Как да направите таван с технология за осветяване



Много често има ситуации, когато искате да промените лицето на стаята. В този случай много собственици прибягват до подреждането на тавана. Днес създаването на таван от гипсокартонени плоскости придобива популярност. Успоредно с това е възможно да се направят допълнения към осветлението на стаята. С други думи, можете самостоятелно да изградите таван с осветление. Преди да започнете ремонта, обаче, сравнете нивото си в областта на електрическите работи. Така че, ако не сте професионален електротехник, е по-добре да кандидатствате за специална фирма и да поканите майстор на такива произведения. Той знае как да направи таван с фоново осветление.
как да направите светлината на тавана
Внимание: Не разчитайте само на собствените си знания, защото те може да не са достатъчни. Например, ако има грешки по време на свързването, може да възникне късо съединение и пожар.
Ако решите да извършите сами работата, тогава нека разгледаме по-отблизо самия процес.

Открояване на тавана - как да го направя?

На първо място, решете формата на тавана:
  • Едностепенна опция - използвана в малки помещения;
  • Многоетажна конструкция.
таванно осветление как да направя
Когато избирате таван, не забравяйте, че той "яде" около 8-15 см височина, в зависимост от неговата сложност. Това се влияе и от оригиналната кривина на съществуващите плочи.
Предупреждение: Многослойни тавани с осветление най-подходящ за високи и обемни помещения. По този начин ситуацията ще ви позволи да внедрите по-сложна конфигурация, използвайки сложни геометрични форми.

Как да направите осветлението в тавана

  1. LED таванска светлина

    Тук можете да избирате между LED лента за таванно осветление и вградени LED светлини. Последното се прилага само за окачени тавани. LED лентата, която осветява тавана не само изпълнява практически функции, но и изглежда много естетически. Този елемент обаче е подходящ само за тавани от гипсокартон, изпълнени на две или повече нива (странични ръбове - ниши по краищата). Касетата се фиксира само отстрани. Сложността на дизайна е свързана с устройството гипсокартон таван с осветление. Затова за сложността на криволинейната конфигурация я заменете с конвенционални контури (правоъгълни или квадратни) около периметъра на стаята.
свързване на таванското осветление
LED лампи за таван може да бъде направен в различни варианти - да има един или няколко цвята, топъл или студен тон и т.н. Съответно, за да се контролират режими на осветяване, е необходимо да има ключ за димиране (димер) или RGB контролер .. Основното предимство на такова подсветка при липса на нагряване на елементите и ниска консумация на енергия. И за да поставите фоновото осветление в ниша и да се свържете към източник на енергия, не е необходимо да имате никакви специални познания. Друго нещо е, че лентата не осветява стаята твърде много.

  • Таванно осветление - осветление на място

    Точковото осветление - може да бъде независимо, но може да бъде под формата на разпръснато в тавана пространство. Тук трябва да отбележите добавянето към LED лентата.
    как да направите свой собствен таван с осветление
    Тази опция включва внимателно рязане на кръгли отвори с подходящ диаметър за поставяне на лампите в тях. Те могат да бъдат с различни видове: лампи с нажежаема жичка, с LED или халогенни лампи. Във всички случаи осветлението обикновено не е достатъчно за светло осветление в помещението. Ако не искате да сте в здрача, след това комбинирайте осветителните тела с обикновен домакински полилей. Приспособленията се правят, като се вземат предвид всички изисквания на съвременния дизайн. Осветителните елементи са подходящи както за големи помещения, така и за малки помещения.

  • Неоново таванно осветление

    Гъвкавата тръба за газ има много видове цветови решения. Тук обаче трябва да помним, че тръбата се нуждае и от специален "подслон". Неонова лампа ви позволява да създавате различни форми с гладки очертания. Поради това всяка стая е оригинала. За хармонично виждане на интериора на помещението се препоръчва да се постави неоново осветление на тавана на стаята. Можете също така да го оправите на нишите на стената или на декорните елементи. Не забравяйте да прегледате снимките и видеоклиповете, които ще дадат пълна картина. Технологията на таванското осветление съвпада с първата версия на използването на LED ленти. Но в този случай ще ви трябват някои умения в работата. Последният фактор просто изисква да поверите изпълнението на професионалисти. Те ще направят пълна връзка на тавана осветление.
    как да направите осветлението на тавана със собствените си ръце
  • Начало Полилей

    Полилеят се намира в центъра на тавана.

    Можете да промените формата, цвета и броя на лампите. Икономично е да се използват енергоспестяващи лампи. Те консумират значително по-малко електроенергия. В този случай яркостта не се различава от яркостта на лампите с нажежаема жичка. Плюсът е, че този тип осветление не включва промяна на окабеляването, свързващо полилея с ключа. Полилеят може да работи от крушки с топла (жълта) или студена (бяла) светлина. Като опция - комбинирайте двата варианта в един полилей. В този случай се препоръчва ясно да се определят границите едно по едно, две или три лампи.

  • въже

    Duralight е тръба, която има малки лампи с нажежаема жичка.
    как да направите светлина в тавана
    Веднага ще отбележим отрицателен момент - ако една крушка изгасне, тогава трябва да замените цялата си група. Duralight обикновено се намира в ниши и се използва като допълнително осветление (полилеи или прожектори).

    Днес можете да срещнете LED duralight. Моделът няма крушки с нажежаема жичка, но вместо това има светодиоди. При тези условия работното време е много по-дълго (прочетете също: "Акрилен таван с осветление - функции") Съответно, яркостта е на високи позиции, а моделът печели стойност, за разлика от конкурентите си с LED.
  • Как да направите таван с фоново осветление, погледнете видеото:

    Как да направите таван с подсветка: технология

    След като изберете опцията за подчертаване, можете да помислите как да направите светлината на тавана.
    Преди всичко трябва да смените съществуващите кабели, идващи от превключвателя към осветителните елементи. Така че, пробийте стената и след това поставете нов кабел. Жлебът в стената ще трябва да бъде покрит с шпакловка на нивото с останалата част от повърхността. Превключвателят също трябва да бъде заменен с по-удобен вариант - с три клавиша.
    свързвайки осветлението на тавана със собствените си ръце
    Положителната страна на окачения таван е възможността за скрито окабеляване към осветителните тела. Преди да монтирате окачения таван, обаче, определете местоположението на бъдещото захранване и контролер. Така че, те могат да бъдат поставени в ниша зад завесите, като по този начин се крият от постоянните очи. По същия начин проводниците към превключвателя са включени, за да се увеличи броят на комбинациите от превключване на фоновото осветление. Припомняме, че те могат да работят отделно един от друг: точка, полилей или LED лента (прочетете също:Тава осветление Zakarniznaya: грандиозно и необичайно").
    Свързването на осветителните елементи не е толкова просто. Времето, което харчите за работата и за покупката на материали, обаче, ще се изплати с резултата.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Простри тавани и осветление - нюанси на дизайнаПростри тавани и осветление - нюанси на дизайна
    Осветление на тавана по периметъра - оригинално и хармоничноОсветление на тавана по периметъра - оригинално и хармонично
    Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
    Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
    Окачен таван с осветление е грандиозно и уникалноОкачен таван с осветление е грандиозно и уникално
    Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
    LED окачен таван светлина - декоративен ефектLED окачен таван светлина - декоративен ефект
    Таван за осветяване на хармонията на светлинатаТаван за осветяване на хармонията на светлината
    Stretch таван с вдлъбнато пространствоStretch таван с вдлъбнато пространство
    Светещи таванни таванни начини за създаванеСветещи таванни таванни начини за създаване
    » » Как да направите таван с технология за осветяване
    © 2021 BggeHat.com