Осветителните тела за тавана на гипсокартоните са различни



Напоследък осветлението е изключително функционално. Днес, с помощта на осветителни устройства, можете да дадете на стаята специална изразителност. Дори най-простият таван от гипсокартон ще се превърне в елегантно решение в интериора, ако изберете правилното осветление.
монтаж на прожектори в гипсокартон

Подготовка за инсталиране

Още преди монтирането на тавана от гипсокартон трябва да се има предвид разположението на осветителните тела и техният тип. Кабелите се поставят под тавана над рамковата система до мястото на бъдещите лампи, след което се правят дупки в гипсокартона за осветителните тела. Окаченият окачен таван има много предимства, но сериозният му недостатък е, че няма да има свободен достъп до окабеляването, а ако се променя осветлението, структурата ще трябва да бъде демонтирана.
Преди да инсталирате таванни фитинги за гипсокартон, няма да е излишно да мислите за вида на осветлението (сложно, общо, място), да вземете подходящите инструменти и правилно да разредете окабеляването (виж също: Индустриални таванни светлини, правилният избор).
Що се отнася до това, какви приспособления са най-подходящи за сухото строителство, всичко зависи от личния вкус. Единственото нещо, което трябва да се избягва, са лампите с нажежаема жичка, които са много горещи и развалят тавана. Тъй като замяната им е енергоспестяващи лампи. Ако искате да направите осветление с LED, ще трябва да се уверите, че таванът е на минимум две нива с леко отворено пространство между тях.
монтаж на фиксиращи елементи в гипсокартон

Светлини на място

С окачени конструкции, спот осветление (особено: Таван на гипсокартон: направете го сами). Много е важно да изберете такива размери на прожектори за гипсокартон, които да са поставени в конструкцията. С помощта на такова осветление ще бъде възможно помещението да се раздели визуално в зони - някои да се заглушат, а други да светят по-ярко. Особено красиво е множеството осветителни тела, управлявани от превключващата система. Често се използва за тази цел осветителни тела за гипсокартонени тавани.

размери на прожекторите за гипсокартон
Този тип осветление е най-популярен. Те са лесни за прикрепяне и осветяват помещението и могат да имат различен дизайн. Системата на прожекторите може да се състои от няколко групи, всеки от които осветява отделна зона в стаята и има свой собствен ключ. Обикновено те не се използват в големи помещения, но в комбинация, например с полилей, светлината ще бъде достатъчна.
Монтирането на точкови приспособления в гипсокартон ви дава възможност да обърнете интериора. Например таванът може да бъде визуално разширен, ако поставите върху него светлини за гипсокартонни тавани с четен номер. Стаята може да се увеличи визуално, ако поставите телата по периметъра си. Таваните от гипсокартон позволяват да се създаде безкраен брой дизайнерски опции - те могат да бъдат инсталирани на няколко нива, като се използват криволинейни форми, допълнени с различни видове осветление, боядисани във всякакъв цвят. За този дизайнери харесват този тип таван - няма граници на въображението.
Прожекторите за гипсокартон произвеждат въртящи се и не се въртят. Първият ви позволява да промените ъгъла на натоварване на светлината, като освети необходимите зони. Не-въртящите се инструменти не осигуряват тази възможност (виж: Таванни лампи в банята: изгледи и примери).
Преди да започнете инсталирането на точкови лампи в гипсокартон, трябва да се уверите, че окабеляването е правилно. Гнездата се изрязват с бормашина със специална дюза. Клемите са фиксирани в клеми и телата се вкарват в гнездата.

Окачени осветителни тела

Таванът за гипсокартон е традиционен начин за създаване на осветление. Малки полилеи с ниско тегло се монтират на предварително дефинираните ипотечни профили през материала на конструкцията. Трябва да се избягват приставките към самите листи, тъй като дори незначителна тежест не могат да издържат. Ако все пак трябва да инсталирате полилея по този начин, трябва да изберете светлина с леко тегло и да го прикрепите с дюбел-пеперуда, която ще разпредели натоварването върху повърхността на гипсокартона.
осветителни тела за гипсокартон
В случай на голяма стая и желанието да се инсталира масивен полилей, той трябва да бъде фиксиран към бетонната основа на тавана (за подробности: "Как да монтирате полилей на таван от бетонГипсокартонът с диаметър 10 мм се вкарва в отвора и към него се прикрепва удължителен щифт, с който е прикрепен полилея.
отвори в гипсокартона под лампите

Светодиодна лента светлина

Светодиодните осветителни тела за гипсокартон са представени под формата на ленти. Това е много оригинално решение, с помощта на такова осветление е възможно да се постигнат много интересни ефекти.
Светодиодните ленти имат голям ресурс на работа и безкрайно разнообразие от цветово-динамични ефекти. Такива принадлежности за гипсокартон могат да създадат обикновени монохромни плавно променящи се цветове на подсветката, цветна музика и движещи се вълни. С такива панделки таванът ще изглежда невероятно. Едноцветните таванни лампи излъчват само един цвят, но интензитетът на осветлението може да се регулира. Колкото по-плътни са светодиодите на лентата, толкова по-ярка ще бъде светлината, но колкото по-висока е цената. За да свържете лентата, се нуждаете от трансформатор.
Скритите вдлъбнати в гипсокартон създават усещане за светлина, идваща от самия таван, отвътре. Таванни вградени осветителни тела много популярни и търсещи. Ефектът ще бъде максимален, ако направите разстоянието от лентата на второто ниво на тавана от гипсокартон до първото ниво от около 15 сантиметра. В такава ситуация светлината ще се разпределя равномерно върху повърхността. Ако разстоянието е намалено, светлинният поток ще се оцветява, неравномерно, което ще повлияе на привлекателността на тавана (виж също: "Таванни лампи за баня: нюанси на употреба").
Много необичайно осветление дава многоцветни RGB ленти. С контролния контролер можете да създадете голямо разнообразие от светлинни ефекти. В това устройство трябва само да влезете в програмата, така че касетата да е "изиграна". Светодиодните лампи изглеждат невероятно красиви, но лентите са трудни за огъване, така че таванът за тях трябва да бъде проста геометрична форма.
прожектори за гипсокартон
В допълнение към LED осветлението, експертите препоръчват инсталирането на осветителни тела в гипсокартон, например точково - факт е, че светодиодите, дори и в големи количества, не могат да дадат много светлина. Светодиодите могат да се използват като нощна лампа и да създават специална атмосфера в стаята, но те не могат да служат като основен източник на светлина. Това е по-декоративно осветление, отколкото практичното осветление.
Не забравяйте, че подготовката за инсталиране на лампи започва дори и на етапа на инсталиране на системата от гипсокартон. Ако не е правилно да изчислявате заключенията на проводниците, трябва да разглобите тавана и да го сглобите отново, така че всичко трябва да бъде внимателно обмислено. Освен това, когато се създава дизайн, струва си да се осигури отделна автоматика в щита.
Инсталиране на тела в гипсокартон - работата е проста, но е важно да направите всичко правилно (вж. Как да направите таван от гипсокартон, как да се украсят правилно). В противен случай инсталирането ще доведе не само до желания резултат, но и ще бъде опасно. Ако имате някакви съмнения относно собствените си способности, добре е да се свържете с специалист.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате таван осветителни телаКак да инсталирате таван осветителни тела
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
Вградени електрически крушки в таблото инсталиране функцииВградени електрически крушки в таблото инсталиране функции
Скрито таванно осветление хармонично и надеждноСкрито таванно осветление хармонично и надеждно
Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
» » Осветителните тела за тавана на гипсокартоните са различни
© 2021 BggeHat.com