Защита от токов удар

Защитното електрическо оборудване служи за предпазване от нараняване на хора с токов удар и предпазва къщата или апартамента от пожар поради повреда на окабеляването. Това оборудване включва RCD, автомати и диференциални автомати.

Устройство за защитно изключване (RCD) и неговата цел
Принципът, на който се основава действието на RCD, е сравнение на тока, протичащ през два проводника - неутрален и фазов, и определяне на тока на утечка. RCD непрекъснато извършва внимателно сравнение на входящия и изходящия ток. Ако изходният ток се окаже по-малък, се получава изтичане. Например, човек докосна повредена зона с лоша изолация. RCD незабавно прекъсва връзката с този раздел. Скоростта на спусъка е толкова голяма, че човекът, през който минава токът, остава напълно непокътнат.

Автоматичен превключвател (автоматичен) и неговата цел
Това устройство е проектирано да се справя с неизправности в електрическата мрежа, които могат да доведат до пожар.

- Претоварване на електрическата мрежа, когато общата мощност на електрическите устройства, свързани към мрежата, е по-голяма от капацитета на електрическото окабеляване в тази стая. В резултат на претоварване изолацията на кабелите става много гореща, което може да доведе до пожар и пожар.
- Късо съединение причинява мигновено внезапно увеличение на тока, почти винаги води до пожар.



Това е с късо съединение и претоварване на електрическата мрежа в домовете, че автоматичните прекъсвачи са проектирани да се бият. В случай на превишаване на определена прагова стойност на текущата стойност, прекъсвачът изключва съответната част от електрическата мрежа. Ако има късо съединение, пътуването е мигновено и ако това е претоварване на мрежата, спирането се извършва веднага след като текущото ниво достигне опасна стойност.

RCD, автоматично и различно: каква е разликата?

Задачата на RCD е да предпазва хората от нараняване от токов удар. Устройството предпазва електрическата мрежа и всички включени в нея електрически уреди от претоварване и късо съединение, което спестява къщата от пожар.

Diffavtomat - устройство, което съчетава функциите на конвенционална машина и RCD, това означава, че предпазва и от токов удар и късо съединение, което води до пожар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Свързване на прекъсвача как да го направите самиСвързване на прекъсвача как да го направите сами
Монтиране на електрическото табло за стъпка по стъпка за монтажаМонтиране на електрическото табло за стъпка по стъпка за монтажа
Как да намерите счупения проводник в търсенето на стени и отстраняване на неизправностиКак да намерите счупения проводник в търсенето на стени и отстраняване на неизправности
Свързване на схемите и правилата за безопасностСвързване на схемите и правилата за безопасност
Как да изберем узоКак да изберем узо
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Въвеждащата машина избира устройство за дома и апартаментВъвеждащата машина избира устройство за дома и апартамент
Как да свържете узо без схема за заземяване, експертни съветиКак да свържете узо без схема за заземяване, експертни съвети
Как да изберем узо в апартамент или къща изчисляване на необходимите параметриКак да изберем узо в апартамент или къща изчисляване на необходимите параметри
Електрическо окабеляване в дървена къщаЕлектрическо окабеляване в дървена къща
» » Защита от токов удар
© 2021 BggeHat.com