Таванни лампи в типовете бани и примери



Смята се, че не е трудно да се закупи таванна лампа за баня, тъй като тя не е хол, за който се избират устройства за осветление въз основа на тяхната функционалност, външен вид и форма. Но тази стая изисква също създаването на правилното осветление, тъй като в допълнение към хигиенните процедури, можете да вземете релаксираща вана, която ви позволява да се отървете от стреса и да се отпуснете.
таван светлина за баня
Благодарение на многофункционалността на банята, за да се чувствате комфортно и да останете в нея, трябва да изберете висококачествени и функционални източници на светлина. Необходимо е също така да се вземе предвид факта, че повечето от тези стаи нямат естествено осветление. Не всяка лампа на тавана е подходяща за баня.
Поради високата влажност в помещението осветяващият светлинен източник в банята трябва да отговаря на определени изисквания. Детергентите и изпаренията от тях създават агресивна среда в тази стая. В резултат на това оптималният избор е водоустойчив таван за баня, тъй като материалите за тяхното производство са устойчиви на корозия и температурни промени. За да се предотврати възможността за контакт с вода и електрически ток, таванната лампа за банята трябва да има корпус със защита от пара и влажност.
таванни лампи за банята
Също така много зависи от осъществимостта и техническата осъществимост на инсталирането на устройството. Теглото и формата на светлинния източник са взети под внимание - тази стая трябва да бъде адекватно покрита, като се вземат предвид действащите международни правила.
Според европейските стандарти, приети през 2002 г., CIE (Международна комисия по осветление) на, според ISO 8995 осветление за бани и тоалетни трябва да са 200 лукса (в сравнение с цифрата за коридорите и стаите е 100 лукс почивка) на квадратен метър , Инсталиране на стенен монтаж таванни лампи за банята, е желателно да се вземат предвид приетите норми, тъй като те са призовани да запазят здравето, предимно нервната система и визията.

Изчисляване на необходимото осветление за банята

Единицата за измерване на осветеността от международната система (SI) е lx, в Русия тя е означена като lk или lux, което означава светлина в превод. Знаейки, че според европейските стандарти нормата на осветеност трябва да бъде 200 lux, можете да изчислите необходимата сума таван осветителни тела. Известно е, че един лукс е равен на един лумен (директен светлинен поток на квадрат "квадрат"). Следователно, за баня с площ от 6 "квадратчета," се изискват 1200 мм (лумени), като резултантната сума трябва да се преобразува в W (ватове). Тъй като се планира инсталирането на таванни осветителни тела за банята, светлинният поток ще бъде насочен в права линия и следователно равенството 200 lx = 200 lm / m² е правилно.
Тъй като съществува връзка между вида на лампа и силата може да бъде изчислена брой (например, излъчената светлина за крушки с нажежаема жичка 25, 40, 60 W, съответно, 220, 420, и 710 лумена). По този начин, с площ от 6 "квадратчета", необходимото 1200 мм се изисква да бъде разделено на осветителни тела. Така че, когато използвате 40 W крушки с нажежаема жичка, те ще изискват три броя или две лампи с нажежаема жичка от 60 W за ISO 8995.

видове

Халогенни лампи. Халогенна лампа включва стъклена колба с нажежаема жичка, която се прибавя към буферен газ, който е двойка бром или йод - не дава изпарява волфрамова нишка: волфрамови атоми се връщат обратно към спиралата, и не отлагат върху студените стени на стъкло крушка. Благодарение на такова устройство животът на халогенните лампи е около 4 хиляди часа. Благодарение на евтината цена и компактността на халогенните лампи в тавана на банята са търсени сред потребителите.
CFL. Ако сте инсталирали светлини в баня тип таван от масивен, като на снимката, на енергоспестяващи компактни луминесцентни лампи (КЛЛ в намаление) се използват за тях. Такова устройство може да има като един патрон и два. Независимо от вида на лампата, която е монтирана в лампата, винаги е по-горещо, така че когато го инсталирате на панел PVC, е необходимо да се използва дървена или азбест подложка, за да завършите стените не са деформирани.
Поради наличието на изолиран стъклен или пластмасов корпус, те не са застрашени от пръски от вода или частици прах. С относително малко консумация на енергия, те осигуряват сравнително ярко осветление. От лампи с нажежаема жичка флуоресцентни лампи имат значителен живот.
Осветителни тела. Те са инсталирани LED лампи. Такива приспособления практически не се нагряват по време на продължителна работа. Те са силни и безопасни по време на работа. Диодът, излъчващ светлина, е полупроводниково устройство, което осигурява оптично излъчване, когато през него преминава електрически ток в посока напред. Таванните осветителни тела за баня в банята се считат за най-икономични по отношение на потреблението на енергия и най-функционалните от всички осветителни тела за домашно ползване, но те са най-скъпи на цена. Вярно е, че високата цена не оказва влияние върху голямото търсене за тях, тъй като всички разходи се изплащат в близко бъдеще.
осветителни тела в тавана на банята
За да създадете осветление в банята, понякога монтирана LED лента - тя може да бъде монохромна (бяла) или многоцветна (синьо, зелено, червено, жълто и бяло). Като правило, duralight, както се вижда на снимката, се инсталира под тавана на разтягането.
Тя служи само за осветяване на помещението и как осветлението играе второстепенна роля, така че в същото време трябва да се използват LED таванни светлини за банята или други източници на светлина.
Зависи от използването на този или този тип осветителни тела, не само от самите осветителни устройства, но и от типа таван, към който ще бъдат монтирани. Тя може да бъде основен, окачен гипсокартон, stretch филм или друг. Също така, дълбочината на нишата на тавана е различна. Някои от осветителните тела са подходящи само за един от видовете таванни конструкции, а други - за някои от тях.
водоустойчива таванна лампа за баня

Монтаж на осветителни тела върху основния таван

Традиционно основното осветително тяло за банята продължава да бъде таванната лампа. В малките стаи той обикновено е единственият светлинен източник.
Когато припокриването в стаята има бетонна основа, която се прилага към повърхностното покритие, обикновено е инсталиран купа форма купа или тип ястие, видове боядисани чертежи. Тя е окачена от тавана с винтове или дюбели. Когато окачването на тавана за баня се монтира на основата, масата и размерът на осветителното тяло е без значение. Изборът взема предвид силата на вградените в него лампи и външния вид. При избора на крушки за абажури, обърнете внимание на своята сила и размер, както е в контакт със стените, те бързо изгарят или да се съборят много близо до капачката.
Като допълнение към тях, стенните светлини се използват за създаване на зонално осветление. Само понякога в интериора може да се намери решение, когато те изпълняват основната роля при осветяването на стаята. С тяхна помощ е възможно да се изолират определени семантични зони.

Монтажни тела върху конструкция от гипсокартон

Осветителните тела в тавана на банята се монтират върху тавана на гипсокартон или в него едновременно с създаването на рамка за окачването. Без неуспех, след съгласуване на местоположението на източниците на светлина, кабелите се свързват с всеки един от тях, проводниците трябва да се подават през прекъсвач от машината или разпределителна доза. Разположени в свободното пространство между тавана и таванната конструкция, електрическите проводници се поставят в специален гофриран маркуч, наречен кабелен канал и прикрепен към основата.
Видеото показва как да инсталирате прожектори в банята:
Първоначално осветителните тела за тавана на банята са свързани към електрически проводник, след което ушите им се компресират и осветителните устройства се поставят в предварително създаден отвор.
Ако имате намерение да инсталирате таванни осветителни тела за голяма баня, тогава на мястото на тяхното предназначено закрепване към окачена рама се монтират допълнителни профили.
Осветителните тела за тавани с LED и халогенни вградени тавани за банята се фиксират в предварително пробити отвори с помощта на кръгъл режещ инструмент, равен на диаметъра на инсталацията на източниците на светлина. За монтирането им в отворите на тези инструменти има монтажни пружини, които приличат на сгъваеми уши. Монтирането на вградени осветителни тела в окачена конструкция е възможно, ако дълбочината на свободното пространство е поне 15 мм по-висока от вътрешността на осветителните тела.

Монтаж на осветителни тела върху окачения таван в банята

купете осветителни тела за баняПроцедурата за изчисляване на броя на необходимите осветителни тела за опънати таванни конструкции в банята се изчислява както обикновено. За да монтирате вградени осветителни тела в системата за опъване, ще трябва да използвате специална скоба, която се прикрепя към припокриване на основата. В същото време на PVC филма се закрепва уплътнителен пръстен по дължината на отвора, като се осигурява монтажната якост на осветителното тяло и не се допуска пукнатините да се пълнят и деформират при нагряване.
Понастоящем има голям избор от осветителни устройства, специално проектирани за бани, като се вземат предвид всички изисквания, наложени върху тях. Те са изработени от трайни висококачествени пластмаси или надеждно стъкло с вграждане на метални елементи, така че да могат да работят във влажна атмосфера за дълго време. Широката гама от различни модели източници на осветление за банята, които се различават по принципа на работа и са свързани с различни ценови категории, ви позволяват да закупите най-добрата опция за конкретна стая.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лампите детски таван избират правилноЛампите детски таван избират правилно
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Светодиоден светлинен източник на светлинаСветодиоден светлинен източник на светлина
Характеристики на осветлението за баняХарактеристики на осветлението за баня
Ролята на подовата лампа във вътрешността на стаятаРолята на подовата лампа във вътрешността на стаята
Как да оборудваме банята? Удобство и функционалностКак да оборудваме банята? Удобство и функционалност
Лампи в интериораЛампи в интериора
» » Таванни лампи в типовете бани и примери
© 2021 BggeHat.com