Как да скриете кабелите от телевизора на стената интересни идеи и оригинални решения

Едно от най-удобните места на телевизора в стаята е стената. Този метод ви позволява да увеличите свободното пространство, в допълнение модерните модели ще изглеждат много хубаво и оригинални в помещенията с ремонт в Европа. Това е отличен ход на дизайна, който прави възможно подобряването и разнообразяването на интериора на всеки апартамент.

Но без никакви проблеми, оборудването, разположено на стената, е източник на жици. Маскирането на корди, висящи от стената, е истински проблем за много хора. Има много интересни и необичайни възможности за решаване на този проблем, за които само трябва да използвате собственото си въображение.

Защитни мерки - скрито окабеляване в стената

Много хора се опитват да решават такива въпроси в началния етап на ремонт в стаята. В края на краищата скрийте проводниците от телевизора на стената по такъв начин, че те не само не привличат вниманието, но и са надеждно защитени. Нито котката, нито малкото дете могат да достигнат и да повредят кабела. Поради тази причина скритото окабеляване е едно от най-популярните решения на проблема, въпреки че този метод е много труден за изпълнение и е скъп от гледна точка на финансите.

За да се постигне максимално ниво на безопасност на местоположението на проводниците, те се препоръчват да бъдат скрити в специално изработени шнурове. Този метод е най-технологичен и чист, цялата работа се извършва на етапа на ремонт, така че в бъдеще ще бъде необходимо внимателно да поставите кабела от приемника в пробитите дупки. Друго важно предимство е фактът, че няма нужда да се издълбават цялата стена. Телевизорът обикновено е разположен на височина до два метра, така че трябва да режете дължина приблизително такава.

Някои експерти препоръчват да се действа по различен начин, изваждайки гнездата до телевизора. След това гнездото ще бъде на стената и напълно покрито с екран. Предимството на този метод е да се намали размерът на strobis и вследствие на това време и усилия.

Действията за изпълнение на замислените могат да се извършват в следния ред:

  • За начало трябва точно да определите местоположението на телевизора и, вследствие на това, скобата, на която ще се намира това устройство.
  • Важното е самата конзола. Има много различни версии на това устройство за закрепване, въпреки че световният стандарт е група VESA. Това оборудване включва необходимите точки за закрепване. Много внимание трябва да се обърне на размерите и формата на скрепителните елементи. В противен случай конзолата може да е твърде голяма за вашия телевизор или дори да пречи на оформлението на превключвателите.
  • Препоръчва се закупуването на телевизор предварително, за да може да се измери всичко ясно и без грешки.
  • След това трябва да отбележите точките на стената на мястото, където ще бъдат разположени електрическите контакти.
  • Сега можете да продължите директно с пробиване на стените. С помощта на ъглошлайф, по-известен като българин, правим две ленти от конзолата до бъдещите изходи. Разстоянието между лентите е в диапазона от 2 до 3 сантиметра.
  • За да получите светкавици, използвайте ударна бормашина или перфоратор, за да ударите вътрешната част между направените ленти.
  • Сега остава само няколко дупки, използващи диамантени коронки за телевизионен изход. Ако към този изход са свързани други домакински уреди, препоръчително е незабавно да зададете необходимия брой точки на захранване.

Процесът на стрелба не е най-трудният, но ще отнеме малко време. В края на цялата работа остава само да се скрият кабелите от телевизора на стената. За да направите това, внимателно ги поставете в отвора и ги закрепете със скоби, така че да не падат и да не пречат на довършването на стените. Щроби, обработени с гипсова мазилка, след което можете да продължите с декорирането на стените.

Маскиране на кабели с кабелни канали

Кабелът може да бъде скрит и с помощта на така наречените кабелни канали. Това име се дава на специални рамки, изработени от различни материали, предназначени за полагане на кабели и кабели от всякакви домакински уреди. Този подход ви позволява да спестите значително време и изразходвани сили, защото не е нужно да смазвате стената и да извършвате други действия, свързани с мазилката. В допълнение, този метод е отличен за жителите, които решиха да окачат телевизора на стената след всички ремонтни работи.

Основният недостатък на този метод е, че кабелният канал е поне малко, но все пак се отличава от общия фон. Самите кабели са защитени, никой няма да ги види, но дизайнът ще ви хване око. По тази причина изборът на рамката трябва да бъде много внимателен, така че тя напълно да съответства на интериорния дизайн на стаята, цвета на тапетите и мебелите. Ако искате да направите такава рамка, можете да го направите сами, защото самата конструкция е нормална кутия без излишъци.

Отивайки в магазините на домакински уреди, можете да намерите разнообразие от възможности за внедряване на такива скелети. Сред най-популярните са:

  1. 1. Кутия от PVC материал - най-простата и бюджетна опция, е пластмасова конструкция, най-често бяла, въпреки че има стоки от всякакви нюанси и цветове за продажба. Има специална подвижна капачка, която е фиксирана към основната част с помощта на щракване. Тази опция е подходяща само в случаите, когато кутията е в идеалния случай обединена с околната среда в цвят или напълно в контраст с нея.
  2. 2. Кабелни канали от метали - като метал обикновено се използва алуминий, което се отличава с неговата сила и малко тегло. Цената не е много висока, но алуминиевите продукти изглеждат красиви и стилни, те се вписват перфектно в дизайна на почти всяка стая, което й придава особена жизненост.
  3. 3. Продуктите, изработени от дървесни влакна, са много редки, освен че цената на продукта от MDF е много по-висока от сходните продукти от други материали. Но такива кутии могат да бъдат перфектно съчетани с всички предмети на околната среда, така че този продукт струва парите, платени за него.


Независимо от избрания модел на рамката, всички модели имат приблизително същия механизъм на функциониране. Каналите се закрепват към стената с помощта на обикновени винтове и дюбели. Горният капак трябва да бъде свален и поставен във вътрешността на кабела или кабела. След това декоративното покритие се монтира обратно, така че кабелът остава сигурно скрит.

Ако има желание и възможност, винаги можете да спестите пари и да направите сами подобен дизайн. Това изисква малък брой рендосани дъски, приковани към стената, между които остава само да се организира самият кабел. Над декоративното покритие се монтира отново. Важно предимство на този метод е способността да се украсяват таблата във всеки цвят, като ги прикриват по този начин.

Декориране - включваме въображението в пълна степен

Най-лесният начин да маскирате проводниците е да украсите с помощта на импровизирани инструменти. Не крийте кабела и го скрийте в стената, когато можете да направите истинско произведение на изкуството, отново да украсите стаята с необичайни и оригинални интериорни елементи. Интересни завеси, книги, живи растения, мебели - всеки обект ще е подходящ, основното е, че всичко това изглежда органично и хармонично.

Притежавайки творческо мислене, можете да измислите и да приложите такива идеи, като гледате как гостите ще бъдат изненадани и ще се наслаждават на необичайния спектакъл. Например, проводниците могат да бъдат разположени на самата стена под формата на чертежи на един или друг предмет. Схемата на работа е проста в този случай, просто очертайте контурите и скиците с химикалка или молив, след това инсталирайте незабележими скрепителни елементи и окачете кабелите върху тях от домакински уреди. Дължината на телта има стойност - къс кабел няма да ви позволи да осъществите всичките си идеи.

Ако телевизорът виси на стената в детската стая, можете да опитате да отидете в обратната посока. Използвайки оригиналния кант, можете да дадете всякакви жици на нормален проводник. Отлични стикери под формата на животни, птици или цветя.

Друг интересен метод е да се скрият кабелите с помощта на интериорни елементи. Различни декоративни композиции, включително фигурки, ikebans и други, допринасят за камуфлажа на кабелите. Стаята придобива по-красив, стриктен и чист външен вид, в който няма въжета, които привличат поглед и развалят външния вид.

Наскоро започнаха да се продават специализирани мебели, предназначени изключително за инсталиране на телевизори и друго оборудване, включително игрални конзоли, DVD плейъри и музикални центрове. Такива мебели са направени под формата на дизайнер, който може да бъде отворен и трансформиран с едно движение на ръката.

Благодарение на такива нововъведения собствениците на апартамента имат възможност да закупят красиви многофункционални мебели, а също и без допълнителни усложнения, за да прикрият кабела. В края на краищата те ще бъдат разположени в специално определени ниши, предоставени от самите производители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оптималната височина на телевизора от пода е максимален комфорт при гледане на филмиОптималната височина на телевизора от пода е максимален комфорт при гледане на филми
Разпределение на дневната в къщатаРазпределение на дневната в къщата
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Стенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръцеСтенна конзола за телевизора как да си направите собствени ръце
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Закрепване на телевизора към таванаЗакрепване на телевизора към тавана
Красиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериораКрасиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериора
Необичайните тавани включват фантазияНеобичайните тавани включват фантазия
Избор на телевизор в кухнятаИзбор на телевизор в кухнята
Шкаф и идеи за интериораШкаф и идеи за интериора
» » Как да скриете кабелите от телевизора на стената интересни идеи и оригинални решения
© 2021 BggeHat.com