Закрепване на телевизора към тавана



Съвременните телевизори отдавна са се преместили от пиедесталите, скринчетата и стените на мебелите до стените на стаите. Това стана възможно благодарение на появата на специално устройство. Това е асансьор на тавана за телевизора, скоба, държаща оборудването.
Стените на телевизорите са променили самото разположение в модерния интериор. Но това не е всичко - всички нововъведения са принудили дизайнерите да използват възможностите, които са се появили за първоначалната задача. Успоредно с това вътрешността на таваните започна да се променя.
Таван за телевизор
Днес, телевизионни стойки за таван могат да бъдат разположени:
  • В апартаменти и офиси;
  • В чакалните стаи;
  • В различни образователни организации;
  • На места за обществено хранене;
  • В бокс офис, в лечебни заведения и др.
Все по-често те казват: "Телевизия на тавана", която може да се намери както на обществени места, така и на апартаменти.

Монтиране на телевизора до тавана в апартамента

Повечето модерни апартаменти имат отворен план. По този начин, монтирането на телевизора на тавана ви позволява да въплъщавате най-смелите идеи в интериора.
Има няколко обяснения за това:
  1. При монтаж на стена кабелите трябва да бъдат скрити от визуалния изглед. Това е допълнителна работа по оборудването на стробовете в бетонни или тухлени стени;
  2. Закрепването на тавана предполага скриване на свързването на телевизионни и електрически кабели под окачения таван (прочетете: "Фиксиране на кабела към тавана: опции и методи");
  3. Окачен до тавана, телевизорът проектира най-добрия ъгъл на гледане на екрана. Паралелно с това има отделяне на зоната за отдих и частния сектор.
таван за телевизор
Указание: В откритите къщи е най-добре да използвате окачени скоби и системи, оборудвани с въртящ механизъм. По този начин можете да гледате програмите и филмите от всяка точка на стаята.
Всички модерни магазини за домакински уреди имат в асортимента много модели, които са достъпни за всички клиенти. Единственият въпрос възниква при инсталирането на закупения продукт. Разбира се, трябва да знаете за характеристиките на инсталацията.

Таванни конструкции: разлики

Преди да отидете в магазина за хардуер и да закупите телевизионната скоба на тавана, трябва да знаете следните характеристики:
  • Материалът на тавана;
  • Височина на помещението;
  • Тегло на телевизора;
  • Екран диагонал.
Като се имат предвид входните данни, лесно можете да вземете ключалки. Обикновено върху пакета от скоби тези параметри са описани подробно.
Обърнете специално внимание на две от тях:
  • Таванни материали;
  • Теглото на телевизионния елемент.
таван асансьор за телевизор
При наличието на конвенционални подови плочи няма да има проблеми при монтажа на системата за закрепване.
Достатъчно е само да разполагате с необходимите инструменти:
  • Свредло за чукове;
  • Бургии за бетон;
  • Чук и отвертка.
Планът за монтаж ще бъде както следва:
  1. Маркирайте местоположението на инсталацията;
  2. Направете дупки за крепежни елементи;
  3. Прикрепете крепежния елемент и го фиксирайте към повърхността на тавана;
  4. Установяване на всички свързващи проводници в бара;
  5. Вземи пръта на крепеж;
  6. Завийте корпуса на телевизора и го свържете към кабелите.
Положението е по-сложно с таваните от гипсокартон. Ако е невъзможно да укрепите мястото за фиксиране, използвайте специални дюбели за пеперуда. В процеса на закрепване, дюбелът "промива" не само листа от гипсокартон, но и металните профили на щайгата.
Телевизионна конзола за предимствата на тавана
Когато извършвате ремонт, поставете няколко профила вместо бъдещата инсталация. В бъдеще това ще ви позволи да фиксирате телевизора на тавана. В резултат на това оборудването равномерно упражнява натиск върху крехката структура на гипсокартона. По този начин ще избегнете счупването на телевизора и дефектите на тавана.

Таванни скоби и техните различия

Производителите на скоби произвеждат модели за различни видове материали. За gipsokartonnyh структури - най-голямата основна площ. Равномерно разпределя теглото по цялата повърхност на тавана.
Съвет: Многопластовите тавани изискват използването на универсална стойка - това е таван за телевизора. Така че, можете да промените ъглите на инсталацията. При тези условия ще бъде лесно да изберете оптималното място за монтаж.

Монтаж на тавана: Характеристики

В местата за обществено ползване (кафенета, барове) често има слаби места за инсталиране.
Така че сложността може да бъде свързана с архитектурните особености на помещенията.
таван скоба за телевизор
Възможно е обаче да се борим с такива проблеми, например:
  • таванната скоба за телевизор в банкетна зала може да бъде почиствана по време на тържествата. Това се дължи на мерките за сигурност;
  • Инсталацията е с лице към тавана.
Монтиране на телевизора до тавана, подробно видео:

Шезлонги и каси

Често, телевизорът е фиксиран към тавана в чакални, билети, търговски центрове и супермаркети. Във всички случаи кабелите и табелите се намират над главите на пътниците. Това отново, изискванията за мерки за сигурност.
За справка: При отсъствието на плазмени панели, като забавление за пътниците, кинескопските телевизори се представят. За интерес можете да разгледате снимката на подобни елементи.
Въпреки това, в чакалните помещения основните функции на тавана телевизия:
  1. демонстрация на телевизионни предавания или филми;
  2. излъчване на сервизна информация.
Телевизиите могат да бъдат намерени в залите на летищата, през изходите до платформите на железопътните гари, в канцеларите на касата. Това се дължи на постоянно променящата се информация за полетите, която трябва постоянно да се съобщава на пътниците.
фиксирайте телевизора към таванното устройство
В касите на телевизора телевизорите помагат на потребителите да изчакат времето за чакане в опашки. Например, екранът често показва реклами за стоките, налични в изхода.
Ако говорим за закрепване на телевизора към тавана, може да има проблем. Тя е свързана с голяма височина на помещенията.
За да разрешите този проблем, помогнете на специалните системи, които се използват само за търговски обекти. Техният пълен комплект:
  • подсилени зони за закрепване;
  • Плъзгащи тръби с дължина от 2 до 3 метра. Целта им е да им позволят да изберат оптималната височина за разполагане на телевизионното оборудване.
По този начин няма ограничения за монтаж на тавана на телевизора. В това отношение дори конструктивните характеристики на материалите не са пречка. Това се дължи на факта, че производителите на системи за закрепване редовно наблюдават съществуващите помещения, като елиминират възможните дефекти на продукта. В резултат на това таванната скоба за телевизора може лесно да се използва както за домашна употреба, така и за обществени места. Прочетете също: "Поставка за таванно окачване - устройство".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръцеСтенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръце
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Стандартна височина на тавана в апартаментаСтандартна височина на тавана в апартамента
Избор на телевизор в кухнятаИзбор на телевизор в кухнята
Инсталиране на гнездаИнсталиране на гнезда
Телевизор в интериораТелевизор в интериора
Универсални пердета за блиндирани жилища и офисиУниверсални пердета за блиндирани жилища и офиси
Как да изберем боя за таванаКак да изберем боя за тавана
Избор на тапет за вашата спалня Съвети и триковеИзбор на тапет за вашата спалня Съвети и трикове
Бял или цветен удължен таванБял или цветен удължен таван
» » Закрепване на телевизора към тавана
© 2021 BggeHat.com