Оптималната височина на телевизора от пода е максимален комфорт при гледане на филми

Инсталирайте телевизора на стената - задачата, както изглежда, е много проста. Пригответе се обаче да се сблъскате с някои трудности. Това се отнася главно за разстоянието от пода до самия телевизор. Членовете на семейството често не са съгласни как най-добре да се приложи техниката за гледане на програмите и филмите е най-удобно. И собственикът на апартамента понякога не може да реши, избирайки от няколко варианта. След като прочетете нашата статия, ще научите как най-добре да инсталирате телевизора в съответствие с техническите характеристики на вашето устройство, както и медицинските изследвания, извършени в тази сметка.

Дневна - как правилно да инсталирате телевизор в тази стая

Височината на телевизора от пода до голяма степен зависи от коя стая се намира. Въз основа на целта на стаята можете да продължите да определяте оптималната височина на стойката. Първо, нека да погледнем в дневната, защото тук повечето хора инсталират телевизори. Това се дължи на факта, че залите винаги получават гости, провеждат тържества и семейни тържества. Обикновено по-голямата част от времето се прекарва в хола, така че трябва да гледате телевизия от различни точки - за бюро, от фотьойл, диван или легло.

Най-хубавото е, ако в хола телевизионният екран ще бъде на разстояние от 120-140 см от пода

Най-хубавото е, ако в хола телевизионният екран ще бъде на разстояние от 120-140 см от пода

Специалисти, които са извършили изследвания по нашата тема, твърдят, че средата на телевизора трябва да бъде разположена на разстояние от 80 до 170 см. Най-добре, ако екранът е на разстояние от 120-140 см от пода. Това ще гарантира най-високо ниво на комфорт при гледане и също така ще доведе до най-малко здравословни проблеми. За правилното окачване на телевизор трябва да имате предвид някои важни фактори:

  • Средно нарастване на членовете на семейството;
  • Диагона на телевизионния панел;
  • От където често се гледа - от дивана, легла, столове и др.

Например, ако гледате филми по-често, докато седите на трапезария или бюро, екранът трябва да е малко по-висок. Ако сте свикнали да гледате програмите с комфортно седене или дори да лежите на дивана, то височината трябва да е малко по-малка. Естествено, можете да отидете експериментално и независимо да определите местоположението на телевизора. Така че, седи в удобна за вас позиция, погледнете стената. Това е на това място препоръчва, според експерти, да инсталирате телевизор. Освен това можете да изслушате някои други препоръки:

  1. 1. При гледане, главата не трябва да се накланя назад или напред, което може да доведе до повишено напрежение на прешлените на цервикалната област.
  2. 2. Има различни пропорции, които ви позволяват да определите разстоянието от човека до телевизора. Така че, в съответствие със стандартите, разстоянието до телевизора трябва да бъде два до три пъти диагонала на панела. Това е, купуване на нов модел с огромен диагонал от 120 см, монтиране на стената такова чудо на технологията трябва да бъде не по-малко от три метра от сайта за наблюдение.

Трябва да се има предвид, че погрешното местоположение на телевизора в хола, както и твърде малкото или прекалено голямо разстояние от очите до самия панел, може да доведе до сериозно зрително увреждане. Следователно, трябва да монтирате телевизора в съответствие с дадените препоръки, ако искате да навредите на вашето здраве.

Много е важно човешките очи, когато гледате телевизия, да са или в централната част на екрана, или в горната трета. Ако очите гледат в долната част на телевизора, тя трябва да бъде прикрепена малко по-надолу.

Много често дори не е необходимо да мислиш на каква височина ще бъде панелът. Това се случва, когато телевизорът е поставен на куб или е инсталиран в специална ниша в мебелите. Този подход обаче не винаги е правилен, тъй като шкафът или нишата могат да бъдат разположени на неправилна височина. Ето защо, когато купувате мебели за телевизор, трябва да вземете предвид височината на шкафа. Ако след покупката забележите, че очите или шията Ви са много уморени по време на гледането, тогава трябва да действате много решително, ако е възможно, като купувате нови мебели по телевизията.

Инсталирането на телевизора в детската стая и в спалните - какво да разгледаме в този случай

Височината на телевизора в спалнята до голяма степен зависи от параметрите и местоположението на мебелите. Най-добрият вариант е панелът да е перпендикулярен на леглото на стената. В този случай максималният комфорт се осигурява при гледане на телевизия в седнало, лежещо или полузасечено положение. Централната част на телевизора трябва да е пред очите, когато гледате филми в седнало положение.

В спалнята телевизорът трябва да се монтира единствено върху скобата

В спалнята телевизорът трябва да се монтира единствено върху скобата

В спалните телевизорите трябва да бъдат окачени само на скоби или други подобни устройства. Това се дължи на факта, че скобите Ви позволяват да промените ъгъла на гледане. В края на краищата, ако е в седнало положение, телевизорът е точно срещу очите и гледането на филми съответно не причинява неудобства, а след това легнете, гледайки предаванията, няма да бъде толкова хубаво. Освен това гледането на LCD под ъгъл води до загуба на контраст, потъмняване. Ако наклоните скобата под определен ъгъл, всички тези неприятни моменти лесно могат да бъдат избегнати.



Както може да се види, е доста лесно да се определи височината на телевизора в спалнята, тъй като гледането обикновено се извършва от една или две позиции. Ако говорим за инсталирането на телевизия в детската стая, ключовият фактор тук е ръстът на детето. След оптималната височина за да се изчисли много, много трудно, защото децата са активни и мобилен начин на живот, така че внимавайте карикатури, докато лежи на пода, на леглото, седнал върху различни повърхности, дори и прав.

Ето защо се изисква да инсталирате телевизора по такъв начин, че по време на игрите детето да не го докосва с ръце и глава. Това може да доведе до нараняване на бебето, както и щети на скъпо оборудване. Отново, това се препоръчва да се използва с гъвкаво рамо, което ще промени ъгъла на гледане, което оказва положително въздействие върху качеството на излъчваното предаване, потъмняване на изображението и контраста на изображението.

Телевизор в кухнята - подготвяме и гледаме любими телевизионни предавания едновременно

В кухнята, както и в хола, е доста трудно да се монтира правилно телевизор на стена. Изборът на местоположение зависи до голяма степен от предназначението на помещенията въз основа на неговия размер. Така че малка кухня се използва от няколко души по едно и също време и служи само за готвене и хранене. Обикновено телевизията играе на фона на тези места. Ако кухнята е достатъчно голяма, може да има допълнителни мебели, включително бордюри, фотьойли, дивани, което позволява повече време да прекарате в кухнята и да гледате любимите си телевизионни предавания.

В кухнята телевизорът е най-често прикрепен към хладилника

В кухнята телевизорът е най-често прикрепен към хладилника

Като място за инсталиране на телевизора на стената, изберете три основни точки: над хладилника, на височина от един до един и половина метра на всяко свободно място, а също и на специална нощничка. Разбира се, не винаги е възможно да инсталирате телевизор в хладилника, защото някои модели се различават по огромни параметри, така че не е много удобно да изберете главата си за гледане на филми. Могат да бъдат взети под внимание и някои други съвети:

  • На прозорците трябва да се монтират здрави текстилни или ролкови щори, така че отблясъците и отблясъците от слънчевата светлина на екрана да не развалят и потъмняват изображението;
  • Ако обикновено гледате телевизия по време на готвене, мониторът трябва да бъде поставен в такава позиция, че неговият център да се намира срещу очите, когато стои. Ако в кухнята сте свикнали да си почивате зад дивана, тогава очите трябва да бъдат или в центъра на телевизора, или в горната му част, подобно на телевизора в хола;
  • Изрично е забранено монтирането на монитори в близост до мивки и други източници на вода, както и в съседство с фурни, печки и перални машини.

Горните препоръки не са задължителни, с изключение на печки и други уреди в близост до телевизора. Вие сами решавате коя височина е по-добре да инсталирате LCD панела въз основа на вашите собствени навици, удобна поза, растеж, както и често места за гледане на филми, телевизионни предавания и телевизионни предавания.

Видове крепежни елементи - конекторът е подходящ за телевизор на стената

Определяйки на колко разстояние от пода трябва да се мотае телевизора, опитайте се да разберете крепежите, предназначени за тези цели. В магазините за битови уреди най-популярните са скобите от три типа:

  1. 1. Наклонени
  2. 2.Zhestky
  3. 3. Универсален

Първите два вида се използват в случаите, когато точното местоположение на телевизора вече е определено и не са планирани промени в мебелите в близко бъдеще. Така че, твърдите скоби не подлежат на корекции, такива крепежни елементи са най-подходящи за всекидневна или кухня.

В спалнята трябва да си купите наклонена скоба. Както вече бе отбелязано, тези проекти ви позволяват да сменяте ъгъла на гледане вертикално, което прави възможно гледането на сериали и филми на всяка позиция с максимално удобство, без изкривяване на цветовете и контраста.

Универсалните скоби са най-добрият избор за всяка стая. Тяхната черта е, че позицията на телевизора се променя не само вертикално, но и хоризонтално. Тези устройства обаче са доста скъпи в сравнение с други аналози, което се дължи основно на наличието на голям брой мобилни механизми. Но не е нужно да пестите и пари, защото евтина и нискокачествена универсална скоба може да се провали поради постоянно натоварване от телевизора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Стенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръцеСтенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръце
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Закрепване на телевизора към таванаЗакрепване на телевизора към тавана
Избор на телевизор в кухнятаИзбор на телевизор в кухнята
Изберете телевизор за дома сиИзберете телевизор за дома си
Как правилно да се оборудва холаКак правилно да се оборудва хола
Инсталиране на гнездаИнсталиране на гнезда
Телевизор в интериораТелевизор в интериора
Как да изберем мебелите за дневната?Как да изберем мебелите за дневната?
» » Оптималната височина на телевизора от пода е максимален комфорт при гледане на филми
© 2021 BggeHat.com