Стенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръце

Една от възможностите за поставяне на телевизори с плосък панел е монтирането им на стена. Това решение ви позволява да пестите място, докато всичко изглежда стилно, модерно. Но скобите на фабричната продукция, въпреки голямата функционалност, имат един недостатък - една надценяваща стойност. Тъй като схемата на скобата е проста, тя може да бъде направена независимо от наличните материали. Нека разгледаме по-подробно как да го направим.

Основните изисквания за поставяне на телевизора

Повечето от произвежданите телевизори използват монтаж на VESA. Въз основа на типичните разстояния между отворите (в милиметри) се предлагат различни монтажни модули. Обикновено това са четири монтажни точки, които се намират на задния панел. "Четвъртата" схема на VESA се изпълнява под формата на квадрат или леко удължен правоъгълник. Фиксиращите болтове вече могат да бъдат монтирани в точките на закрепване. Ако те не са там, те са в отделна опаковка или с други компоненти.

За да фиксирате телевизора, който е особено важен за скъпите маркови модели, не можете да се прикрепите към нестандартно приспособление. Ето защо главите на болтовете често имат изпълнение под специалния инструмент, а дупките са изпълнени с мека пластмаса. В такива случаи инсталирането на продукта върху фабрично направената скоба трябва да се извършва от сертифициран капитан. Без гаранция в гаранционната карта за извършената работа, всички гаранционни задължения се анулират!

Стенна конзола за телевизия - как да направите свои собствени ръце

Когато се монтират стандартни стени на стандартни скоби, препоръчително е да изберете стомана, минимален пропилей. За стени от блок пяна, шлаков блок - само пропилей. Самонарезни винтове с диаметър 4 мм или като първата цифра на диагонала на екрана (в инчове). Задълбочаването на винта в опорната стена без дебелината на покритието трябва да бъде:

  • за бетонни стени - 10 мм плюс размера на диагонала в сантиметри;
  • за тухлени стени - 30 мм плюс размера на диагонала;
  • за стени от блока от пяна - 50 мм плюс размера на диагонала.

Горепосочените изисквания не се отнасят за стените на GCR, тъй като нямат добра носеща способност. Ако листовете прилепват плътно към основната стена, инсталацията се извършва директно върху стената. След това, под диаметъра на главата на дюбела в листа, пробийте отвори с подходящ диаметър. И след като се постави върху дюбелите раздалечителят от стоманения прът, шестстранния гаечен ключ и чукане с чук, те ги утаяват, преди да се приберат на място.

Ако плочите от гипсокартон са фиксирани върху рамката и дебелината на кожата е по-малка от 12 мм, тогава ще трябва да потърсите друго място или да поставите телевизора върху бордюра. Единствената възможна опция - ако знаете местоположението на рамката, която може да се използва за монтиране на скобата.

Дизайн на неподвижната скоба за стена

Един от най-често срещаните дизайни е фиксирана скоба. Закрепващата система е много проста, но не можете да я наклоните, завъртете екрана. Фиксираната скоба за телевизора на стената е фиксирана просто и може да бъде направена от всякакви компоненти на разположение на цена или които са лесни за намиране.

Нека разгледаме вариант на производство на закопчалки от дърво. Основни материали:

  • две дървени летви;
  • самонарезни винтове с пръстен;
  • куки и пластмасови дюбели.

Взимаме две ламели от твърда дървесина, те имат най-добро качество. Дължината на баровете трябва да надвишава 10-15 сантиметра дължината на задната стена на телевизора с плосък екран. За да се осигури наклонът на екрана под лек ъгъл, горната греда е малко по-дебела от дъното. Два винта с пръстен се завинтват към горния ръб на всяка от ламелите.

Стенна конзола за телевизия - как да направите свои собствени ръце

С помощта на болтове, които се завинтват в специални отвори, фиксирайте ремъците на гърба на телевизора. Една горна и една долна част на бара. Между пръстените измерваме разстоянията по хоризонталните и вертикалните линии и ги прехвърляме в стената. Получаваме фиксиращите точки. Пробийте дупки в тях, монтирайте дюбели с куки и прикрепете продукта към тях.

Този монтаж на стена е лесен за производство и много надежден. Подходящ за модели с диагонали на екрана над 26 инча.

Нека разгледаме още един прост вариант на производство на неподвижната скоба за стена. Монтирането на диагонално малък продукт ще се извърши на алуминиеви ъгли и спици на велосипеди. Възможно е да се вземат ъгли и стомана, но тъй като товарът върху крепежния елемент е малък и стоманата трудно се обработва, предпочита се алуминият.

Основни материали:

  • четири алуминиеви ъгъла;
  • една игла за велосипед с дебелина 2 мм;
  • болтове, винтове, пластмасови дюбели.

Мястото на инсталиране на плосък телевизор, размерът на дюбелите и дупките се избира индивидуално, като се вземат предвид неговите размери. Два ъгъла с пробит на всеки два отвора са закрепени към задния капак с болтове. Други две - на стената с винтове. За да направите това, прикрепете ги към стената и маркирайте на стената с молив отвори за дюбели. Закрепващите елементи се използват по-добре върху пластмасови дюбели. За да свържете ъглите един към друг в горната част на всяка от тях, пробийте една дупка.



Стенна конзола за телевизия - как да направите свои собствени ръце

Желателно е една двойка да влиза вътре в другата, така че разстоянието между ъглите, закрепени към стената, е по-малко от няколко милиметра от разстоянието между ъглите на телевизора. След като сте ги прикрепили на място, телевизорът е приложен към стената. Излагаме на една линия дупките, пробити в горната странична равнина на всеки ъгъл, и минаваме през тях.

Стенна конзола за телевизия - как да направите свои собствени ръце

Спейсът държи продукта във вертикална равнина, а ъглите, поставени един в друг, предотвратяват принудителното му преместване в хоризонталната равнина. Ако телевизора трябва да бъде изваден от стената, извадете спицата и връзката е изключена.

Независимо от малкия диаметър, велосипедът, който е термично обработен, лесно може да издържи на тежестта на малките модели. Но за по-тежки такива са необходими по-големи диаметри!

Ротариански структури - голяма свобода на действие

Ротационните структури осигуряват по-голяма свобода на действие: завъртане на екрана в желаната посока, неговия подход. Някои видове структури регулират вертикалния ъгъл на екрана, което е необходимо, когато продуктът е окачен на високо. Затова въртящата се скоба за телевизора на стената осигурява удобно гледане от всяка точка на стаята.

Основни материали:

  • две метални плочи;
  • сечение на тръбата, квадратни профили;
  • свързващи болтове, винтове, дюбели.

За производството на наклонената скоба се вземат две метални плочи. Колкото по-голям е диагоналът на телевизора, толкова по-голямо е теглото му, толкова по-голям е размерът на табелата, която трябва да вземете. За малки модели вземаме две плочи 20x20 cm, дебелина няколко милиметра. Едната ще се прикрепи към стената, а другата към задния панел. За всяка плоча се монтират два метални ъгъла.

За монтаж има достатъчно свобода на движение във всяка посока, между ъглите поставени парче тръба. Но е по-добре да използвате профил с квадратна форма 2x2 см, тъй като ще бъде по-удобно да го оправите, да го поставите в самолета.

Тръбната секция е разположена между два ъгъла и се свързваме един с друг с дълъг болт. След това го завиваме към чинията. Тръбата (профилът) трябва да е свободна да се върти и да не докосва крайната плоча.

Стенна конзола за телевизия - как да направите свои собствени ръце

На плочата, монтирана на стената, ъглите са фиксирани успоредно на пода. Това ви позволява да промените ъгъла на завъртане на телевизора вдясно или наляво. И ъглите на плочата, монтирани на задния панел, поставяме перпендикулярно на пода. Това ще ви позволи да регулирате ъгъла.

За да се подобри мобилността на системата, вместо една част от тръбата, е по-добре да използвате две, свързани с дълъг болт. Това ще ви позволи да увеличите или намалите мащаба на екрана, да регулирате разстоянието от стената.

По този начин ние можем да направим всякакъв вид конзола със собствените си ръце. Това не изисква специални познания, а разходите за материали са минимални. След като сте разработили фантазия, можете да подобрите дизайна и да я направите по-интересен, индивидуален. Боядисана в цвят, добре комбинирана с интериора на стаята. В края на работата можете да гледате любимите си програми и телевизионни предавания с голям комфорт!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оптималната височина на телевизора от пода е максимален комфорт при гледане на филмиОптималната височина на телевизора от пода е максимален комфорт при гледане на филми
Как да скриете кабелите от телевизора на стената интересни идеи и оригинални решенияКак да скриете кабелите от телевизора на стената интересни идеи и оригинални решения
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Монтаж на водопроводни тръби в апартаментаМонтаж на водопроводни тръби в апартамента
Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
Монтаж на щори на прозорциМонтаж на щори на прозорци
Закрепване на телевизора към таванаЗакрепване на телевизора към тавана
Монтирането на алуминиеви радиатори, които трябва да знаете?Монтирането на алуминиеви радиатори, които трябва да знаете?
Монтаж на дървени прозорциМонтаж на дървени прозорци
Избор на телевизор в кухнятаИзбор на телевизор в кухнята
» » Стенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръце
© 2021 BggeHat.com