Монтаж на LED лента на тавана - технология



Понастоящем вече е трудно да изненадате всеки, който има такъв елемент от стаята, тъй като таванът с LED лента. Самото осветително устройство е гъвкава печатна платка с вградени светлинни диоди на същото разстояние един от друг, както и резистори, които изпълняват функцията на съпротивление. По правило LED лентите на тавана имат следните параметри: дебелина - 2 - 3 милиметра, ширина - 8-10 милиметра. Най-често, за да се осигури таванно осветление с LED лента, понякога наричана duralight, се взима серпентина с материал, навит върху нея, чиито средни парчета са с дължина 5 метра.
LED лента на тавана

Характеристики на монтаж на LED лента върху повърхността на тавана

Смята се, че инсталирането на LED лента на тавана трябва да се направи дори преди да се монтира опънати таван от PVC, въпреки факта, че е възможно да се монтира лента върху тавана на гипсокартон сложна конфигурация. В сърцето на създаването на Duralight се крие SMD или технологията DIP. Най-често срещаният вариант е SMD или повърхностен уред, което е най-икономичната и практична опция за устройства с LED тип.

Технически елементи, необходими за свързване на duralight

За да функционира правилно LED лентата под тавана, регулирайте я и регулирайте нейната яркост към контролер, който може да превключва цветовете и да изпълнява някои други функции (диодна лента за таван). Най-често тази регулация се осъществява чрез дистанционното управление.
монтаж на LED лента на тавана
Така че инсталирането на LED лента на тавана е придружено от свързването на захранващия блок, който функционира като трансформатор с намаляващ характер. Поради някои трудности, не е възможно да се осигури такова оборудване с duralight, затова е изключително важно компетентно да се извърши изчисляването на неговия капацитет.
Възможно е инсталирането на LED лента на тавана да може да се извърши с използване на количество материал, надхвърлящо чилето от 5 метра. В този случай трябва да бъдат свързани помежду си светодиодни ленти за таванно осветление. За да направите това, трябва да използвате специални съединители, които са съединители с плоска или кръгла форма (в зависимост от типа и производителя, към който принадлежи лентата с LED).

Предимства на LED лентата на тавана

За безспорните предимства на LED лентата като осветително устройство са следните:
  1. Монтажът и закрепването на LED лентата към таваните не е трудно, защото върху всякакъв материал от този вид често има двустранна лепяща лента от едната страна на дъската, така че материалът лесно да се фиксира на тавана. Енергийните разходи на такова оборудване са минимални, което също така влияе положително върху разходите за управление на такива устройства като LED ленти.
закрепване на LED лентата към таваните
  • Животът на Duralight е максималният сред всички устройства за осветление, а при правилно използване това оборудване може да служи почти завинаги. Освен това оборудването на PVC тавана с LED лента по никакъв начин няма да повлияе на прегряването му при абсолютно всякакви размери на монтираната лента, тъй като светлинният поток съответства на дължината на оборудването.
  • Спектърът на цветовете на duralight е богат и благодарение на гъвкавостта на таблото е възможно да се проектира осветление, което се характеризира със специални завои, което е много подходящо за реализиране на конкретна дизайнерска идея.
  • Отрицателни аспекти на duralight

    Недостатъците на LED лентата включват например необходимостта от значително по-високи разходи за постигане на равномерно осветяване на повърхността на тавана. Ето защо осветителните устройства от този вид се използват като допълнително или декоративно осветление по-често, отколкото като основно, което обикновено се представя със стандартни лампи или полилеи.
    таван с LED лента
    Важно е да се помни, че свързващи елементи Rope на тавана, че е необходимо да се извърши връзка по последователен начин, но като цяло е подходящ само за тези устройства, които са с дължина не повече от 12 метра. Устройствата, чиято дължина надвишава тази цифра, са свързани чрез паралелно свързване. Но винаги обърнете внимание на инструкциите, предоставени от производителя, и ако е възможно, изучете материалите с снимки и видеоклипове за инсталирането на това оборудване.
    Инсталиране и свързване на LED лента, пример за видео:

    Алгоритъм за duralight на тавана

    1. Първоначално измервайте дължината на лентата, монтирана на тавана, и ако е необходимо, донесете всичките й части до желаната дължина. Нарязването на duralight е възможно само чрез специални марки, изобразени върху него.
    2. Същите обозначения трябва да бъдат ориентирани и поради това, че при рязане съществува риск от увреждане на малки контакти. За да се избегнат евентуални негативни последици, всички процедури с диодна лента са по-добре да се извършват предварително на пода.
    3. В случай, че duralight е цветен, а не монофоничен, първо трябва да бъде свързан към контролера, който има на етикетите си конектори с желания цвят на проводниците.
    4. След това контролерът трябва да бъде свързан към трансформатор с редуциращо свойство и е важно да се извърши правилно цялата инсталация, без да се налага да се бъркат необходимите полюси на свързване. В противен случай LED лентата може просто да изгори и осветлението ще трябва да се промени.
    5. Преди да залепите лентата на тавана, важно е да проверите нейното работно състояние, като го свържете към мрежа със стандартно напрежение от 220 волта. Ако не се наблюдават дефекти, лентата може да бъде залепена, като се изключи от контролера. Положителният резултат от работата означава, че лентовото устройство е монтирано на тавана, а след това можете да продължите към устройството с най-опънатия таван.
    монтаж на LED лента на тавана със собствените си ръце
    Необходимо е да запомните, че ако качеството на съединителите е лошо, елементите на duralight могат да бъдат само споени, но трябва да се използват само тези, които имат същата устойчивост с цветовия канал. Това е мястото, където можете да използвате жиците, оставени от конекторите.
    По този начин можем да заключим, че за да инсталирате LED лентата на тавана със собствената си ръка е съвсем реална, важно е само внимателно да следвате инструкциите и внимателно да следвате всички стъпки на работата.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Поставка за таван за LED лента разтвор светлинаПоставка за таван за LED лента разтвор светлина
    LED лента под опциите за окачен таван за ефективни помещения за осветлениеLED лента под опциите за окачен таван за ефективни помещения за осветление
    Как да направите таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите таван от гипсокартон - инструкция
    LED таванно осветление - практично и функционалноLED таванно осветление - практично и функционално
    Как да направите таван с технология за осветяванеКак да направите таван с технология за осветяване
    LED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериораLED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериора
    Осветление на тавана по периметъра - оригинално и хармоничноОсветление на тавана по периметъра - оригинално и хармонично
    Окачен таван с осветление е грандиозно и уникалноОкачен таван с осветление е грандиозно и уникално
    Скрито таванно осветление хармонично и надеждноСкрито таванно осветление хармонично и надеждно
    LED окачен таван светлина - декоративен ефектLED окачен таван светлина - декоративен ефект
    » » Монтаж на LED лента на тавана - технология
    © 2021 BggeHat.com