Разположение на контактите и превключвателите в жилищната част

Разположение на контактите и превключвателите в жилищната част

Преди големи ремонти в къщата или апартамента, трябва да помислите внимателно как къщата ще има ключове и контакти. Необходимо е да се изчисли всичко правилно, така че да е практично и удобно. Колко в къщата имате нужда от гнезда наведнъж, е трудно да се каже. Няма универсални формули за изчисляване на тази цифра. В краен случай, можете да използвате международните стандарти, които, разбира се, няма да кажа точно как да се разпределят контакта, но ще даде съвет как безопасно да го направите.

За да се разбере правилно как да се подреждат ключове и контакти в коридора, е необходимо да се изготви план на помещението с аранжирани мебели от самото начало. Този метод ще ви помогне да разберете кои помещения ще бъдат практични и удобни. Трябва да обмислим възможността в бъдеще мебелите да бъдат пренаредени или заменени. В коридора комутатори като цяло, както и в други жилищни помещения, трябва да бъдат инсталирани на височина до един метър от пода. Това ниво отговаря на европейските стандарти и е най-оптимално.

Колко гнезда и ключове? Ако коридорът е доста голям, тогава е възможно да инсталирате импулсни релета или преходни превключватели. Този метод ви позволява да контролирате основното осветление в стаята.



Трябва да се монтират гнезда, тъй като ако искате да преместите мебели, те трябва да останат достъпни. Но не е нужно да отидете твърде далеч със сумата. Ако броите грубо, ще получите най-малко петнадесет парчета. Мислиш ли, че много? Нека да изброя, в кухнята на най-малко свързан котлони, абсорбатор, хладилник, микровълнова печка, пералня, миялна машина. Освен това периодично трябва да свързвате други устройства.

След като начертаете план и изберете място за ключове и гнезда, трябва да продължите да ги монтирате. За да инсталирате и свържете гнезда, ще ви трябва проводници, гнезда, отвертка, удар, изолационна лента и корона. Когато ключове и контакти падат на място и са свързани към мрежата, следващата стъпка ще бъде да се работи върху кабелите shpatlevaniyu. След такива манипулации ключове и контакти стоят на местата си, а стаята става практична и удобна.

Е, можете да си купите водоустойчива, като посетите сайта stroyvey.ru. Само там ще намерите висококачествени строителни материали на разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Височината на гнездата от пода, които трябва да знаете и вземете предвидВисочината на гнездата от пода, които трябва да знаете и вземете предвид
Публикуване в къщата със собствените си ръцеПубликуване в къщата със собствените си ръце
Диаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампиДиаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампи
Електрическо окабеляване в дървена къщаЕлектрическо окабеляване в дървена къща
Марки на гнезда и превключватели на топ 7 най-добри производителиМарки на гнезда и превключватели на топ 7 най-добри производители
Електрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къщаЕлектрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къща
Как правилно да направите електрически кабели в къщатаКак правилно да направите електрически кабели в къщата
Как да изберем мебелите за вашия интериорКак да изберем мебелите за вашия интериор
Проектиране на електрически кабелиПроектиране на електрически кабели
Битови домакински електроуредиБитови домакински електроуреди
» » Разположение на контактите и превключвателите в жилищната част
© 2021 BggeHat.com