Ibp за отоплителен котел

UPS за котел за отоплениеРуските зими са много сурови. Без постоянна топлина къщата няма да бъде много удобна. Ако се инсталира само една руска печка, тогава от спадане на температурата може да има влага, което ще доведе до мухъл.

Разбира се, всичко е фиксирано, ако инсталирате отоплителен котел. Тя ще се нагрее, поддържайки зададената от потребителя температура. Изглежда, че проблемът е решен с топлина, но е твърде рано да се отпуснете. И какво ще стане, ако линията за пренос на електроенергия бъде изключена? Разбира се, системата ще се затвори, къщата ще се охлади и тръбите ще замръзнат. Непрекъсваемо захранване (UPS) за отоплителни котли ще ви помогне. Той е оборудван с вградена батерия, която може да захранва електротехник за няколко часа.

Проектиращ и работещ принцип на UPS

UPS е допълнителен застраховател за особено важни устройства. Принципът на функциониране на такава структура е създаването на енергиен резерв в акумулатора. Както е необходимо, натрупани, дадени на нуждите на свързаната електроника. Автоматизирането на процеса премахва ръчното регулиране. Зареждането на UPS е по-дълго от разреждането му.

Инсталирането на модерен газов котел, който се нуждае само от електроника и помпено оборудване, ще намали мощността на UPS. Потреблението на целия комплект ще бъде 100 или 200W. Поради това устройството ще работи по-дълго, когато мрежата бъде прекъсната.

Малки временни прекъсвания, ще бъде лесно да изберете най-доброто устройство. Цената на такова устройство е сравнително ниска, но няма да осигури големи обеми.



Устройството се таксува сама, ако има връзка с мрежата. Преобразуваното променливо напрежение се прилага към зареждащите елементи. Мрежата 220 V захранва котела директно с цялата електроника. Когато батерията е напълно заредена, мониторът за мощност е изключен от източника на захранване. В този случай, електрическият поток отива към домакински уреди, заобикаляйки устройството.

Отсъствието на входящ ток свързва захранването от заредената батерия към непрекъсваемото захранване. Продължава процесът на преобразуване на постоянно напрежение от 12 волта от вътрешни източници в променливо напрежение от 220 V. По този начин котелът и другите консуматори непрекъснато се захранват с енергия. Заключаваме, че изборът на устройството зависи от:

  • продължителност на спирането;
  • консумация на котли;
  • Капацитет на батерията;

Препоръки за избор на UPS за газови котли

Снимка на UPS за котелаПри покупката е необходимо да се ръководи от много фактори. Един от тях е непрекъснат тип.

В предходните примери са обсъдени офлайн инсталациите. В тях автоматично се включва, когато е необходимо да се зареди батерията на продукта. Преобразуването на DC в AC се извършва само след като мрежата е изключена.

Основното захранване на механизмите на отоплителните уреди е транзит. Това не важи за застрахователното устройство. По тази причина при нормално измиване входящите параметри не се различават от тези, които идват към котела. Нищо не регулира тяхната стабилност. Това важи и за недостатъците на използването на UPS устройства. Той не влиза в действие, докато мрежата не успее.

Он-лайн устройствата винаги са свързани към мрежата. Транзит, преминаваща линия те не са предоставени. И в двата случая, напрежението вътре се изравнява, като дава нормални стойности на устройството. Това непрекъсваемо захранване (UPS) за отоплителни котли осигурява стабилна работа в системата, независимо от входните характеристики. Съответно ценовата политика на оборудването е по-висока. Тази опция предпазва котела от внезапни пренапрежения на напрежението, като се приеме пълната тежест на удара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Изчисляване на отоплителния котелИзчисляване на отоплителния котел
Ibp за отоплителни котлиIbp за отоплителни котли
Газови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристикиГазови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристики
Домашни котли за отоплениеДомашни котли за отопление
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Домашен електрически бойлер за отопление на домаДомашен електрически бойлер за отопление на дома
Настенни, енергонезависими газови котлиНастенни, енергонезависими газови котли
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
» » Ibp за отоплителен котел
© 2021 BggeHat.com