Как да разберете номера на измервателния уред

ЕлектромериСега във всекидневната има разчитащо устройство. Това е предпоставка за комуникация в апартамент или частна къща. Електрически измервателен уред дава възможност за получаване индикация за консумацията на енергия. Тъй като това устройство трябва да измерва тока, то изисква периодична проверка. Одитът се извършва от специалисти на електроразпределителното дружество в съответствие с условията на сервизите.

Тъй като при преминаване на измервателния уред за проверка е необходимо да се посочи неговият номер, е необходимо да се знае къде се намира номерът на електромера.

Къде да намерите серийния номер на електромера

Повечето електромери имат номер на метър на предния панел, но точното местоположение винаги ще се различава от типа на устройството. За един тип модел броят ще бъде на върха, в други видове инструменти по-долу, а също и в някои в средата. Номерът се състои от определен набор от цифри, така че няма да бъде объркан. Следващата опция за намиране на номера на брояча е да се намери паспортът му. В паспорта на първите страници се посочва номерът на измервателния уред, както и останалите негови данни и характеристики, които може да са необходими за ремонт.

При сваляне на устройството за проверка на сметката, служителите на централата го демонтирането правят. По време на процедурата, при снемане на брояча трябва да се направи 2 копия на акта, в която са посочени всички данни, които също има сериен номер на отчитането на единица. Същите характеристики са описани в документацията, която се издава при връщането и инсталирането на устройството. Ето защо в такива документи е много лесно да се намери производственият номер на брояча.Електрически измервателен уред

Броя на електромера на разписката

Получаванията за плащане могат да съдържат данни, от които можете да намерите броя на електромера. Търсете, че тя трябва да се намира отляво на разпечатката за плащане и също така може да бъде намерена на уебсайта му на официалния уебсайт на доставчика на електроенергия. За да направите това, трябва да се регистрирате на уебсайта си. Също така ще има информация за дълга и свидетелските показания.

Как да намерите брояча на сайта

За да намерите информация за номера на брояча, трябва да отидете на уеб сайта на доставчика на услуги и да отидете в раздела за регистрация. Преди да се регистрирате, трябва внимателно да прочетете всички условия за регистрация. За регистрация може да ви е необходим личен номер на профила, както и сумата на последното направено плащане. Номерът на сметката се показва на разписката за плащане.



Counter ИнформацияСлед това трябва да създадете потребителски акаунт за услугите. За да направите това, ще трябва да въведете потребителско име, парола и валиден имейл адрес.

Когато са посочени всички данни, трябва да минете през активирането на създадения профил. За да го активирате, трябва да отидете до посочената пощенска кутия и да намерите имейла, изпратен от сайта. В писмото ще има връзка към активирането на сметката, след което сметката ще бъде готова за използване. След това можете да влезете в сайта, като използвате въведените данни по време на регистрацията, и да откриете номера на брояча си.

Намерете броя на инспекторите

Служителите на организацията, които доставят електроенергия на тримесечие, извършват одит на електромера за оперативност, както и за премахване на променените индикации. Всеки има възможност да се свърже с служителите по този въпрос, които те няма да могат да откажат.

Това няма да им отнеме много време и няма да причини никакви трудности.

Намерете номера на доставчика на услуги

И последната опция ще бъде да се свържете с доставчика на електроенергия. Основната нужда от това лечение може да бъде, че е необходимо да се установи броя на електромерите, за да се сравни с устройството, което е било върнато от проверката. Това ще гарантира избягването на подмяната на устройството от служителите на фирмата-доставчик, изобщо не с брояча. За същите цели, актът за инсталиране на счетоводното устройство след подписване на потвърждението, се изисква да се провери серийният му номер, посочен в документите.

След като прочетете материала няма да има въпроси за електромер, както е установено и това ще бъде оценено, че не трябва да се пренебрегва и по-добре е да се провери броят след всяка манипулация на майсторите, които там, за да направят нищо. Тъй като всяко погрешно разбиране ще бъде трудно за разрешаване и за дълго време. Във всеки случай всички получени документи не трябва да се изхвърлят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да направите, ако се счупи електромераКакво да направите, ако се счупи електромера
Клас на точност на електромераКлас на точност на електромера
Независима подмяна на електромераНезависима подмяна на електромера
ЕлектромериЕлектромери
Какво представлява проверка на метъра?Какво представлява проверка на метъра?
Как да вземем показанията от измервателния уредКак да вземем показанията от измервателния уред
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
Регистриране на електромераРегистриране на електромера
Газов брояч g4Газов брояч g4
Къде е проверката на водомеритеКъде е проверката на водомерите
» » Как да разберете номера на измервателния уред
© 2021 BggeHat.com