Реле за напрежение 220 V за домашна селекция на диаграмата на уреда и електрическата инсталация

Стандартите за мрежово напрежение не винаги се спазват, особено в селските райони, а за градовете това не е изключение. Хората страдат от загуби: изгарят домакински уреди поради повишено напрежение или не работят поради ниски. Междувременно, можете да се предпазите от проблеми, като инсталирате неутегнато устройство за инсталиране.

Колебания на напрежението - причини и възможни последствия

Релето за напрежение 220 V за дома ще предпази жителите от непредвидени последици при аварийни ситуации с напрежение. С модернизацията и реконструкцията на електроснабдителната система енергийните компании не бързат, което изостря ситуацията с всяка година. Доставката на електричество за жилищни сгради и селски райони се осъществява по линията 380 V. Директно към апартамента или частната къща 220 V се въвежда.

Отклонението на напрежението от стандартните стойности по някакъв начин носи негативни последици

Отклонението на напрежението от стандартните стойности по някакъв начин носи негативни последици

Напрежението на домашните мрежи може да се колебае по различни причини:

  1. 1. Имаше късо съединение на неутралния проводник с фаза - вместо 220 V получаваме 380 V. Последиците за домакинските уреди са ясни - всичко гори.
  2. 2. неутралната жица се изгаря или отрязва. Ако мрежата на апартамента включва малко електроуреди, напрежението се повишава - колкото е по-малко товарът, толкова по-голям. Тя заплашва да изгори устройства и устройства.
  3. 3. Електриците неравномерно разпределят натоварването през фазите. На най-натоварените не е достатъчно мощност, която също може да доведе до разрушаване на уреди с електрически двигатели.

Релейно управление и изключване - как работи и как ще помогне

Релето за напрежение, включено във веригата (РН) за част от секундата, прекъсва връзките на потребителите при скока на напрежението. Устройството е комбинация от електроника, която следи нивото на напрежение и изключвател на мощност. Електронната част се сглобява от микропроцесор или се използва сравняващо устройство. Микропроцесорните релета имат по-фина настройка на праговете на отговор, много по-бързо реагират на необичайни ситуации.

Прагът на задействане се задава ръчно с мащабна ориентация или цифров индикатор. По-ниските индекси, например, на релето naprugi украинската компания DigiTop евентуално разположен в 120-200 V, топ - 210-270 V. За малки наклони, се препоръчва да се определят границите на долния и горния праг на 180 и 245 V, съответно. Когато показателите са извън изградената мрежа, процесорът изпраща сигнал към раздел власт забранява домашна мрежа отвън. След известно време се дава команда за включване. Интервалът между изключване и включване се определя от потребителя в рамките на 5-6 секунди.

Основната функция на релето за напрежение е да следи мрежовото напрежение и да изпрати сигнал за изхода от обхвата до автоматиката

Основната функция на релето за напрежение е да следи мрежовото напрежение и да изпрати сигнал за изхода от обхвата до автоматиката

Най-важната характеристика на релето е, че той не изравнява напрежението като стабилизатор, но намалява консумацията на електроенергия и автоматично го включва. Скоростта и ефективността му са много по-високи от стабилизационното устройство, размерите са по-малки. Необходимо е в случай на аварийни ситуации с неутрална грешка, фазово изкривяване, претоварване. Устройството гарантира спасяването на домакинските уреди, домашната мрежа от повреда и дори възможния пожар.

Типове устройства - това, което предлагат производителите



Релета за регулиране на напрежението се предлагат в няколко типа, които се различават по типа на връзката. Най-простият, но не по-малко ефективен, който се включва директно в изхода и самият той има контакти за свързване на щепсела на потребителя. Релейният извод има вграден микроконтролер, който следи индикаторите за напрежение, показва ги на електронен дисплей. Натоварването се изключва от електромагнитно реле, когато прагът е превишен. Допустимите граници и времето за забавяне се задават с бутоните.

Разширението с релето за напрежение е подобно на релеен изход, но към него могат да бъдат свързани няколко консуматора.

НН за инсталацията в разпределителното табло не защитава отделните потребители, а целият апартамент. Ако има трифазна линия в частна къща, се определят отделни релета от 220 V на фаза, така че само фазата на проблема е прекъсната, а не цялата трифазна мрежа. От създадените устройства заслужава внимание, освен споменатия DigiTop, поредицата от ултразвукови машини на компанията Meander, Zubr и руския аналог Rbuz.

Важно е правилно да изберете реле при текущия рейтинг. Устройството показва тока, че може да прескача, а не когато се задейства прекъсването. Затова изберете реле с марж по-висок от 20-30. На практика това означава, че номиналният ток на релето трябва да бъде с една стъпка по-висок от тока на входното устройство. Това означава, че ако 25 А е отбелязано на Av, 32 А трябва да бъде на LV.

Свързване на устройството - как да го инсталирате в самия екран

Монтирайте защитното реле не е трудно: ще ви трябва индикатор, чифт клещи, отвертка и парче меден проводник с напречно сечение от 4 или 6 мм2. Ако предпазителят не е оборудван с DIN шина, трябва да го купите и инсталирате. Провеждаме връзката в следната последователност:

  • ние изключваме мрежата от входната автоматика или отвинтваме щепселите;
  • инсталираме на DIN-релсата на релето с помощта на ключалки на задната стена;
  • индикатор намираме фазов проводник, нарязан на входа от АБ до къщата;
  • изчистете края на кабела от входния AV, свържете го с IN терминала (вход) на релето;
  • друг прекъснат край, влезе в къщата, свържете се с изхода OUT (изход);
  • от третия контакт N свързваме сегмента на проводника към нулевия контакт на входното устройство.

Реле за напрежение 220 V за избор на домашно устройство и диаграма на свързване

Фигурата показва обичайната схема за свързване на реле за напрежение 220 V, което е почти идентично за устройства от различни производители. Устройствата винаги са придружени от инструкция за конфигуриране и схема на свързване. Ако не са, такова устройство не трябва да се купува.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мигащата светлина в апартамента е основата на проблема и методите за решаването муМигащата светлина в апартамента е основата на проблема и методите за решаването му
Ниското напрежение в мрежата причинява и начини за стабилизиранеНиското напрежение в мрежата причинява и начини за стабилизиране
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Трифазен електромерТрифазен електромер
Ibp за отоплителни котлиIbp за отоплителни котли
Защо крушки избухват в полилея при включване на анализа на основните причиниЗащо крушки избухват в полилея при включване на анализа на основните причини
Ibp за отоплителен котелIbp за отоплителен котел
Провеждане и ремонт на електрическата мрежа в апартаментаПровеждане и ремонт на електрическата мрежа в апартамента
Как да изберем акумулаторна тренировка?Как да изберем акумулаторна тренировка?
Как да изберем регулаторите на напрежение за техните цели и разновидностиКак да изберем регулаторите на напрежение за техните цели и разновидности
» » Реле за напрежение 220 V за домашна селекция на диаграмата на уреда и електрическата инсталация
© 2021 BggeHat.com