Инсталиране на гнезда

Инсталиране на гнезда

Много важен въпрос за всеки ремонт е как да поставите изходите в апартамент по такъв начин, че на пода да не се натрупват кабели и в максимална степен адекватно да осигуряват енергия за всички уреди и уреди. За да направите това, е необходимо да ги разпределяте равномерно в помещенията, а на някои места можете дори да инсталирате двойни гнезда. За да монтирате сами извода, трябва да определите къде да бъде разположена пералнята, компютъра или телевизора, както и аудиоцентъра.

Съгласно европейските стандарти е необходимо да се монтират гнездата на разстояние 25-30 см над пода, за да може да се постигне оптимално захранване на проводника, а също така и с тази подредба да не се повлиява по време на мокро почистване или работа с прахосмукачка.

В кухненската зала контактите са разположени главно над работната повърхност и все още трябва да помислите за няколко допълнителни изхода за телевизора, хладилника и съдомиялната машина.

Кой изход трябва да избера?

Можете да инсталирате един стандартен изход или да вземете два, три или повече електрически уреда. На панела на гнездото може да има индикаторна светлина, която да показва дали гнездото е свързано или не.

Начинът за инсталиране на изхода и неговия вид ще зависи от окабеляването, а от своя страна може да бъде скрит или отворен тип.

Отворените кабели се полагат върху стените, в който случай външният гнездо трябва да бъде прикрепено към подложката от дърво. Скритата тел е скрита в кухините на стената, обикновено покрити с мазилка или алабастър. След това проводниците се изваждат до гнездото и се закачват.



Обикновено в много къщи използват скрити кабели, благодарение на това собствениците на апартамента или къщата имат повече място за реализиране на дизайнерските идеи, ако окабеляване се влоши, а след това по време на ремонта, завършването на стаята непременно ще страдат.

самостоятелно инсталиране

Първо трябва да изключите захранването на панела. След това проверете гнездата с тестер.

Гнездото под гнездото е най-удобно за направа на бормашина със специално разработена дюза. След това кабелите трябва да бъдат извадени от кутията за монтаж, а цялата конструкция да бъде фиксирана в гнездото с алабастър.

Следващата стъпка е да развиете винтовете от контакта и да махнете панела. За да бъде правилно инсталирана гнездото, кабелите и клемите на гнездото трябва да бъдат свързани, след това поставете кутията и фиксирайте с винтове.

Последната стъпка е инсталирането на декоративно покритие.

Е, ако се интересувате от електромагнитния стартер PME 212 - посетете сайта promelectro.dp.ua. Само там ще намерите всичко за този стартер и всички негови свойства и характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Не се наемат инсталации на електрически проводници в апартамента на електротехникНе се наемат инсталации на електрически проводници в апартамента на електротехник
Схеми и чертежи на кухнята с оглед на размеритеСхеми и чертежи на кухнята с оглед на размерите
Инсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилатаИнсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилата
Оптималната височина на телевизора от пода е максимален комфорт при гледане на филмиОптималната височина на телевизора от пода е максимален комфорт при гледане на филми
Как да скриете кабелите от телевизора на стената интересни идеи и оригинални решенияКак да скриете кабелите от телевизора на стената интересни идеи и оригинални решения
Кутиите в кухнята на колко разстояние от масата са по-добре да имат?Кутиите в кухнята на колко разстояние от масата са по-добре да имат?
Защо удари узото и как да се отстранят причините за спусъка?Защо удари узото и как да се отстранят причините за спусъка?
Електрическо окабеляване в дървена къщаЕлектрическо окабеляване в дървена къща
Електрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къщаЕлектрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къща
Той бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняванеТой бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняване
» » Инсталиране на гнезда
© 2021 BggeHat.com