Вградени електрически крушки в таблото инсталиране функции



Удобството за човешкото око е светлина, близка до естествената светлина. Затова висящите осветителни тела, въпреки че изглеждат красиви, не винаги създават комфортни условия в стаята, защото те най-вече осветяват пространството около тях, но отдалечените ъгли на стаята остават потъмнени.
лампи, вградени в тавана
В допълнение, полилеи визуално намаляване на височината на таваните, и те вече са доста ниски. Именно поради тази причина лампите, вградени в тавана, наскоро станаха популярни. Те ви позволяват да организирате еднакво осветление и да настроите всеки интериор. На снимката може да се види пример за използване на вградени осветителни тела.

Видове вградени осветителни тела

Такива фиксиращи елементи обикновено се намират в ниша, образувана между плочите и окачената структура (касета, шкаф, гипсокартон, таван за разтягане). От вида осветителни тела зависи колко височина на помещението ще намалее. Най-компактните устройства са LED, но те излъчват синкава светлина, която не е подходяща за всяка стая (прочетете: "LED лампи за окачени тавани") За инсталиране на халогенни лампи ще отнеме 6-7 см височина, за традиционните лампи с нажежаема жичка - 12 сантиметра.
По проект вградените крушки за тавана са разделени на следните типове:
  • ротационен - ​​подвижната част на устройството се върти под ъгъл от 30-45 градуса, така че посоката на светлината да може да се регулира;
  • фиксиран - таванни лампи вградени Светлинният поток е насочен перпендикулярно на равнината.
как да изберем вградени таванни крушки
При избора на лампа трябва да се има предвид, че всеки от тях генерира топлина. Ако е твърде много, окачен таван може да се деформира или дори да се запали - не всички материали издържат на високи температури. Особено внимание трябва да се обърне на лампите с нажежаема жичка.

Местоположение на осветителното тяло и изчисляване на мощността

За да осветите помещението е еднородно, трябва да имате предвид следните нюанси:
  • вид използваните светлини и тяхната мощност;
  • целта на стаята;
  • осветена зона.
Съществуват норми относно специфичната мощност на светлинния поток в различни помещения, които се различават значително помежду си.
вградени електрически крушки в таванното устройство
Ако се използват лампи с нажежаема жичка, тогава тези норми са равни на тези стойности (W / кв.):
  • спалня - 15;
  • хол - 22;
  • кухня - 26;
  • разсадник - 60;
  • баня - 20;
  • коридор - 12.
Луминесцентните вградени лампи в тавана трябва да имат мощност от 3-4 пъти по-малко, LED - в 8-12 пъти. Когато мислиш чрез осветителната система, си струва да се спазваш тези норми. Но е желателно да се инсталира по-голям брой осветителни тела с по-ниска мощност, при спазване на нормата, светлинният поток ще се разпределя равномерно и цялата стая ще бъде осветена в същата степен. Ако са инсталирани няколко десетки осветителни устройства, те трябва да бъдат разделени на отделни групи, които могат да бъдат включени независимо.

Монтаж на вградени осветителни тела

Всяка от групите приспособления за предпочитане е свързана чрез кутии за свързване, разположени по такъв начин, че да могат лесно да бъдат достъпни, ако е необходимо.
На мястото на бъдещото местоположение на всеки кабел за осветителни тела, опаковани в гофрирана опаковка за защита от механични повреди. Конструкцията на тавана се зашива след поставянето на електрическите проводници към лампите. Вградените крушки в тавана се монтират както преди, така и след завършването на повърхността.
На маркираните места, където са изтеглени проводниците, изрежете отвори с необходимия диаметър, като използвате коронки с центрираща бормашина. Чрез тях кабелите се изваждат и се свързват към лампите. Тогава осветителните тела са фиксирани към тавана със специални пружинни скоби.
лампи, вградени в таваните
Лампата се поставя в касетата преди или след като е фиксирана към тавана - в зависимост от дизайна на лампата. Халогенните лампи не могат да се докосват ръчно, поради което може да се повреди кварцова крушка. Ако лампата е докосната, трябва да я избършете с кърпа без влакна. Също така при избора на халогенни лампи трябва да се има предвид, че те могат да бъдат изчислени за работно напрежение 12 W и за захранване от 220 W.
В първия случай в кутията за свързване се монтира специален тип трансформатор. Неговата мощност трябва да бъде равна на общата мощност на всички осветителни тела. Желателно е кабелните линии да имат еднаква дължина, тъй като в противен случай яркостта на лампите с падането на напрежението ще бъде различна.
Монтаж тела в окачен таван, погледнете видео:

Монтиране на приспособления в лентата за опъване

Вградените крушки в тавана в този случай се монтират по различен начин (прочетете:Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане"). Фактът, че PVC филм е твърде крехка и не могат да издържат дори на много леко устройство. Ето защо, лампите в окачения таван се монтират с помощта на специален монтаж. Най-често тя представлява акрилен прозорец, която е фиксирана върху плочите се припокриват. Без тази картина не поддържа теглото на лампата и се счупи. Затова неговото тегло трябва да падне върху ипотеката закрепен към основата. в това поле е прикрепена специална регулиране пръстен. височината му може да се регулира, така че той трябва да бъде приведена в съответствие с нивото на таван.
След като подготвителната работа приключи, те започват да се простират на платното. Ако таванът вече е инсталиран, но не са прикрепени специални ипотеки за осветителните тела, тогава инсталацията лампи за опънати тавани ще бъде невъзможно да се приложи.
вградена електрическа крушка за таванно устройство
След разтягане на кърпа на места монтаж на осветителни тела в окачения таван фиксирайте фиксиращия пръстен. След това, през отвора в пръстена, лампата е прикрепена към инсталираната ипотека.
Осветителни тела, вградени в тавана - това е отлично решение за почти всяка стая. Топлите светлини днес са много популярни, защото с тях се трансформира цялостният външен вид на тавана. Не полилей е в състояние да даде стая толкова изискан външен вид, както е построен около периметъра на тавана, малки кръгли източници на светлина. Възприемането на стаята е повлияно от осветлението, което с помощта на вградените лампи може да се уеднакви и близо до естествения. Прочетете също: "Вградени високоговорители в тавана: избор на устройство".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Осветителните тела за тавана на гипсокартоните са различниОсветителните тела за тавана на гипсокартоните са различни
Трябва да знаете - колко е падащият таванТрябва да знаете - колко е падащият таван
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Улично таванно осветление Оптимално осветление за изборУлично таванно осветление Оптимално осветление за избор
Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристикиВградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
» » Вградени електрически крушки в таблото инсталиране функции
© 2021 BggeHat.com