Скрито таванно осветление хармонично и надеждно



За да се осигури висококачествено и надеждно таванно осветление в помещение, изпълнено съгласно всички норми на съвременната инсталация, трябва да се следват ясно всички инструкции, предоставени от производителя на осветителни тела. Ако обаче това не е стандарт, а скрита подсветка, ситуацията ще бъде различна. Ето защо, по-нататък следва да се обмисли как да получите скрито осветление на тавана с ръцете си, а след това, какви дейности трябва да се извърши до тавана с скрито осветление функция надеждно за дълго време и погледна хармонично.
таван с ниша за осветление
Така скритото осветление на тавана, изпълнено от собствената ръка, може да бъде от два типа:
  1. С използването на gipsokartonnoy ниши.
  2. С експандиран полистирен корниз.
За да разберете как да скриете осветлението в тавана по най-добрия начин, трябва да разгледате и двата варианта на устройството.

Оборудването на латентно осветление с помощта на гипсокартон

По този начин, първото изпълнение на апарата на пространството клетка като вграден таван осветление, включва инсталирането на малки ширина кутии от гипсокартон по периметъра на помещението, в състояние да се скрие на осветлението на тавана.

Предимства на гипсовата плоскост

Монтирането на такава кутия от гипсокартон има следните няколко предимства:
  • Поцинкован профил на гипсокартона е топлоустойчив материал, така че може да се използва заедно с, например, лампи с нажежаема жичка или халогенни лампи, без да се страхува от риск от пожар;
  • Вътрешното таванно осветление на такъв дизайн е фиксирано директно към профила, което показва силата и надеждността гипсокартон на тавана в сравнение с други опции;
  • монтирани гипсокартон не само ще скрие надеждно осветителните устройства и всички окабеляване, но и други комуникационни мрежи, разположени на тавана.
вътрешно таванно осветление
Важно е да се помни, че гипсокартон прозорец планината в тази стая, като кухнята не е съвсем прав, защото високите колебания влажност и температура могат да нарушат повърхността мазилка в продължение на няколко години.

Отрицателни аспекти на приложението на гипсокартона

За недостатъците на инсталирането на гипсова картонена кутия за оборудването на скрито осветление може да се включи следното:
  • устройството gipsokartonnogo таван, оборудван с латентно осветление, изисква достатъчно по-големи финансови и време разходи;
  • да инсталирате гипсокартон на тавана правилно, че е желателно да има някои умения в тази област, най-малкото, трябва да бъде в състояние да изпълни рамка монтаж на профили за гипсокартон, както и е в състояние да намали до необходимия размер елементи.

Монтаж на гипсокартон за скрито осветление

Така че, алгоритъм за това как да се организира таван с ниша за осветление с използването на гипсокартон е, както следва:
  1. С помощта на ниво на стената е необходимо да маркирате линията, която ще служи за закрепване на главния профил на нишата.
  2. За да маркирате профилната линия на тавана, използвайте обикновена лента.
  3. Закрепването на профилите се извършва чрез винтове с пластмасови дюбели. Използвайте дървени крепежни елементи е силно обезкуражена, тъй като всяка промяна в влажността може да доведе до подуване на дървото. Фиксиращата стъпка трябва да бъде равна на - 40 - 50 сантиметра.
осветление на нишите в тавана
  • След това е необходимо да отрежете желаните стелажи и да ги фиксирате към стената. Тъй като рамката няма да претърпи прекомерно високи товари, няма спешна необходимост от захващане на стелажите с профил, който се движи успоредно на стената.
  • След това трябва да поставите осветителните проводници.
  • След това трябва да бъде гипсокартон. В този случай е необходимо свързването и фиксирането на двата гипсови плоскости да бъдат направени на един профил.
  • Необходимо е да се започне финиширането. Профилите на фиксиращите винтове и всички шевове, получени по време на процеса на полагане на материала, трябва да бъдат смлени с пълнител за гипс и шевовете да бъдат залепени с лента от хартия. Цялата кутия трябва да бъде грундирана и боядисана.
  • След това се монтира осветлението на нишите на тавана. По-добре е да е снабдена със светодиодна лента, но благодарение на високата топлоустойчивост на гипсокартона, материалът може да издържи и на други, по-горещи източници на осветление.
  • Важно е да се помни, че при уреждането на ниша за осветление на тавана, опцията за най-рентабилни като скрито осветление устройство и осветлението ще бъде отворен само светодиоди, ефективността на което е приблизително 10 пъти по-голяма от тази на стандартните лампи с нажежаема жичка.
    Таван със скрито осветление вижте видеото:

    Монтиране на полистирен корниз за скрито осветление

    Безспорно предимство на дизайна от този тип е неговото много по-просто устройство в сравнение с предишната инсталационна схема.
    Недостатъците на такава корниза са недостатъчната якост и устойчивост на топлина, така че единственият източник на осветление за стрехите могат да бъдат само ленти, базирани на диоди, излъчващи светлина.
    Как да скриете светлината в тавана
    Един бърз процес на инсталиране, извършен само за няколко часа, е както следва:
    1. Необходимо е да маркирате линията на фиксиране на корниз. По-добре е разстоянието от тавана да е 5 - 10 сантиметра.
    2. След това е необходимо да поставите корнизът. Най-доброто решение е да го поставите върху голата мазилка, след като грундът завърши с грунд. Но също така е възможно да инсталирате корниз и тапет, както и инсталация Укрива в тавана на гипсокартон. Течните нокти действат като лепилен елемент.
    3. Всички фуги между корнизите трябва да бъдат залепени и подсилени с допълнителен нагел от мачове.
    4. След като сте поставили кабела, трябва да монтирате захранващо напрежение за лентата със светодиоди, което е по-добре да бъде фиксирано към стената с найлонови винтове (да се прочете:Тава осветление Zakarniznaya: грандиозно и необичайно").
    5. Важно е да запомните, че лентата с дължина повече от пет метра трябва да бъде свързана към блока по паралелен начин.
    По този начин може да се види, че инсталирането на скрито осветление на тавана не е сложно и може да се направи много по свой начин и по различни начини. Подробни снимки на опциите за осветление и видео инсталация винаги могат да бъдат намерени в специалистите по вътрешно обзавеждане.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    LED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериораLED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериора
    Осветление на тавана по периметъра - оригинално и хармоничноОсветление на тавана по периметъра - оригинално и хармонично
    Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
    Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
    Неоново таванно осветление е красиво и грандиозноНеоново таванно осветление е красиво и грандиозно
    Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
    Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
    Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
    Таван за осветяване на хармонията на светлинатаТаван за осветяване на хармонията на светлината
    Stretch таван с вдлъбнато пространствоStretch таван с вдлъбнато пространство
    » » Скрито таванно осветление хармонично и надеждно
    © 2021 BggeHat.com