Многослойни тавани с осветление



Днес, с помощта на такива структури като многоетажни тавани с осветление, е възможно да се реализира практически всяко решение за проектиране и да се даде обзаведената стая уникален и стилен външен вид. Такива тавани позволяват най-успешният начин да скриете всяка комуникационна мрежа в дома, с помощта на които можете да подобрите акустиката на помещенията, както и да увеличите ефективността на изолацията.
таван в кухнята с осветление
Освен това, друга важна собственост многостепенен таван от гипсокартон, е неговата повишена устойчивост на огън, което оказва положително влияние върху безопасността на жилището.

Проектиране на таван от гипсокартон на много нива

Несъмнено е възможно да украсите гипсов таван с осветление от този или онзи дизайн независимо, но можете също така да използвате помощта на специализирани публикации или да потърсите професионални съвети.
Важно е да запомните, че многослойните тавани с осветление трябва да се стартират само след предварителна скица на бъдещите дизайни.
гипсов таван с осветление
Към днешна дата все по-често се получават обикновени плоски повърхности и елементи с определено количество кривина:
  • кръгли повърхности;
  • повърхност в предната част на полукръга;
  • вълнообразни повърхности.
При създаването на такава скица е необходимо да се съсредоточи върху разстоянието до което може да се снижи окачването на тавана с осветление, тъй като по време на инсталирането на двустепенно гипсокартон таван с осветление намаление от 4 до 6 сантиметра спрямо стартовата точка ще бъде предмет дори на първото ниво на тавана.
Що се отнася до второто ниво, то ще бъде разположено на около 8 до 10 сантиметра по-малко от първото ниво. Има обаче такъв начин на инсталиране, при който първоначалният таван може да бъде първото ниво на строителство, но това се отнася само за тези тавани, които имат абсолютно гладка и гладка повърхност. Монтирането на такава конструкция ще бъде удобен вариант, ако височината на първоначалния таван е ограничена.
таван с осветление
Трябва да се помни, че осветлението на тавана в спалнята или във всяка друга стая трябва да бъде оборудвано в съответствие с всички правила за монтаж, независимо от това, каква е повърхността на тавана. Така че осветлението на тавана в кухнята, т.е. в много по-малка стая, отколкото например в хола, изисква прилагането на еднакви мерки за нейното инсталиране.
След като определи структурата на бъдещата повърхност, тогава е необходимо да се реши къде ще бъде разположено цветното осветление на тавана. При е необходимо завършване на скица, за да направите повече от точните измервания, за да се създаде по-подробен и конкретен план за бъдещето на структурата на тавана, така наречените гранични тавана с осветление (повече "Как да направите таван с подсветка: технология").
Необходим е подробен чертеж, за да се покаже точно мястото на следните елементи на рамката:
  • тавани профили за листа gipsokartonnyh;
  • тяхното местоположение на тавана;
  • зони за закрепване на закачалки.
цветно таванно осветление
След това самият таван е маркиран. За да направите това, трябва да използвате лазерно или хидравлично ниво, така че профилите на профилите да са точно определени.

Монтиране на таван на много нива от гипсокартон

Как да направите таван маркировка?

И така, как да изпълнява каквато и монтажни работи на тавана е въпрос на не по най-удобния, че тази работа трябва да бъдат лекувани с особено внимание, тъй като в противен случай дефекти и грешки в процеса на планиране може да предизвика не само загуба на време, но и финансови ресурси.
Оформлението на тавана също е важно, защото е почти невъзможно да се появи скица на бъдещия дизайн точно по време на строителните работи.
многостенни тавани с осветление от собствените си ръце
При изготвянето на плана от мерки, необходими за монтирането на таван от гипсокартонени плоскости с осветление, трябва да се имат предвид следните фактори:
  • размерът на стаята;
  • Желана височина на нивото на долния таван.
В плана също е полезно да се покаже как ще се намерят възловите брави и след това с помощта на специален шнур, използван в строителството, е необходимо да се направи таванна маркировка. Помогнете да изпълните тази работа по-бързо и по-качествено лазерно ниво.

Структурата на рамката за gipsokartonnogo таван на две нива

Няма значение дали таванът е монтиран в кухнята с осветление или това е друга стая, без конструкцията на рамката в този случай е абсолютно необходима. Започнете сглобяването му от второто ниво, което се намира на най-голямото разстояние от нулевата точка. На този етап е необходимо да се оборудва таванът с носещи елементи.
В процеса на тази работа ще трябва да приложите два типа профили:
  • насочваща профилна секция 28x27 метра;
  • Секция с профил на решетка от 60x27 метра.
С помощта на водещи профили трябва да планирате формата на второто таванно ниво. Ако очертанието му е закръглено, желаният профил трябва да бъде нарязан на няколко места с метална ножица или българска. Това се прави, за да се гарантира, че формата на профила съответства на предварително планираната идея.
окачен таван с осветление от собствените си ръце
Пространството между два паралелни профили в паралелни профили изисква осигуряване на вертикални секции на профила на рейката. Дължината на тези елементи трябва да бъде равна на височината, при която се предполага, че ниското таванно ниво е понижено.
Освен това, сглобената конструкция трябва да бъде закрепена към повърхността на тавана, а след това, в съответствие с предварително маркираните според скицираните маркировки, е необходимо да се укрепят водещите профили върху повърхността на стената.
След това е необходимо да започнете монтажа и фиксирането на стелажите. Те са инсталирани с интервал от един на друг равен на 60 сантиметра. След това, в същия интервал по отношение един на друг между тях, се изисква да се монтират напречни джъмпери.
Как да се събере таван от гипсокартон, подробно видео:

Алгоритъм за монтиране на централна рамка на тавана

  1. За начало трябва да инсталирате окачване, предназначено за основните профили. Техните центрове трябва да бъдат разположени на стъпки от 120 сантиметра. Закрепването може да се извърши или с пластмасови дюбели с гвоздеи с напречно сечение 6x40 mm, или с метални, които са по-здрави и по-надеждни.
  2. След инсталирането на профилите те трябва да бъдат подравнени и внимателно фиксирани. За тази цел е подложена специална риболовна линия под профилите, като профилите са изложени на хоризонта. Това се прави, за да се гарантира, че елементите са инсталирани без никакви изкривявания и кривина.
Окачен таван с технология за подсветка
  • Работата е най-добре да се направи не сама, а заедно. Препоръчва се също така да използвате ниво, оборудвано с магнитни части, което е в състояние да държи профилите без помощ, което ви позволява да освободите ръцете си за работата на друг план.
  • Носачът трябва да бъде фиксиран към основния профил. Това се прави с помощта на съединители, наречени "раци". Интервалът, който трябва да остане между центровете на профилите, трябва да бъде 50 сантиметра.
  • По този начин, можем да кажем с увереност, че инсталирането на много нива таван, изработен от гипсокартон с фоново осветление - бизнес и обезпокоителни, но със сигурност това ще струва. Такъв дизайн ще украси всяка стая и ще направи интериора на стаята уникален и хармоничен. Всички въпроси относно инсталирането винаги могат да бъдат възложени на специалисти, които могат да предоставят и подробни снимки и видеоклипове от целия процес на устройството.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
    Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
    Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
    Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
    Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
    LED таван панели - модерно осветлениеLED таван панели - модерно осветление
    Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
    Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
    Красив дизайн на тавани в кухнятаКрасив дизайн на тавани в кухнята
    Stretch таван с вдлъбнато пространствоStretch таван с вдлъбнато пространство
    » » Многослойни тавани с осветление
    © 2021 BggeHat.com