Кутиите в кухнята на колко разстояние от масата са по-добре да имат?

Независимото разположение на магазините в кухнята е отлична възможност да организирате захранванията по начина, по който искате, а не от строителя. Нека да разберем как да вдигаме гнездата на подходяща височина, така че да не се налага да използвате удължителни кабели или тройници.

План за електроенергия - как да го направим?

Всеки собственик на жилища често е мислил за това как да се намери гнезда в кухнята. Много хора се доверяват на тази работа на специалисти, защото това сами по себе си не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Но ако все още сте уверени, че знаете как да се разпореждате с източници на енергия, тогава е най-добре да започнете да работите с изготвянето на верига. След като сте го направили, ще разберете къде ще е необходимо да добавите нови кабелни канали към стените. Разбира се, можете да направите без него, но едва ли ще ви харесат жиците, оставени от стената. Освен това е много опасно.

Как да се изработи план на розетки оформление? Първо, ще трябва да определите кои устройства ще използвате във вашата кухня. Почти всеки апартамент има така наречения "стандартен" комплект, който включва хладилник, микровълнова фурна, електрическа кана, печка и абсорбатор. Ако площта на кухнята е по-голяма, тя също така съдържа устройство за смилане на отпадъци, пералня, телевизор, фризер и охладител. Любящата готвачка домакиня ще се нуждае от смесител, миксер и мултиварилка. Списъкът е доста голям, така че много зависи от плана, който правите.

Електрически план в кухнята

Електрически план в кухнята

За правилното поставяне на гнездата помислете за местоположението на кухненските мебели и домакинските уреди. Същевременно не забравяйте, че захранването ще се изисква не само в кухненския комплект, но и в противоположната стена, тъй като в него могат да се монтират преносими устройства и телевизор. След подготовката на плана можете да маркирате позицията на всички изходи на него. Съществуват обаче правила, които трябва да се спазват стриктно. Едно от тези правила е да се определи височината, на която ще бъдат инсталирани източници на енергия.

Как да подредим източниците - да определим разстоянието от пода

За да определите оптималното разстояние от пода до източника на електроенергия, трябва да разгледате принципа на изчисление за примера на всеки електрически уред. Най-важната от тях е печката. За устройство от комбиниран тип е достатъчен само един извод, а за отделни устройства, включително плот и фурна, са необходими два източника на захранване. Експертите не препоръчват поставянето на последната върху стената директно зад фурната или близо до горелките. Най-добрият вариант е да ги отделите от задната стена на чинията на разстояние 20 см от пода. Така че обектите няма да бъдат видими за гостите ви и ще имате свободен достъп до източника на енергия. Разстоянието от плота ще бъде приблизително 55-65 см.

Следващият е завой на хладилника. Тук е необходимо да се придържаме към един и същ принцип - да инсталирате изхода на разстояние от 15 см, като го местите леко далеч от серпентината. Трябва да се има предвид, че дължината на кабела на повечето модели хладилници е много малка. Ако кухнята ще бъде инсталирана за миене и съдомиялна машина, тогава ще се нуждаят от две допълнителни гнезда. Основното правило е, че те не трябва да се намират в непосредствена близост до маркучите за пълнене и източване на инструментите. Следователно източниците на енергия са оптимално инсталирани на противоположната страна на каналите на разстояние 25 см от пода.

Неразделна част от съвременната кухня се смята за качулка. Тъй като това устройство е инсталирано над печката, най-добре е да поставите изход за него близо до тавана, в областта, където свършват слушалките.

Важна част от кухнята е нейната "престилка", т.е. пространството между горната и долната част на мебелите или между шкафовете и плота. В повечето случаи има зона за готвене в тази част. Следователно тук е необходим голям брой изходи, тъй като домакинята често трябва да използва миксер, мулти-маркер и други уреди. За да работите с тях, инсталирайте захранващи източници на височина 15 см от горния край на масата. Експертите не препоръчват поставянето на гнезда в тази област твърде високо над повърхността, тъй като престилката е място, което веднага хваща окото ви. И голям брой розетки, изпъкнали между мебелите, няма да направи вашия интериор по-добър.

Щепсели на престилката на кухнята

Щепсели на престилката на кухнята



В плана са маркирани и гнездата на противоположната стена от слушалките. От тях се изисква да свързват телевизора и другите необходими устройства. В тази част има също маса за хранене и диван. Източниците на захранване тук може да станат необходими, за да свържете прахосмукачка, лаптоп или зарядно устройство към телефона. Най-добре е в тази зона да има двойка или тройни захранвания на височина 25 см от пода.

Често новодошлите се интересуват от европейските стандарти и правилата за инсталиране на контакти според тях. Въпреки това, нито един експерт не може да предостави конкретни правила, тъй като те не са на хартия. Всичко се свежда до факта, че повечето хора в страните от Западна Европа, определени превключвателите на височина 80-90 см от пода и контакта на стената - .. На разстояние от 25 см следователно не е "притеснява", по-добре е да се вземе решение за себе си най-подходящият за вас да се позиционира захранвания.

Избиране на гнезда за кухнята - експертни съвети

След като разбрахме как правилно да поставяме гнездата в кухнята, ще проучим характеристиките по техен избор. Купуването на тези или други източници на храна зависи главно от местоназначението им. Ето защо, експерти отбелязват такива видове кухненски гнезда:

  • за плотове;
  • за престилки;
  • за съдомиялни машини и перални машини;
  • за рисуване;
  • за малки домакински уреди.

Съединителите от първия тип са почти напълно скрити от очите. Цялото им тяло е инсталирано в стената, а отгоре има само малък ключ за отваряне. Предлагат се под формата на хоризонтални панели или вертикални колони, тъй като плотовете най-често се изработват от ПДЧ, в която можете да изрежете дупка от всякаква форма. Такива източници на енергия са много удобни на практика, тъй като те са защитени от пръски и малки отломки.

За престилка, гнезда със защитно покритие

За престилка, гнезда със защитно покритие

За перални машини и съдомиялни машини можете да вдигнете защитени от влага контакти, чийто индекс не е по-малък от ip54. Такива източници се доставят с водоустойчив корпус. Те могат да бъдат покрити с прозрачно пластмасово покритие в случаите, когато към тях не са свързани домакински уреди. Приставките за престилката в кухнята имат специални защитни завеси. Те са снабдени с механизъм, който затваря гнездото в случай, че няма запушалка. Това ви позволява да се предпазите от въздействието на малки деца и домашни любимци.

За целите на кандидатстване за качулки, експертите съветват избора на гнезда, защитени от малки отломки. Някои кухни след изграждането са снабдени с тел, предназначена специално за монтаж и свързвания на капака. Много неопитни електротехници незабавно отрязаха щепсела на устройството и завъртяха проводниците. Не правете това, защото в този случай наемателите вече няма да могат да включват и изключват качулката от мрежата. Във всеки случай при избора на пазари трябва да се обърне голямо внимание на безопасността. Разделете всички налични домакински уреди в групи. Всеки от тях трябва да бъде снабден с отделна електрическа линия в щита. Самият щит трябва да бъде оборудван със защитно устройство за изключване. Това ще помогне за безопасното изключване на всички устройства от захранването, като ги предпази от къси съединения и аварии.

Захранвания от прибиращ се тип - модерно решение

Едно от най-модерните и полезни решения на днешния пазар е производството на розетки от плъзгащ тип. Те са отлична възможност за свързване на малки домакински уреди. Те имат няколко важни предимства. Първо, те се крият под плота или друга повърхност. Можете да ги използвате, ако е необходимо, и когато източниците вече не са необходими, те могат да бъдат скрити. Така че няма да се притеснявате, че децата ще се натъкнат на тях. На второ място, скритите скрити розетки няма да получат вода или прах. Трето, те са евтини, което прави възможно използването им от всеки, който иска. И в четвъртото, издърпващите контакти са много лесни за инсталиране. Това значително пести парите на наемателите.

За да инсталирате захранващи устройства, трябва да пробиете дупка в повърхността. Уверете се, че под капака няма жици или части от вградени домакински уреди. Отворът трябва да е с 5 см по-голям от този с контакти. След това почистете краищата на дупката така, че да са чисти. След това ще остане да инсталирате уреда вътре и да го поставите със специална шайба. Когато имате нужда от електрически контакт, трябва да натиснете дланта на ръката си върху "пени", под който има блок. След това гнездата се извиват и изскачат отдолу. В края на работата блокът трябва да се удави до характерно кликване, като кликне върху една и съща "кръпка".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Височината на гнездата от пода, които трябва да знаете и вземете предвидВисочината на гнездата от пода, които трябва да знаете и вземете предвид
Не се наемат инсталации на електрически проводници в апартамента на електротехникНе се наемат инсталации на електрически проводници в апартамента на електротехник
Схеми и чертежи на кухнята с оглед на размеритеСхеми и чертежи на кухнята с оглед на размерите
Електрическо окабеляване в дървена къщаЕлектрическо окабеляване в дървена къща
Електрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къщаЕлектрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къща
Ъгъл в кухнятаЪгъл в кухнята
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
» » Кутиите в кухнята на колко разстояние от масата са по-добре да имат?
© 2021 BggeHat.com