Защо крушки избухват в полилея при включване на анализа на основните причини

Бързото изгаряне на електрическите крушки не е единственият проблем, с който собственикът на осветителни тела може да се изправи. Все по-често във форумите можете да намерите въпроси за експлозията на електрическите крушки, когато са включени. Това, което предхожда този феномен, как да се борим и да намерим правилния източник на проблема, ще бъде разгледано в статията.

Повишено напрежение и вибрации - физически промени в електрическата мрежа

Производството на брак на основата и стъклената крушка е една от най-простите причини за нарушаване на експлоатационния живот. Има обаче и други, по-малко очевидни причини, поради които луковиците експлодират.

Високо напрежение. В модерните сгради инсталаторите често доставят електрическа мрежа с прекомерно напрежение, което не може да издържи на обикновена крушка. Един достъпен начин от ситуацията е закупуването на специални крушки, предназначени за работа с високо напрежение. Какъв тип осветление трябва да бъде избрано? Стандартните лампи с нажежаема жичка издържат на напрежение 220-230 V. Ако имате високо напрежение във вашия дом, купете лампи, които могат да издържат до 240 V. Високите мрежови натоварвания могат да издържат на контакт флуоресцентни лампи. Балансиране на напрежението в мрежата ще помогне за инсталирането на стабилизатора. Захранването на апартамента се разпределя в една или повече групи и се захранва от захранващия източник чрез регулатор на напрежението. Не забравяйте, че повишеното напрежение оказва неблагоприятно въздействие върху работата на осветлението. Има силно затопляне на волфрамовите нишки в лампите с нажежаема жичка, бързото изсъхване на топлинната паста LED крушки. Има прекомерен натиск и прегряване, което предизвиква експлозия на крушки.

Високото напрежение в мрежата не може да издържи на всички електрически крушки

Високото напрежение в мрежата не може да издържи на всички електрически крушки

Вибрации и колебания. Лампите с нажежаема жичка са чувствителни към механични вибрационни процеси, които се случват около тях. От вибрациите и шума, луковиците могат да изгорят и да експлодират. В помещенията, където шумни, вибриращи устройства постоянно работят, препоръчваме да инсталирате компактни флуоресцентни или LED лампи.

Друга причина, поради която електрическите крушки експлодират при включване, могат да бъдат внезапни температурни промени. Особено този проблем се отнася до обикновените лампи с нажежаема жичка с волфрамова нишка. Общата причина за експлозията е скрита при снижаване на налягането. Освободената среда в нея е запълнена с прекомерно налягане. Крушката е унищожена и експлодира от изобилие, образувайки много фрагменти.

Качеството на крушката и осветителното тяло - какво да търсите?

Купуването на евтини електрически крушки с ниско качество често ги кара да експлодират. Затова препоръчваме да купувате чуждестранни марки, фокусирани върху теглото, якостта и дебелината на металните части. Когато купувате осветително тяло, внимателно прочетете паспорта на продукта. Показва максималната мощност на луминесцентите, предвидени за използване в този модел. Пренебрегването на това правило води до чести мигания, крушките изгарят и експлодират.

Експлозивните крушки могат да се дължат на входящия въздух в колбата. Загубата на изтичане показва брак в производството на стоки или нарушаване на нейната цялост по време на транспортирането.



Неподходящото и старото превключване е скрит проблем за бързо изгаряне, експлозия на крушки. Препоръчваме да проверите контактите на осветителното тяло. Проверявайте внимателно кабелите. Ако в зоната, където контактите са свързани към превключвателя, има черни петна и искри, частта трябва да се смени. За да предотвратите избухването на крушката, препоръчваме да замените старите ключове с реостати. Благодарение на въртящия се регулатор е възможно да се настрои напрежението към крушката по време на захранването, като се увеличи продължителността на нейното действие и интензивността на осветлението в стаята.

Старият превключвател може да се превърне в скрит проблем на експлозията на крушката

Старият превключвател може да се превърне в скрит проблем на експлозията на крушката

Погледнете внимателно контактите и самия полилей. Нарушенията на тяхната цялост, слабото свързване причиняват нестабилна работа на електрическата система в резултат на изгаряне и експлозия на крушки. Особено често този проблем възниква, ако апартаментът има стари алуминиеви проводници.

Стари пластмасови касети също често причиняват взрив от луковици в апартамента. Те са предназначени за ниска мощност (40-60 W). При по-големи натоварвания контактите на касетата се изгарят, корпусът се напуква. Окислените и изгорели проводници водят до лошо свързване, бързо прегряване на лампите, намаляване на периода на експлоатация. Не забравяйте, че постоянно пукане, блещукаща светлина и експлозия, когато се включи - очевидни признаци на дефектна касета. Препоръчително е да развиете касетата, да почистите проводниците и да я смените с нова. Не подменяйте касетите в осветителното тяло с по-мощни. Осветителното тяло не може да издържи натоварването, а крушката ще се взриви. И е по-добре да си купите нова лампа, като избирате лампите с точно определен капацитет в паспорта на стоките. Информация за захранването също се дублира върху държача на лампата.

Крушката избухна - колко безопасно е да премахнете капачката?

Ако крушката избухна, в касетата имаше един цокъл, не го избършете с голи ръце. Касетите от стария съветски тип лесно се разтварят от лампата, нови внесени устройства за осветление се произвеждат в монолитно строителство. Ако е възможно да развиете касетата, развийте я и използвайте клещите с изолираща дръжка, за да премахнете капачката. Средната цена на този инструмент е 150-250 рубли. Чиповете трябва да лежат удобно в ръката.

Ръбовете на инструмента се произвеждат с равномерни и извити устни. За да работите с електрониката, препоръчваме да имате и двете опции на склад. Скривачите с изолираща дръжка изключват възможността за рязане на остатъците от стъкло, токов удар при отстраняване на винтовете. Когато изваждате изгорялата крушка, изключете светлината от екрана. С помощта на клещите за носовки гладко завъртете основата и отвийте от касетата.

При отстраняване на частите от полилеите и други осветителни тела, които са на височина с помощта на стълба и обръща помощник, защото понякога пояса достатъчно здраво фиксирана в патрона, не е възможно да го сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо LED крушки изгарят след изключване, ние предприемаме меркиЗащо LED крушки изгарят след изключване, ние предприемаме мерки
Мигащата светлина в апартамента е основата на проблема и методите за решаването муМигащата светлина в апартамента е основата на проблема и методите за решаването му
Как да свържете прожекторите на електрическата схема и работните нюансиКак да свържете прожекторите на електрическата схема и работните нюанси
Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избереЕлектрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере
Защо LED крушки изгарят преждевременно?Защо LED крушки изгарят преждевременно?
Лампи за окачени таваниЛампи за окачени тавани
Свързване на LED лампата вместо флуоресцентна светлина и надеждностСвързване на LED лампата вместо флуоресцентна светлина и надеждност
Как да проверите дали флуоресцентната лампа е вярна или не?Как да проверите дали флуоресцентната лампа е вярна или не?
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
» » Защо крушки избухват в полилея при включване на анализа на основните причини
© 2021 BggeHat.com