LED лента под опциите за окачен таван за ефективни помещения за осветление

LED лентата под окачения таван не само осигурява на помещението необходимото количество светлина, но и подобрява неговите визуални характеристики - с него всяка стая става атрактивна и модерна.

Параметри и предимства на модерните светодиодни ленти - какво трябва да знаете при избора на фоновото осветление?

Преди да започнете ремонтните работи, трябва да разберете техническите характеристики на осветителното оборудване на пазара.

С помощта на LED осветление можете да направите стаята по-модерна и привлекателна

С помощта на LED осветление можете да направите стаята по-модерна и привлекателна

Най-важните характеристики на LED лентите са:

  1. 1. Използван тип LED. На лентата могат да се монтират светодиоди с различен брой кристали. Монохромните осветителни средства имат 1 или 3 кристала.
  2. 2. Броят на светодиодите на метър дължина на лентата. Различните модели LED ленти могат да имат от 30 до 240 елемента за осветление на метър дължина. Колкото по-малко светлинни индикатори на лентата, толкова по-малко светлина ще бъде, защото лентите с 30 и 60 светодиода на метър се използват в интериора за осветяване и LED осветление с брой светодиоди на метър от 120 до 240 са подходящи за осветление.
  3. 3. Сигурност. Осветителното оборудване от този тип е представено в две категории защита от влага. Първата категория е традиционните светодиодни ленти, които нямат специална защита. Вторият е устойчив на влага материали, който може да се използва дори и в помещения с висока влажност.
  4. 4. Цвят. Светодиодите са бели, червени и регулируеми. Бялото и червеното осветление не могат да променят цвета си, докато регулируемите осветителни тела позволяват създаването на осветление в помещение с различни цветове за настроението на потребителите.
  5. 5. Мощност и напрежение в мрежата. Светодиодите работят от мрежа с променлив ток от 220 V при постоянен ток от 12 A.

Таван с прожекторно фолио с LED лента не е необходимо да бъде еднакво. За да създадете желания ефект в интериора, можете да използвате различни LED ленти, които ви позволяват да разделите вътрешното пространство на отделни зони.

Използването на различни LED ленти ви позволява да разделите пространството на зони

Използването на различни LED ленти ви позволява да разделите пространството на зони

Широкото разпространение на LED осветлението се дължи на факта, че съвременните осветителни устройства от този тип имат много предимства:

  1. 1. Еластичност. На лентата на повърхността може да се даде всякаква форма, огъване под различни ъгли.
  2. 2. Малък размер. LED светлините не заемат много място, защото могат да бъдат инсталирани в ограничено пространство, включително за осветление на окачени тавани.
  3. 3. Разнообразие. Различни цветове и интензивност на излъчването Светодиодните ленти могат да се използват за създаване на сложно фоново осветление с цветни преходи и дори под формата на къдрави шарки.
  4. 4. Ниска консумация на енергия. Монтирането на такова осветление е оправдано не само от естетическа гледна точка, но и от практическа гледна точка.
  5. 5. Устойчивост. Качествени осветителни уреди от известни производители могат да служат повече от 10 години.
  6. 6. Не излъчвайте топлина. Високите температури оказват неблагоприятно въздействие върху много строителни и облицовъчни материали, защото светодиодните ленти могат безопасно да се използват върху PVC продукти и други повърхности.
  7. 7. Яркост. Правилният избор на високоенергийни светодиоди ви позволява да създавате в помещението осветление с всякаква интензивност и яркост.

Но не мисля, че светодиодното оборудване е идеално. Той има недостатъци, а основният е с високи разходи. Това е цената, която често обезсърчава потенциалния купувач на светодиодни ленти въпреки всички важни предимства и предимства в сравнение с традиционните осветителни тела.

Опции за осветление с LED лента

Широкото разнообразие от LED оборудване на пазара дава на собствениците широка гама от възможности за осветление в домове и апартаменти. Най-често срещаният метод на монтаж - над тавана. Използва се за висококачествено осветление на целия таван или неговата отделна част. За да се приложи такъв метод на монтаж, първо трябва да се монтира специален перфориран филм, а самото закрепване се монтира върху багетите или стоманените профили, фиксирани върху плочата. За да инсталирате лентата около периметъра на платното, можете да използвате основата под формата на таван или стена багета. Във всеки случай позиционирайте светодиодите така, че да са поне на 3 см от повърхността на тавана.

Най-често поставям светодиоди над тавана

Най-често поставям светодиоди над тавана

Вторият начин на инсталиране - местоположението на лентата в нишата на скритите стрехи. След инсталирането на стрехите между нея и стената има достатъчно свободно пространство, в което можете да поставите няколко LED-ленти с различни цветове. Можете също така да подчертаете завесите, като фиксирате светодиодите в кухината между корниз и облицовка.

Третият тип инсталация е в плаващия таван. Един от най-ефективните начини за осветяване на интериора. Това включва имплицитната инсталация на LED панделки по дължината на окачения таван, което създава визуален ефект на тавана, висящ във въздуха.



Четвъртият метод е монтаж в специална гипскартова кутия. Кутията обикновено се намира по протежение на периметъра на опъвания таван, а по краищата й понякога се създава специален ръб, който създава дифузно осветление в стаята. Монтирането в кутията ви позволява да поставите в затворената кухина не само LED панделките, но и други елементи на осветителната система, включително контролери и захранващи устройства. Храненето в кутията може да бъде скрито чрез поставяне на тел в ъгловия плинт на стаята.

Петият тип инсталация - в случай на алуминиева багета за таван на две нива. Таванното осветление от този тип е възможно поради наличието на специално място за осветление в алуминиевите багети. Такава инсталация позволява създаването на меко осветление на първото ниво на тавана плат.

Тайни за професионална инсталация на диоди, излъчващи светлина върху тавана на опън

Процедурата за създаване на LED (LED) осветление на опънат таван не представлява нищо много сложно. С такава работа с лекота да се справят с всеки собственик на къщата или апартамент, отличаващ чук от отвертка. Но въпреки това съществуват редица важни правила, които трябва да се вземат предвид, за да се гарантира високо качество и издръжливост на осветлението у дома. Представени на пазара LED-лентите са снабдени с лепилна страна, която ще трябва да прикрепи фитинги към тавана за опъване.

Към тавана се монтират LED ленти с помощта на лепилна лента от задната страна

Но за да се осигури надеждна адхезия към повърхността, първо трябва да подготвите мястото за монтаж. За да направите това, от повърхността, която трябва да се залепи, трябва предварително да се отстранят всички замърсявания, прах и остатъци от облицовъчния материал. Желателно е също така да обезмаснявате рамката или багета с алкохол. Ако това не стане, лентата може да падне от тавана в рамките на няколко месеца.

Адхезивната страна на лентата прилепва много добре към почти всяка повърхност, затова я прикрепете към рамката бавно и с всички възможни грижи. Преди монтажа не е необходимо да отстранявате защитното покритие от цялата страна на лепилото, просто разхлабете 10-15 сантиметра лента и премахнете останалата част от защитата, тъй като светодиодите са закрепени към повърхността.

Максималната възможна дължина на една лента е 5 метра, така че за да се създаде осветление в една стая, ще са необходими поне 3 или 4 броя светодиоди. Свързването на лентите с електрозахранването трябва да се извършва паралелно. Серийната връзка е разрешена само при използване на 2 ленти, а не повече. Много ленти могат да бъдат изрязани на няколко сегмента, но можете да направите това само на определени места, които са отбелязани на лентите със специални указатели.

Захранването на осветителната система трябва да бъде избрано по такъв начин, че нейната мощност да надвишава общото потребление на енергия от всички свързани с нея светодиодни ленти. Приготвянето на ленти и разфасовки трябва да се извърши предварително, като вече се е издигнало до тавана за монтаж, не само не е неудобно, но и опасно - много лесно е да загубите баланс.

Таванът с LED задно осветяване може да се превърне в център, най-видимата и привлекателна част от интериора, така че не спестете от закупуването на такова оборудване. По-добре е да инвестирате незабавно в подобряването на къщата си повече пари и след това няколко години, за да се насладите на резултата, отколкото да спестите и след няколко месеца да помислите за ремонт или смяна на осветлението.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
LED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериораLED таванът осветление със собствените си ръце е уникален елемент на интериора
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
Окачен таван с осветление е грандиозно и уникалноОкачен таван с осветление е грандиозно и уникално
Монтаж на LED лента на тавана - технологияМонтаж на LED лента на тавана - технология
Диодно осветление на тавана - оригинална декорацияДиодно осветление на тавана - оригинална декорация
Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
LED окачен таван светлина - декоративен ефектLED окачен таван светлина - декоративен ефект
Таван за осветяване на хармонията на светлинатаТаван за осветяване на хармонията на светлината
Нанасяне на LED осветление в интериораНанасяне на LED осветление в интериора
Проектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадатаПроектори за външно осветление Светодиодни осветителни тела за фасадата
» » LED лента под опциите за окачен таван за ефективни помещения за осветление
© 2021 BggeHat.com