LED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериора



Много собственици, които желаят да оборудват такъв модерен елемент на декора на помещението, като LED осветление на тавана със собствените си ръце, често са изправени пред някои трудности при инсталационния процес. Ето защо е необходимо да се разгледа по-подробно как да се направи осветление на тавана на LED и правилно да се изчислят всички параметри и консумативи, необходими за този процес.
таван с LED задно осветяване
Сред всички източници на осветление, които могат да се монтират в тавана, светодиодната лента стана много популярна днес, благодарение на широк спектър от предимства и неоспорими предимства. Няма значение дали е монтиран таван на две нива с LED осветление или ще бъде стандартна таванна повърхност, тази лента може да украсява всеки таван и да го превърне в уникален и оригинален елемент на интериора.

Как да се изчисли количеството LED лента на тавана?

За да се оборудва таванът с LED задно осветяване, първо е необходимо да се изчисли количеството на материала, необходим за LED таванни светлини. Това може да се извърши чрез измерване на дължината на зоната, към която трябва да се инсталират светодиодите. Ако вземем например стандартните параметри на помещенията, а след това и светодиода таванско осветление в ниша gipsokartonnogo кутия дължина от 12 метра трябва да има размер, равен на точно 12 метра. Това ще осигури ефективно и красиво осветление на пространството.
Двустепенна тавана с LED задно осветяване
Обикновено материалът не се транспортира на малки парчета, така че трябва незабавно да изчислите точната сума и да поръчате LED лента с малка разлика.

Изборът на правилното захранване за лента със светодиоди

За да функционира правилно светодиодното осветление на тавана, е важно да му осигурите трансформатор или захранване, тъй като LED лентата за висококачествена работа изисква 12V DC. За да изберете такова оборудване, е необходимо първо да разберете каква е общата мощност на диодната лента, която се планира да бъде оборудвана с трансформатор, и изберете необходимото устройство въз основа на този параметър. За да направите това, при монтажа на тавани с LED осветление се препоръчва да се обърне внимание на следния пример за изчисление (не забравяйте, че всички необходими характеристики могат да бъдат намерени на опаковката на доставената лента).
Корнизи за LED осветление на тавана
Например, знаейки, че 1 метра лента консумира 14,4 вата, лесно е да се изчисли, че мощността от 12 метра осветление на тавана ще бъде 172,8 вата. Трансформаторът трябва да бъде избран с по-голяма мощност, така че трансформатор с мощност от 200 W се превръща в подходящ инструмент.
Има специални елементи като корнизи за LED осветление на тавана, но ако мястото на монтажа е ниша за LED осветление на тавана, на трансформатора на такива големи размери може значително да се открояват от повърхността на тавана, като по този начин се влошава външния му вид (да се чете: "Тава осветление Zakarniznaya: грандиозно и необичайно") Като алтернатива могат да се използват два 100-ватови трансформатори, а лентата със светодиоди се разделя на две равни части, така че всяка от тях да е свързана със собствения си трансформатор.

Процесът на свързване на трансформатора със светлинния източник

По време на инсталацията на тавана с LED подсветка, че е важно да се помни, че устройството LED осветление таван трябва задължително да бъде придружено от надеждно включен в трансформатора и самия трансформатор - до фаза проводник захранващ кабел, който отива към комутатора.
Трансформаторът трябва внимателно да се постави в тавана ниша, а след това искате да вземете с оплетен кабел и почистете изолацията в краищата на проводниците на разстояние от около 5 мм (прочетете също: "Размери на ниша за таванно осветление").
ниша за LED таванно осветление
След това кафявите трансформаторни проводници трябва да бъдат свързани към жичната жична жица, а сините към работната нула.
След това LED лентата трябва да бъде свързана и маркировката на телта трябва да се спазва много ясно.
След това се разрешава да се използва ток и да се провери как функционира светодиодното осветление.
След това трябва да фиксирате лентата със светодиодите в нишата на тавана (прочетете: "Една ниша под корниз от гипсокартон"). Към материал лесно закрепен към всяка повърхност на обратната страна има специална лепенка основе защитен слой е необходимо да се отлепи постепенно, т.е. като залепване ленти в таван вдлъбнатина (детайл".Монтаж на LED лента на тавана - технология").
LED опции за осветление на тавана
Така че окачен таван с LED подсветка е оборудван по подобен начин по целия периметър. Но ако вземеш предвид факта, че лентата е била първоначално взета от началото, която се състои от три части, тогава трябва да свържете елементите правилно.
LED осветление на тавана, вижте пример за видеоклипа:

Свързване на LED лента таван

За да свържете лентата със светодиодите правилно, препоръчително е да използвате специални съединители с малък размер, които работят лесно и надеждно.
Краищата на сегментите на LED лентата трябва да бъдат поставени в този съединител и внимателно подсилени. На работното място не е необходимо да се използва никакъв специален инструмент като спойка и др LED таванска светлина е свързано механично, което е доста просто.
Касетата трябва да бъде поставена в съединителя, така че нейните контакти да са под конекторите на съединителя. След това трябва да затворите капака на съединителя, след което лентата ще получи надеждно фиксиране.
окачен таван с LED задно осветяване
Всичко, което трябва да бъде направено, е да се свърже частта от светлината с предишната инсталирана част от нишата на тавана. За да направите това, трябва да съкратите LED лентата, но трябва да направите това правилно.
За да направите това, ще бъде достатъчно точно да регулирате дължината на лентата, тъй като обикновено производителите предварително планират целия процес на инсталиране и правят материала способен да намалява.
Тъй като всички версии на светодиодните таванни осветителни тела се състоят от модули, които могат да работят независимо, дори ако са извадени от лентата и са свързани към трансформатор.
Но не забравяйте, че в зависимост от производителя, както и от какъв тип лента се използват, интервалите на възможно подрязване на лентата ще се различават.
Най-често на лентата пунктирани линии вече показват места на възможни съкращения, така че не трябва да има никакви трудности.
таванно монтиране с LED задно осветяване
Втората лента се поставя в съединителя и се укрепва по същия начин като първия.
След като инсталирате LED лентата на тавана е завършена, трябва да включите осветлението, за да се уверите, че работи.
Както става ясно, инсталирането на LED осветление на тавана, че е възможно да се извърши с храната си, а ако имате въпроси, свързани с устройството, винаги можете да намерите подробно фото и видео творби от експертите по споразумението и украса на таваните в помещенията.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Осветление на тавана по периметъра - оригинално и хармоничноОсветление на тавана по периметъра - оригинално и хармонично
Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
Окачен таван с осветление е грандиозно и уникалноОкачен таван с осветление е грандиозно и уникално
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Монтаж на LED лента на тавана - технологияМонтаж на LED лента на тавана - технология
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Диодно осветление на тавана - оригинална декорацияДиодно осветление на тавана - оригинална декорация
LED окачен таван светлина - декоративен ефектLED окачен таван светлина - декоративен ефект
Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
Таван за осветяване на хармонията на светлинатаТаван за осветяване на хармонията на светлината
» » LED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериора
© 2021 BggeHat.com