Ъгъл в кухнята

Ъгъл в кухнята

От какво се състои кухненският ъгъл?

Неразделна част, която е част от кухненския ъгъл, е ъгловият диван. Мека мебел за кухненски ъгли е дясно и ляво, което трябва да се има предвид при избора, тъй като елементите няма да променят местата. Освен това в ъгъла се прибавят маса, столове или няколко дупки.

Спестяване на място

Кухненските ъгли се предпочитат от собствениците на малки кухни (например ако имате малка кухня в Хрушчов), защото има кутии за съхранение на кухненски артикули в кушетката и куфарите. Те са прибиращи се, но по-често срещани са, когато кутията е скрита под сгъваемата седалка. Има проекти с разгъващо се легло за спане. Това е отлична възможност за дългоочакваните гости. Само преди да купите такъв ъгъл, внимателно да измерите разстоянието, така че е мястото, където да се постави на дивана.

Материали и ъгли за пълнене в кухнята

Ъгълът в кухнята е изработен от дърво - това са варианти на по-скъпи кухненски комплекти. Дървесината се обработва със специални разтвори, които я правят устойчива на вода и влага, дават сила.

По-често срещаните видове кухненски ъгли са мебелите от ПДЧ. Такива мебели са достатъчно силни, защото нямат кухини, пукнатини и възли. В този материал ноктите и винтовете се държат по-здраво.

Ъгъл в кухнятаПо-рядко за производството на кухненски ъгли използвайте PVC, фибростъкло, MDF. За особено креативни хора производителите предлагат метални ъгли, подходящи за високотехнологични кухни.

Върховете на масата са във всички видове: дървени, стъклени, ламинирани.



Като пълнител за меките части на ъгъла се използва ново поколение пяна, което се запазва форма за дълго време, тъй като е доста трудно. Въпреки това през последните години все повече производители използват полиуретанова пяна, която отличава такива характеристики като отлична влага и топлопренос. Ако дизайна на дивана е доста масивен (това е особено вярно за плъзгащи се модели), тогава пружините се добавят допълнително.

Кухненски ъгли: материал и тапицерия

Като се има предвид, че ъгълът е предназначен за кухнята и тази стая се характеризира с чести промени в температурата, достатъчно висока влажност и повишено замърсяване, тапицерията трябва да бъде избрана така, че да може лесно да се избърсва, измива или измива.

Кожата по всяко време е един от най-удобните и практични материали за ъглите на кухнята. Но това има значителен недостатък - цената в никакъв случай не е малка. Ако все пак изберете ъгъл с кожена тапицерия, внимателно проверете дали кожата няма игла от иглата, гънките и пукнатините.

Ъгъл в кухнятаБюджетният вариант, почти не по-малък от външните показатели, ще бъде ъгъл на изкуствената кожа. Също толкова лесно е да се грижите за модерната изкуствена кожа, напоена със специални разтвори, което ги прави устойчиви на топлина. На силата на лека кост, малко по-ниска от кожата, но като се има предвид съотношението цена-качество има много повече предимства.

Идеалният вариант за кухненски ъгъл на тапицерията ще бъде синтетична тъкан. Този материал е хипоалергичен, практичен, перфектно почистван и не променя външните му характеристики след измиване.

Платното платно създава впечатление за уют и комфорт. Въпреки това, доколкото има привлекателен външен вид, грижата е толкова сложна зад нея и е еднакво склонна към замърсяване, особено по надлъжно-напречния тип тъкане.

Микрофибърът е устойчив на износване, запазва цвят, форма, лесен за почистване. Тя има едно минус - това е много трудно да се намерят ъглите с такава тапицерия в продажба, трябва да поръчате такъв ъгъл.

Технически нюанси

Преди да купите любим модел кухненски ъгъл, погледнете през всички части, свързващи части. Пукнатини, разкъсани ъгли, чипове и драскотини са признаци за лошо качество на мебелите. Дъното на дивана трябва да бъде свързано към тялото само с канали. Каквато и да е качественият и издръжлив кухненски бокс на пръв поглед, не забравяйте да поискате сертификат за качество, като по този начин ще се предпазите от закупуване на мебели с лошо качество.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Как да изберем диван за холаКак да изберем диван за хола
Полезно допълнение към кухненския комплектПолезно допълнение към кухненския комплект
Предимства на ъгловите диваниПредимства на ъгловите дивани
Как да изберем ъглов диванКак да изберем ъглов диван
Ъглови кухненски аксесоариЪглови кухненски аксесоари
Основните предимства на закупуване на кухня по поръчкаОсновните предимства на закупуване на кухня по поръчка
» » Ъгъл в кухнята
© 2021 BggeHat.com