Защо удря автоматична машина в щита, за да разбере причините и да ги отстрани

Често прекъсвачът, инсталиран на входа на апартамента, е изключен. Често срещаният, но неправилен начин за елиминиране на честото прекъсване на връзката с AB е да се замени инструмента с по-голяма стойност. Проблемът може да се влоши, има вероятност да се повредят окабеляването или устройствата.

Прекъсвачи - устройство и как работят

Когато извадите машината в щита, тя се включва ръчно, но ако това се случи твърде често, те започват да мислят за причините и начините за тяхното премахване. За да разберете по-ясно защо токът се изключва толкова често, трябва да се запознаете с прекъсвачите и тяхната работа. Електрическият ток се характеризира с ток и напрежение. От тези индикатори се изчислява мощността.

Ако прекъсвачът често е изключен, не го заменете веднага с устройство с по-висока мощност

Ако прекъсвачът често е изключен, не го заменете веднага с устройство с по-висока мощност

При постоянна стойност на напрежението силата на тока зависи от свързаното захранване. Този модел се използва за защита на кабелите и устройствата.

Най-често срещаният тип устройства, защитаващи домашната мрежа, е прекъсвач. Всяка машина:

  • е предназначен за определен брой пътувания;
  • Има свой собствен праг на чувствителност, когато се превишава, изключва потребителите;
  • има текуща граница.

Много, вероятно, все още използват контакти сега, оценени за ток 6 A, 10 A и т.н. Автоматиците се произвеждат и с очакване на различен ток. Прекъсвачите са инсталирани, за да се предпазят от късо съединение и претоварване, което може да доведе до пожар. Така че, за да инсталирате машини и щепсели с по-висока деноминация, не можете да поставяте бъгове, те не могат да изпълняват своята защитна функция.

Друго защитно устройство е диференциално реле (RCD). Когато има ток на утечка, по-голям от зададения в параметрите на уреда, релето прекъсва веригата. RCD са с номинален ток на изтичане 30 mA, но ако помещението е мокро, се препоръчва дифрална мощност 10 mA. От изтичане на ток потребителите понякога се появяват, когато докосвате, например, за да се чувстват хладилник токов удар, ако не RCD панел, ако има такова изтичане на ток схема е счупен.

Следващото по-перфектно устройство е диференциално автоматично устройство, което съчетава функциите на прекъсвач и диференциално реле, т.е. работи, когато токът е претоварен и има изтичане. За да предпазите устройствата от пренапрежение и скачания в мрежата, напрежение реле. Тя се регулира от минималното напрежение или максимум, времето за реакция, когато диапазонът на определени напрежения е нарушен. Незаменимо нещо за домашната мрежа, ако напрежението е нестабилно.

Защо машината работи - възможни причини

Изключване на прекъсвача причиняват много причини - от най-простите до най-сложните. Намерете причината, поради която тя изстрелва задръствания, не е много трудно да поканите електротехник, който не е необходим. Най-често срещаното е изключването на веригата в апартамента, когато има включен твърде много потребители, тогава натоварването на тока надвишава максимално допустимото за AB. Защитното устройство просто изпълнява директната си работа - то прекъсва веригата, така че да няма повреди на окабеляването.

Всяка машина е проектирана за определен товар: 6 A, 10 A, 16 A и повече. Ако по едно и също време са включени няколко твърди устройства за захранване, токът може да достигне граница, по-голяма от възможността да издържи, защитата се задейства. Най-често срещаните машини са 16 А, но не могат да издържат едновременното пускане на пералня, котел, електрическа кана или климатик. Ще настъпи пътуване, окабеляването е защитено срещу претоварване. Ако устройството има термично освобождаване, то не може да бъде включено незабавно, то трябва да се охлади.

Най-често срещаната причина за автоматично задействане на устройството е да превиши допустимото натоварване

Най-често срещаната причина за автоматично задействане на устройството е да превиши допустимото натоварване

Възможно е също така спирането да се извърши поради неизправност на самото защитно устройство. Понякога се купува дефектен продукт: апаратът има един номинален ток, но всъщност той издържа много по-малко. Така случайът се загрява, което говори за работа с термично освобождаване. Когато токът на натоварване, при който автоматичният и номиналният сигнал се задействат, не се различават съществено, устройството е дефектно. Работата му се отразява на температурата на въздуха, класа на продуктите.

Честото функциониране на машината се получава, ако контактът на входа е лош. Контактната плоча, самото устройство, се загрява, активира се термичната защита. Често в близост до входните клеми изолацията на проводниците се топи, което показва прегряване поради лош контакт и прекъсвачът е изключен. Възможно е да няма следа от преформатиране, но случаят е горещ - това означава, че контактите са лоши, но те все още не са изгорени.

Ако устройството е свързано и машината, която работи досега, незабавно е изключила веригата - най-вероятно причината е неизправността на уреда. Изключете го, включете прекъсвача и друго устройство в същия изход. Ако това се случи, причината за това е неправилното функциониране на домакинския уред. Повторното изключване на устройството показва други причини.

Причините за честото изваждане на машината понякога се крият в повреда на електрическата мрежа, което причинява късо съединение. Фаза и нула някъде в контакт с гола жица, машината реагира на късо съединение и прекъсва връзката с мрежата. Изключете всички потребители, включете AV. Ако машината е работила, причината е в окабеляването. Това често е една от най-трудните грешки, понякога е много трудно да се намери късо съединение, особено ако кабелите в стената са повредени.

Премахнете причините за честото изключване на AV - какво и как да направите

Ако светлината изчезне, изходите не работят, отидете в щита и погледнете прекъсвачите. Най-често просто трябва да включите машината. Модерни аудиосистеми, когато се задействат, изпращат копчето за изключване надолу. За да включите захранването, вдигнете го. В много къщи все още има машини от стария съветски модел, които, когато се активират, дръжката е в горната позиция. Ако в арматурното табло има много AB, е трудно да го намерите. Изключете и включете всички машини на свой ред.

За да включите захранването в модерния режим AB, трябва да вдигнете превключвателя за захранване

За да включите захранването в модерния режим AB, трябва да вдигнете превключвателя за захранване

Ако мрежата е претоварена, тя ще бъде прекъсната от машината, но не и за постоянно, а след определен период от време, необходим за функционирането на защитата. Най-малко вероятно е претоварване на осветителни вериги. Обикновено те са защитени с един прекъсвач 10 А, в повечето случаи това е достатъчно. Но ако има инсталирани много допълнителни лампи, особено халогенни лампи или лампи с нажежаема жичка, поставяме отделна лека машина.

Много по-често се претоварва мрежата от домакински електроуреди. Ако потребителите са включени с 20 А, а номиналният ток на автоматичното устройство е 16 А, веригата, разбира се, ще се спука. За да можем напълно да вярваме, че машината се задейства от претоварване, ние изчисляваме общата консумация на електрически уреди. Това е особено добро в момента на прекъсване на захранването от защитно устройство. Нека обобщим мощността на всички включени устройства, това число е разделено на мрежовото напрежение (220 V), получаваме тока в ампера.

Сравняваме натоварването на мрежата с рейтинга на прекъсвача. В случай на значителен излишък на текущото натоварване от номиналната машина, използваме едновременно по-малък брой домакински уреди. Ако къщата има стари алуминиеви проводници с малко напречно сечение, инсталирайте допълнително устройство - приоритетно реле за ток, което насилствено изключва неприоритетното устройство. Амперметърът и волтметърът в щита ви позволяват визуално да контролирате товара и напрежението.

Лошият контакт възниква, когато връзката е лоша, може да бъде навсякъде - от навлизане в машината, разпределителни кутии за осветителни тела и контакти. Ние затягаме затегнатите контакти, ако нямат време за изгаряне, разтопеният автоматичен превключвател се сменя на подобния. Контактите на контактите с времето намаляват, изгарят. В зависимост от степента на повреда, натискаме контактите или смените гнездото. Ние проверяваме системата за осветление - включваме, осветяваме и отстраняваме проблемите по същия начин, както в контактите. И накрая, разглеждаме контактите в кутиите за кръстовища, решаваме проблемите.

Домакинските уреди могат да имат различни неизправности, които могат да задействат защитното устройство. Ако това се случи с определен модел, има голяма вероятност от такава причина. Забелязваме, че при включването на която и да е техника автоматичното устройство се задейства, изключва се и гледа как се държи AV без това устройство. Ако няма пътуване, ние търсим неизправност в домашния уред или за ремонт.

Ако има късо съединение, проверете ключа и контактите

Ако има късо съединение, проверете ключа и контактите

Ако късо съединение, ако тапата взривиха, което прави проверка на ключове и контакти, вижте как да свържете проводниците към клемите, затегнете винтовете, ако кабелите са опънати, слаби, че те могат да се докоснат и кратки. По-нататък преминаваме в кутии за кръстовища, проверяваме дали няма голи жици, способни на контакт да причинят късо съединение. След това проверяваме качеството на връзките в осветителни тела, полилеи. Последният проверява окабеляването, което е най-вече скрито в стената. За откриване на късо съединение тестер, или да използвате поканата електротехник камера или други устройства, които може да открие късо съединение в електрическата инсталация е скрит.

Други причини за изключването на мрежата от машината са редки. Електрическата крушка изгоря, а AB счупи веригата. Няма нищо ужасно, само краткосрочно претоварване се появи, машината отговори. Понякога тя изгасва, когато стабилизаторът е включен, ако генерира ток по-висок от номиналния ток в машината при стартиране. Ако изключването възникне при включване на осветлението, проверяваме осветителните тела с мултицет. След наводняване апартамента се случва, че изолацията е unstuck, настъпва късо съединение. Уверете се, че сте проверили всички кабели след наводняване.

Инсталирайте защитно устройство - как да изберете стойността

Ако искате да инсталирате прекъсвач, който е различен от този, зададен по-рано, трябва да се внимава. Неправилно избраната рейтинг може да причини пожар в окабеляването или постоянното изключване на машината. Ако използвате метод, при който разделителната способност на устройствата е 220 и не се вземат предвид други фактори, можете да направите грешка. Трябва да вземем предвид напречно сечение на проводника вътре в къщата.

Ако щепселът е изваден, не е необходимо да го смените към прекъсвача. След корк - същата машина със сходни функции.

Ако апартамента се използва от стария алуминий кабели е 2.5 mm2, изолация zadubela и чакъла, изберете само машина 16 А, който няма да използва устройството. Опция - притежават друг проводник под напрежение и по всяка AV класиран на 16 A, защото това окабеляване може да издържи само 19 А. Избор на машина за номинална стойност от 16 A, така че да остане надежден и изгорени проводници. В същото време се включва електрически уреди с обща мощност до 3,5 кВт.

Ако окабеляване е нова мед, но напречното сечение е неизвестно, трябва да го определите. Вземете малко парче жица, отидете в магазина, сравнете с пробите от електрическата инсталация. След като определим напречното сечение, изберем автоматичния превключвател:

  • на входа на меден кабел от 1.5 мм2 инсталираме 10-ампера автоматична машина;
  • при напречно сечение от 2,5 mm2 до 20 A, но по-добре от 16;
  • 4 мм2 кабел ще издържа на ток 25 А;
  • 32 A е подходящ за 6 мм2 кабел.

Ние изчисляваме натоварването за всеки ред.

Когато едновременно сменяте прекъсвача и окабеляването, максималният номинален ток на машината за градски високи сгради е 40 А, така че окабеляването от електропровода до къщата не е повредено. Ние инсталираме щит с отделни автомати за всяка линия. Разглеждаме силата на устройствата за всяка линия, избираме кабела със съответната секция и само след това автоматичното превключване на съответната номинална стойност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо LED крушки изгарят след изключване, ние предприемаме меркиЗащо LED крушки изгарят след изключване, ние предприемаме мерки
Монтиране на електрическото табло за стъпка по стъпка за монтажаМонтиране на електрическото табло за стъпка по стъпка за монтажа
Ниското напрежение в мрежата причинява и начини за стабилизиранеНиското напрежение в мрежата причинява и начини за стабилизиране
Свързване на схемите и правилата за безопасностСвързване на схемите и правилата за безопасност
Как да изберем узоКак да изберем узо
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Въвеждащата машина избира устройство за дома и апартаментВъвеждащата машина избира устройство за дома и апартамент
Как да свържете узо без схема за заземяване, експертни съветиКак да свържете узо без схема за заземяване, експертни съвети
Как да изберем узо в апартамент или къща изчисляване на необходимите параметриКак да изберем узо в апартамент или къща изчисляване на необходимите параметри
Защо удари узото и как да се отстранят причините за спусъка?Защо удари узото и как да се отстранят причините за спусъка?
» » Защо удря автоматична машина в щита, за да разбере причините и да ги отстрани
© 2021 BggeHat.com