поглед, електронен дисплей и различни превключвате ключове или бутони дават на наемодателя объркани, това е брояч поради определени трудности той предизвиква недоразумения и апатия. Това обаче не е нищо повече от заблуда и четенето на електромера не е трудно да се вземе. В края на краищата електромер

това не е най-сложното устройство, което човек е изобретил.

Стартов електромер

Със сигурност всеки има или има електромер от индукционен тип, т.е. дискът се върти на предния панел и не е трудно да се вземат броя на измервателните уреди. В същото време е необходимо да се записват индикациите за индивидуален електромер на хартиен лист на същия ден всеки месец. След това цифровите стойности се изваждат от получените цифри, които са били извадени миналия месец, и се получава количеството електроенергия, използвана за текущия месец.

Но това не свършва там. Изключително важно е, когато се извадят показанията на измервателния уред, да не се вземе предвид последната цифра, която е след запетаята или взета в отделна рамка. Това означава, че обикновено не се взема под внимание и без тази цифра е много по-лесно да се изчисли количеството изразходвана енергия на месец. В допълнение, тази цифра често причинява грешка при предаването на показанията на обществена услуга. Това е така, защото може да се възприема като kW, а при всички вписани стойности може да се създаде грешка от стотици кВт.

След като величината на консумираната електроенергия се изчисли правилно, показанията за електроенергия се прехвърлят на организацията, която доставя дома ви с електричество. В допълнение към предаването на показанията, потребителят може самостоятелно да изчисли размера на плащането за електроенергия и да я изплати, когато разписката е предоставена на организацията. И колкото за изчисляването на сумата, всичко тук е много проста, т.е. тарифата се умножава по размера на изразходваната енергия и се получава необходимото количество.

Електрически измервателни уреди от нов тип



За разлика от старите измервателни устройства, съвременните измервателни уреди нямат въртящ се диск и механичен диск. Това означава, че съвременният електромер е оборудван с електронен дисплей, който може веднага да покаже няколко индикации. Съвременните измервателни уреди са индикации за електричество, могат да дават следните данни:

  • Работно време на устройството.
  • Размерът на потреблението на електроенергия на ден.
  • Средно количество консумирана енергия на ден.
  • И т.н. (в зависимост от вида и модела на измервателния уред).Брояч на четене

Всички тези данни, показвани на дисплея на съвременния измервателен уред, ви позволяват бързо да свалите показанията за електричество и да се запознаете с не по-малко важната информация, която дава.

Едно, както беше споменато по-рано, че на пръв поглед електрическите показания от такъв брояч ще бъдат отстранени проблематично, това не е така. Всъщност всичко е много по-лесно, отколкото можете да си представите. За да премахнете четенето на измервателен уред на модерна проба, без никакви проблеми, трябва да извършите следните действия:

  • Натиснете бутона "Enter" (при някои модели трябва да натиснете няколко пъти, за да намерите желания параметър).
  • Ако съвременният измервателен уред има няколко тарифни стойности, тогава всички те трябва да бъдат изписани.
  • След това извадете от получения номер, четения от последния месец.
  • След това предайте показанията на организацията, която осигурява на вашата къща или апартамент електричество, за по-нататъшно зареждане, за консумирането на този ресурс. Също така е необходимо да се има предвид, че ако има няколко типа тарифи на метър (T1, T2, T3), тогава е необходимо те да се посочат отделно в разписката и да се умножат по съответните коефициенти.

Какво трябва да знаете

Когато използвате устройствата, трябва да имате предвид:

  • ЕлектромериВ случай, че модерният брояч започна да вятър на втория кръг (нулиран), вземете показанията по този начин: добавете към наличната цифрова стойност единица отпред и след това извадете показанията, направени през изминалия месец.
  • Ако вземем показанията на трифазни електромери, то практически не се откроява по никакъв начин по отношение на еднофазен измервателен уред. Това означава, че е необходимо да се изведе наличната цифрова стойност на предния панел и след това да се извади от показанията за предходния месец.
  • Ако в апартамента или в къщата е инсталиран модерен измервателен уред, възможно е отдалечено да предадете показанията на организацията, която доставя електроенергия. Просто казано, собственикът на такъв брояч не е необходимо да пише месечно свидетелските показания, тъй като разписката за светлината ще стигне до посочения адрес. Въпреки това отчитането на брояча на електромера за електричество може автоматично да бъде изпратено изключително от модерни многотарифни измервателни уреди.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Какъв тип електромер е най-подходящ за апартаментКакъв тип електромер е най-подходящ за апартамент
Електрически измервателни уреди за вилиЕлектрически измервателни уреди за вили
Еднофазен електромерЕднофазен електромер
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
Инсталиране на електромер в частна къщаИнсталиране на електромер в частна къща
ЕлектромериЕлектромери
Изгодно ли е да се инсталира двутарифен електромерИзгодно ли е да се инсталира двутарифен електромер
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
» » Четене на електромери
© 2021 BggeHat.com