Защо LED крушки изгарят след изключване, ние предприемаме мерки

Един от най-често срещаните проблеми, свързани с LED крушки, е, че светодиодната лампа свети, когато ключът е изключен. Причините за появата на такова светене могат да бъдат разграничени до известна степен, като се започне от характеристиките на функционирането на дадено устройство и завърши с лошо качество на устройството. За да определите точно причината за крушката след изключването, трябва да научите повече за начина, по който тя е подредена. Това ще ни позволи да разберем къде е възникнал провалът.

LED крушки - характеристики на устройството

LED луковиците са много популярни и търсени, те постепенно заместват пазара с подобни устройства с нажежаема жичка. Въпреки значителните разходи, много собственици на апартаменти се опитват да закупят диодни лампи, защото имат значително по-дълъг живот, икономичност и надеждност.

В сравнение с лампите с нажежаема жичка конструкцията на диодни устройства е малко по-сложна. Нека очертаем основните елементи и да опишем тяхната цел:

  • Плотът е изработен от месинг и покрит с никел, който предотвратява корозията и спомага за надеждния контакт с касетата.
  • Полимерната основа на опорната част е покрита с полиетилен терефталат, за да предпази корпуса на устройството от пробиване с електрически ток.
  • Водачът се изпълнява съгласно схемата на галванично изолирания модулатор на стабилизатора на електрически ток. Основната цел на водача е да осигури стабилна, непрекъсната работа дори при спадане на мрежовото напрежение.
  • Радиатор - изработен от анодирана алуминиева сплав. Необходимо е за ефективно отстраняване на топлинната енергия от други елементи на крушката.
  • Печатна платка, изработена от алуминий върху топлопроводяща маса, осигурява необходимото температурно поведение на чиповете, като отстранява топлината към радиатора директно от чиповете.
  • Чип - всъщност, това е механизмът за осветяване, с други думи - диоди.
  • Дифузьорът е стъклено полукълбо, чието ниво на разсейване на светлината е склонно да достига максимално.
LED крушки - характеристики на устройството

Устройството на светодиодната лампа

Принцип на действие LED крушки за обикновен човек на улицата е доста сложно и объркващо. Накратко, светлината се получава в резултат на освобождаването на фотони, дължащо се на постоянната промяна и рекомбинация на електрони с последващ преход към други енергийни слоеве. Непрекъснатият поток на процеса се осигурява от полупроводникови чип материали. За да се осигурят оптимални условия на работа за цялото устройство като цяло, се използват различни резистори или механизми за ограничаване на тока.

Някои производители днес се опитват да въведат усъвършенствани технологии за създаване на блясък, по-специално да използват специални диодни мостове. Цената на тези крушки е малко по-висока в сравнение с другите светодиоди, но качеството съвпада напълно с цената.

Светят при изключване - основните причини

Въпреки забележителните потребителски качества и надеждност, понякога потребителите се оплакват от определени проблеми. Много често има слаба светлина, дори ако светлината в стаята е напълно изключена. Естествено, това явление има отрицателно въздействие върху икономиката, защото енергията за запалване все още се консумира. В допълнение, тя предотвратява съня. Лампата може да излъчва мътна светлина от няколко минути до няколко часа. Затова определено трябва да се справите с проблема, за да не плащате допълнително.

Светят при изключване - основните причини

Много често има слабо осветление, дори ако светлината в стаята е напълно изключена.

Има няколко основни причини да обясните защо светодиодните лампи свети, когато ключът е изключен:

  • Проблеми, свързани с окабеляване в апартамента. Например, в една от секциите на електрическата верига има недостатъчно направена изолация.
  • Осветителното устройство е свързано към превключвател, оборудван със задно осветяване.
  • В крушката като източник на осветление се използват нискокачествени радиатори.
  • Функционални характеристики на светодиодното устройство.

Най-големите проблеми възникват, когато причината е изолация с лошо качество. Ето защо, за да започнем с това, трябва да изработим и да отхвърлим всички други възможни причини за това явление. Ако е необходимо да проверите изолацията, това се прави, както следва. За една минута се прилага голямо напрежение, т.е. се симулират условия, които допринасят за възникването на аварии в електрическата верига. В случай, че проблемът наистина е изолация, ще бъде проблематично да се коригира ситуацията. Това е много трудоемко, защото трябва да разрушите стената, за да отлепите тапета, защото инсталирането обикновено се инсталира с помощта на счупване на стената. Ако смените изолацията, ще трябва да я засенчи, да затворите стената и да върнете тапета в оригиналното си местоположение.

За щастие за собствениците, проблемите с лошо изпълнена изолация са относително редки. Много по-често причината, поради която светодиодната лампа свети след изключване, е да свърже източниците на светлина към превключвател с подсветка. В този случай, механизмът за осветление, разположен директно в превключвателя, затваря електрическата верига. Вследствие на това токът преминава, макар и в много малки количества. Това обаче е повече от достатъчно, че след изключване на лампата светодиодът продължава да осветява слабо стаята.

Чрез закупуване на евтино осветително оборудване, бъдете подготвени за факта, че проблемите с тях могат да бъдат много по-големи, отколкото при закупуване на висококачествени LED лампи. Ниското качество на крайния продукт много често влияе върху наличието на грешки в чиповете и дъските. Следователно не трябва да пестите много, защото след като платите малко повече пари, ще получите качествено устройство, което ще работи надеждно и без прекъсвания за много дълго време, като спестява електроенергия.



В някои случаи причината LED лампите да свети, когато лампата е изключена, са функционалните характеристики на самия уред. Дори и най-скъпите и висококачествени лампи понякога се проявяват по този начин. В резисторите възникват различни процеси, например, когато се прилага електрически ток, има само малко натрупване на топлинна енергия от самия резистор. И дори когато светлината в стаята е изключена, поради натрупаната енергия, светлината се запазва в крушката. По правило подобно явление се наблюдава за много кратък период от време. Освен това производителите се опитват да произвеждат резистори от специални материали, които предотвратяват натрупването на излишна топлинна енергия.

Лампата се включва след изключване - решения за проблема

Определяйки с какво светлината на светодиода свети, когато лампата е изключена, можете да продължите с разрешаването на проблема. Следва списък на основните препоръки, в зависимост от причините за това явление. Ако слабото осветление е свързано с покупката на продукта на достъпна цена, но с лошо качество, съветът тук е много прост - трябва да отидете до най-близкия магазин и да купите висококачествена крушка от надежден производител.

Ако проблемът е, че в ключа има светлини, може да има няколко решения. Възможно е да се процедира логически и, следвайки примера от първия параграф, отидете в магазина за превключващо устройство, в което не е осигурено задно осветяване. Друга възможност е да прекъснете захранващия кабел, който е отговорен за осветлението. За да направите това, трябва да отворите превключвателя, който се извършва много просто и бързо, дори и начинаещите в този случай ще могат самостоятелно да демонтират и сглобят устройството за няколко минути. Ако не трябва да правите без осветление, тогава можете просто да инсталирате още един резистор във веригата, което ще предотврати натрупването на енергия.

Лампата се включва след изключване - решения за проблема

Основното е да откриете причината за това сияние, след което можете да започнете да действате

Изолацията, както беше отбелязано по-рано, причинява най-големи трудности при решаването на проблема. Ако не искате да нарушавате целостта на стената, можете да опитате да отидете в другата посока. Същността му е да свърже допълнителен товар (реле, резистор, лампа с нажежаема жичка) успоредно на диодите, които не спират да изгарят. Единственото условие е, че съпротивлението на допълнителното устройство, което трябва да бъде свързано, трябва да бъде по-малко от това на LED лампата. Поради слабото съпротивление, свързаният елемент няма да гори и поради пренасочването на тока LED лампите също ще светят след изключване.

Така че, разказахме защо светодиодните крушки изгарят, когато прекъсвачът е изключен, а също така, че не е толкова трудно да се реши такъв проблем. Основното е да откриете причината за това сияние, след което можете да започнете да действате.

Препоръки за избор на LED лампи - как да не се бъркате при покупката

За да избегнете проблеми с LED лампи по време на работа, препоръчваме да закупите продукти от надеждни и надеждни производители. За качеството винаги трябва да плащате, затова тези крушки могат да бъдат много скъпи. Въпреки това, благодарение на висококачествените продукти, ще можете да избегнете много проблеми в бъдеще, включително и тези, когато LED лампата е включена при изключване. Уверете се, че сте прочели инструкциите, които са поставени в опаковката със стоките. Те показват как правилно да се използват LED лампи, както и какво да правите, не се препоръчва.

Като правило се посочва, че използването на определени устройства е силно нежелателно за висококачествено осветление на лампите. Например, различни таймери, контрол на яркостта, фотоклетки, ключове с осветление могат да причинят неизправности. За да се постигне най-голям ефект при осветлението, е необходимо да се вземе предвид съответствието на индикаторите на лампата с условията, при които тя ще функционира. Трябва да си купите онези модели, които ви задоволяват, въз основа на ъгъла на осветяване, индекса за цветопредаване, температурата, светлинния поток и, разбира се, силата на лампата.

Обърнете внимание на радиатора и за да сте по-точни - към неговите размери. Той е предназначен за бързо и ефективно премахване на топлинната енергия, освободена от осветлението директно от самите източници на светлина. Уверете се, че сте проверили силата на лампата и размерите на радиатора. Ако мощността е голяма, докато охладителят не се различава по размер, препоръчваме да не купувате осветително устройство от този модел, тъй като в последствие може да се появят проблеми, включително и светодиодът да изгаря след изключване. Инструкциите обикновено показват какъв материал е изработен от радиатора. Трябва да предпочитате алуминий, керамика или графит.

Друга важна точка е връзката между тялото на лампата и капачката. Трябва да се провери дали има дръжки или други механични дефекти по края на държача. Основата трябва да е здраво и здраво закрепена към тялото, без никакво противопоставяне.

Следващият етап на проверка на светлинната крушка за качеството е да се определи нивото на пулсации. Светлината трябва да бъде постоянна и равномерна, без да мига или да се разклаща. Поради факта, че пулсациите с невъоръжено око са невидими, ние се обръщаме към помощта на мобилен телефон или камера. С премахването на включената LED лампа на видеокамерата ще можем да виждаме мигащите, ако те, разбира се, имат място да бъдат. При производителите на висококачествени осветителни уреди нивото на вълните е минимално, дори и чрез камерата на телефона е проблематично да се помисли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избереЕлектрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере
Защо LED крушки изгарят преждевременно?Защо LED крушки изгарят преждевременно?
Лампи за окачени таваниЛампи за окачени тавани
Как да проверите дали флуоресцентната лампа е вярна или не?Как да проверите дали флуоресцентната лампа е вярна или не?
Избираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпросиИзбираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпроси
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
Вградени електрически крушки в таблото инсталиране функцииВградени електрически крушки в таблото инсталиране функции
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Защо крушки избухват в полилея при включване на анализа на основните причиниЗащо крушки избухват в полилея при включване на анализа на основните причини
Как да изберем лампи за опънати таваниКак да изберем лампи за опънати тавани
» » Защо LED крушки изгарят след изключване, ние предприемаме мерки
© 2021 BggeHat.com