Електрически работи в дървена къща.

Напоследък дървени къщи са в голямо търсене. Има няколко причини за това: демократичната цена, екологичния материал, икономиката на отоплението. В такава къща е хубаво да бъдеш и да живееш. На последния етап от строителството е електрифициран (инсталирайте гнезда, ключове, проводници).

Извършването на електрическа работа в дървено жилище е сериозен и отговорен бизнес, защото материалът е изключително запалим. Специалистите в тази област трябва да бъдат добре подготвени, да имат подходящи разрешения, да знаят всички нюанси на електрическите кабели. По-специално, той трябва да е в състояние да направи земята линия и да разберат стойността си, за да защити мрежата от претоварване с помощта на инсталация, на натоварването на мрежата в цялата къща, за да се разпредели равномерно.

Електрическата инсталация в сграда от дърво се различава в сложност и включва следните етапи:

1. Необходимо е да се проектират отворени и скрити видове електрически кабели. В първия случай кабелът без проникване се полага върху стените и тавана. Окабеляване от втори тип е типично за типа рамка на къщи, тя се произвежда отвътре под покритието. След като проектът бъде одобрен от собственика на къщата, специалистите започват инсталацията.

Обикновено кабелът се пренася в дървени къщи по въздух или под земята, а в закрити помещения - в открито състояние. Този метод е лесен и безопасен, ако всичко се извършва съгласно правилата. Кабелът се полага чрез PVC тръби, гофрирани маркучи или кабелни канали.



2. Освен това, в процеса на разглежданата електрическа работа, част от окабеляването се заменя или старата е напълно демонтирана (ако къщата е вече в експлоатация).

3. След това направете директно инсталиране на електрическата инсталация. Най-често използвайки тези кабелни канали, които са пластмасови кутии с различни цветове, можете да изберете подходящ за проектиране на интериора. Дизайнът на кутиите е доста прост, инсталирането не отнема много време.

В сауни, бани, помещения за обществено ползване обикновено се използва гофрирана тръба за изолиране на проводниците.

Вътрешното окабеляване обикновено се монтира на два етапа. Първо поставете наземния контур, вкарайте кабела от улицата. След това в къщата свържете щитовете с електромери, подгответе местата, където ще бъдат разположени гнездата и превключвателите. Разположението на местоположението им трябва да бъде ясно планирано предварително. Препоръчва се устройството да се постави за сметка на изразходваната енергия не по-малко от 1,5 м от пода. Разпределението на електроенергията се извършва по зони, така че товарът да се разпределя равномерно, би могло да се обезвреди някои части на къщата.

Обърнете внимание, че трудоемният процес на окабеляване в дървена къща е доста скъп, но не трябва да спазвате собствената си безопасност и да се прилагате към неквалифицирани работници.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилатаИнсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилата
Как да намерите счупения проводник в търсенето на стени и отстраняване на неизправностиКак да намерите счупения проводник в търсенето на стени и отстраняване на неизправности
Електрическо окабеляване в дървена къщаЕлектрическо окабеляване в дървена къща
Електрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къщаЕлектрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къща
За домашни електрически инсталацииЗа домашни електрически инсталации
Как правилно да направите електрически кабели в къщатаКак правилно да направите електрически кабели в къщата
Електрически работи в КиевЕлектрически работи в Киев
Провеждане и ремонт на електрическата мрежа в апартаментаПровеждане и ремонт на електрическата мрежа в апартамента
Как да направите електрическа инсталацияКак да направите електрическа инсталация
Проводници за изграждане на къщаПроводници за изграждане на къща
» » Електрически работи в дървена къща.
© 2021 BggeHat.com