Използване на платна в дървена къща на пластмасови прозорци

Много собственици, инсталиращи пластмасови прозорци в дървена къща, не подозират, че за тях са изработени специални платна. Но за пластмасови прозорци не е необходимо да се използват тези продукти от подобен материал, те също могат да бъдат направени по поръчка от дърво с художествена резба.

Много хора смятат, че платките изпълняват само декоративната функция на отварянето на прозореца, но това не е така. Например, днес, много често пукнатините между стената и прозоречната конструкция са запечатани с монтираща се пяна, която се разрушава от ултравиолетовите лъчи. Той също така е повлиян неблагоприятно от различни природни фактори. Само тези продукти и защита от всичко това.

Разновидности на рамки

За монтаж на пластмасови прозорци се използват различни конфигурации. Също така за тяхното производство се използват различни материали, например естествено дърво, пластмаса, алуминий.

  • Профил. За тяхното производство се използва пластмаса, дърво, алуминий, полиуретан. Те могат да имат голямо разнообразие от напречни сечения. Такива рамки се правят най-често от дърво по поръчка, съответно имат висока цена. Пластмасовите продукти нямат мащабно производство, така че не е лесно да ги намерите на строителния пазар.
  • Оформени. Продукти от този тип са изработени от подобни суровини, могат да бъдат плоски, полукръгли, гладки. Те могат да бъдат приложени към различни чертежи за дълбочинни релефи. Цената на тези продукти е относително евтина, най-често те са инсталирани на пластмасови прозорци, лесни за инсталиране, не изискват специални грижи.
  • Издълбани. Изработен от дърво, пластмаса

Най-често в комплекта метално-пластмасови прозорци строителство не е включена, защото те не винаги са подходящи.

Например, в случай на дълбоко вдлъбнат отвор на прозореца, могат да се използват само много тесни продукти или те трябва да бъдат монтирани около отвора. Във втория случай продуктите ще изпълняват само декоративна функция, така че тяхната инсталация не е задължителна.

предимства

Основните предимства на рамкиране, които карат собствениците на селски къщи да ги закупят:

  • естетичен външен вид на прозоречните конструкции;
  • индивидуалност на декорация на пластмасови прозоречни конструкции;
  • Защита на завършващия материал, използван за уплътняване на пукнатините между стената и рамката на прозореца.


Също така си струва да се отбележи, че се правят специални платна за довършване на прозоречни конструкции отвътре, но те са предназначени само за украса, например когато създавате в собствения си дом интериор в стила на страната, който днес е доста популярен.

Процес на монтаж

  • Първоначално се извършва подготовка на отвори за прозорци: демонтирани стари прозорци, изолация, довършителни материали.
  • След извършване на отстраняването на отвора се вкарва пластмасова рамка, която се подравнява и фиксира на няколко места.
  • След това, монтирани двойни стъкла, също фиксирани с мъниста.
  • След това, строителната пяна е запечатана с всички налични пропуски. За да направите това, можете да използвате различни уплътнителни материали.
  • Излишъкът от монтажната пяна след пълното й втвърдяване е отрязан, са направени шпакловки, са монтирани склонове.

В последния етап от монтажа на прозоречната конструкция са монтирани платформи. Те затварят пролуката между прозореца и стената, предварително напълнени с пяна.

Дървени рамки

Платна от естествено дърво са най-красивите с дълъг експлоатационен живот. Такива рамки перфектно се подчиняват на пластмасовите прозорци, монтирани в дървената къща, или ако стените на къщата са просто украсени за едно дърво. Дървените рамки с декоративна резба са най-често направени по поръчка.

Продуктите от дърво могат да бъдат боядисани във всеки цвят, в зависимост от избраните цветове на декоративните материали за стените, покрива на селска къща. Единственият недостатък тук: необходимостта от чести обновяване на боята, но когато се променя вътрешното решение на фасадата на къщата, платките винаги могат да бъдат пребоядисани в различен цвят.

Изделия от полиуретан (експандиран полистирол)

Този материал може да бъде боядисан, така че при проектирането на фасадния дизайн няма проблеми с него. Боядисаният полиуретан е снабден с по-голяма устойчивост на влиянията на околната среда, а също така придобива доста естетичен вид. Такива продукти се почистват лесно от мръсотия.

Изработената платна от експандиран полистирол най-често има вътрешна армировка. Те могат да се използват както за външна, така и за вътрешна декорация на пластмасови прозоречни конструкции.

Когато купувате парчета, е много важно да изберете правилните продукти. Те трябва да са подходящи не само за дизайна на прозореца, но и за фасадната декорация на сградата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?
За цветните пластмасови прозорциЗа цветните пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Монтаж на прозорци от метал-пластмасаМонтаж на прозорци от метал-пластмаса
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Монтаж на пластмасови прозорциМонтаж на пластмасови прозорци
Пластмасови прозорци за решаване на проблеми с вентилациятаПластмасови прозорци за решаване на проблеми с вентилацията
» » Използване на платна в дървена къща на пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com