Монтаж на дървени прозорци

Дървените прозорци в много отношения се различават от съвременните пластмасови прозоречни конструкции. Основният въпрос е кои технологии трябва да се спазват. В края на краищата, когато инсталирате дървени прозорци, много потребители смятат, че дървените рамки трябва да бъдат просто фиксирани с анкерни болтове, а слотовете трябва да се обработват с монтажна пяна. Това обаче е погрешно мнение.

Въпросът за инсталацията трябва да се третира с пълна отговорност и разбиране на нюансите на извършената работа. В този случай, сглобените структури няма да накарат собствениците да съжаляват за решението да инсталират дървени прозорци. С висококачествена продукция инсталирането на прозореца се извършва възможно най-бързо. Придържайки се към инсталационната технология, можете да видите всички предимства на използването на дървени прозоречни конструкции.

Етапи на монтажни дървени прозорци

Монтажът на дървени прозоречни конструкции се състои от няколко етапа на работа:

  • Подготовка и премахване на необходимите измервания на отвора на прозореца;
  • инсталация;
  • Закрепване на кутията в стената;
  • Изолация на пукнатините в кутията;
  • Аксесоари за отстраняване на грешки;
  • Крайният финал.

Подготовка на отвора на прозореца

В навечерието на инсталирането на нов прозорец, трябва да демонтирате стария продукт.

След това трябва да съборите остатъците от бетон около периметъра на отвора и да демонтирате перваза на прозореца. След това се правят точни измервания на отвора за производство на прозоречната конструкция. Размерите на прозоречното устройство трябва да са малко по-малки от размерите на отворите. Данните за необходимите пропуски: отгоре и отстрани - от 15 до 25 мм, отдолу - от 40 до 60 мм. Това трябва да се направи, за да се минимизират фабричните дефекти.

Често по време на инсталацията са допуснати грешки. Например, преди да инсталирате прозорците, върху дървените прозорци направете кофража. За да направите това, вземете предвид параметрите на отварянето на прозореца. В резултат на това прозорецът е изстискан в кутията. Това води до липса на пропуски и изолация. Но най-важното е, че възможността за цялостно функциониране на прозоречното устройство е блокирана. В резултат на това натоварването на самия прозорец се увеличава. Съгласно правилата за монтиране между диагоналите на рамката се допуска разлика от не повече от 10 мм.

Монтаж на дървени прозоречни конструкции

Монтажът на дървени прозорци може да се извърши по няколко начина:

  • Метод чрез монтаж;
  • Метод за използване на монтажната подложка;
  • Метод за използване на монтажни плочи.

Метод чрез монтаж

Най-честият начин е да използвате монтаж от край до край. Предимствата на този метод са, че влиянието на външни механични фактори не позволява на прозоречната кутия да променя позицията си. Ето защо, когато инсталирането на дървени прозорци, кутията е лишен от способността да се движи, да се закопча да се огъне. Тъй като дюбел (котва), имащ куха втулка, е запушалка. В същото време винтът не влиза достатъчно дълбоко в стената.



Този метод не изисква използването на специално оборудване, което също се счита за предимство. Декоративните пластмасови капачки покриват главите на завитите винтове, което не пречи на външния вид на прозореца, а напротив, помага да се скрият всички недостатъци. Основният момент тук е правилният избор на мястото, където ще се пробиват дупки.

Тъй като дървеният профил има четиристепенна секция, отворите за анкери (анкери) се правят по отношение на повърхността на вътрешния профил. Това означава, че на други места те не могат да бъдат инсталирани.

Монтиране с монтажна подложка

Този метод се счита за технологично приемлив за монтажа на дървени конструкции. Монтажна обувка, импрегнирана с антисептик и с височина 50 мм. Подложката се фиксира, като се използва хидроизолацията в хоризонтално положение, така че тя да е успоредна на ръба на външната стена.

Преди монтирането на дървени прозорци се извършват точни измервания и след това се освобождава пространството от вратите. След това трябва да инсталирате кутията на монтажния блок. Тя се фиксира с помощта на клинове, така че всички индикатори от ръбовете на прозореца, отворени към кутията, да са еднакви.

Монтаж с монтажни плочи

Често производителите предлагат прозорци, пълни с монтажни плочи. Такава инсталация се придържа към всички стандарти на GOST и е най-издръжливото и надеждно закрепване. Плочите са закрепени от двете страни на кутията. От ъгли до средата на равнината на дебелината, трябва да има разстояние от 250 мм. Ако прозорците са по-големи от 1,5 метра височина или ширина, тогава има нужда от допълнително прикрепване в средата. Предварителното монтиране на прозореца се извършва с помощта на клинове, след което монтажните плочи се фиксират с дюбели към стената. След като приключите работата, клиентите се отстраняват, проверява се точността на вертикалната и хоризонталната инсталация.

Запечатване на пукнатини

Полученият прозорец има високи свойства на устойчивост на топлопредаване. Тя е защитена от влага и студен въздух от улицата. Въпреки това, поради възможни слотове, може да възникне противоположното явление. Ето защо, по целия периметър на отвора на прозореца, е необходимо да се извършват изолационни работи. Обикновено при монтирането на прозореца слотовете са изолирани с монтажна пяна.

Пяната е базирана на компонент като полиуретан. Позволява на пяната да се разширява и да попадне във всички недостъпни ъгли и пукнатини между отвора на прозореца и дървената конструкция.

Въпреки това монтажната пяна трябва да се прилага непрекъснато. За да се гарантира, че тя не надхвърля създаването на излишък, от дървените дъски се инсталира разделител. Хидроизолацията на дървени конструкции се извършва отвън. За такива работи използвайте силиконова замазка, която има отлични свойства на хидроизолация, дълъг период на валидност. След запечатването се проверява работата на фитингите. Също така трябва да проверите капака за затваряне и отваряне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Дървени прозорци конструкции bitryДървени прозорци конструкции bitry
Какво да имате предвид при избора на рамки за прозорциКакво да имате предвид при избора на рамки за прозорци
Може да се монтира пластмасова дограма през зиматаМоже да се монтира пластмасова дограма през зимата
Бърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца pБърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца p
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Дървени прозорциДървени прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
» » Монтаж на дървени прозорци
© 2021 BggeHat.com