Как да инсталирате таван осветителни тела



Известно е, че е възможно да се монтират прожектори в кухи конструкции, които са окачени и окачени тавани. Поради факта, че има някакво пространство между тях и таванната основа, инсталирането на таванни лампи, проектирани по такъв начин, че само тяхната декоративна част ще бъде видима, е съвсем реална.
закрепване на фиксиращите елементи към тавана
Сама по себе си, инсталирането на таван с вградено осветление не е прекалено сложен процес, но преди неговото прилагане е необходимо да извърши редица важни събития, като, например, да се свърже с мрежата на тавана лампи, монтаж тела на тавана и т.н. Следователно тези процедури трябва да бъдат разгледани по-подробно.

Мерки за подготовка на монтаж на осветителни тела на тавана

Смята се, че решението за инсталиране на такъв декоративен елемент като скрита светлина върху тавана е необходимо още преди началото на рамковото оборудване за окачения таван, тъй като е важно да се вземе предвид параметърът на височината на осветителните елементи. Въз основа на тези показатели, можете да изчислите как да подреждате осветителните тела на тавана, т.е. какъв ще бъде интервалът между окачения таван и основата на основата.
размерите на таванните осветителни тела
В случай, че не спазвате тези мерки, подреждането на осветителните тела на тавана може просто да стане невъзможно.
Ако не можете да си купите предварително светлини за тяхното точно измерване, най-добре е да се свържете с експертите, които могат да предоставят снимка на проби, както и подробно описание на техния размер, разстоянието от лампата на тавана е приемливо.

Електрическа инсталация за таванно осветление

Монтиране на лампата с ръце на тавана, трябва внимателно да се приближи към електрическо оборудване за него:
  1. Първоначално трябва да изчислите разпределението на осветителните тела на тавана, т.е. точния им брой, както и очакваната мощност. Колко точки ще бъдат разположени на тавана зависи обикновено както от кадрите на конкретната стая, които са оборудвани, така и от мощността на всяко оборудване (по-подробно:Как да организираме прожектори на таванаПо този начин за 1 м² от помещението ще има достатъчно апарат с капацитет 35 вата, а за 3 м² - две устройства с мощност 59 вата.
как да поставите лампите на тавана
  • В процеса на работа ще са необходими следните строителни инструменти:
    - passatizhi-
    - screwdriver-
    - drel-
    - строител нож-
    - drel-
    - съединителни кутии-
    - терминални блокове -
    - кабел с необходимата дължина.
  • Извършвайки свързването на таванните осветителни тела, схемата на работа предполага поставянето на клони за всяка група прожектори. По-добре е тези кутии да са на достъпни места, тъй като по време на експлоатационния живот може да има нужда от достъп до тях.
  • Преди да свържете осветителните тела на тавана, трябва да проведете проводниците до местата, където възнамерявате да инсталирате осветителните тела. Важно е да се провеждат проводниците чрез гофрирани тръби, за да се избегне опасността от техния контакт с частите от рамката, изработени от метал. Ще бъде по-правилно, ако всеки от телените сегменти е с 20 - 30 см по-дълъг от необходимата дължина, което значително опростява инсталацията.
    как да свържете осветителните тела на тавана
  • За да разберете как да свържете осветителните тела на тавана, ако мощността им е 12 волта, не забравяйте, че за такова оборудване ще е необходимо да инсталирате трансформатор, който има властта на всички инсталирани осветителни тела като цяло. На входа на този елемент трябва да има мощност, равна на 220 волта, а към изхода трябва да се свърже кабелът към осветителните тела.
  • Ще бъде по-правилно да поставите трансформатора близо до първото от приспособленията, за да имате неограничен достъп до него през отвора на инсталацията.

    Предварителни мерки за монтиране на осветителни тела в тавани тип напрежение

    За да разберете как да избирате таван светлина, трябва да запомните, че за да направите дупки във филма, е по-добре да използвате помощта на специалисти. Работата по ръчен начин ще се състои в фиксиране на фиксирането на осветителните тела върху главната повърхност на тавана, тъй като пластмасовото фолио не може да се справи с тежестта на осветителното тяло.
    как да свържете осветителните тела на тавана
    Когато осветителното оборудване е монтирано на тавана, можете да използвате акрилни монтажни кутии, закрепени към основата. Освен тях с помощта на специалния винт е необходимо да се фиксират и правилно да се регулират специални регулиращи пръстени. Те могат да бъдат фиксирани и с помощта на директно подредени окачвания, използвани за гипсокартон, удароустойчива лента от метал или друг материал с високи стойности на твърдост.

    Вградена осветителна инсталация

    Преди да окачите лампата на тавана, е необходимо да направите дупка в повърхността на тавана, през която ще трябва да опънете края на кабела (прочетете "Фиксиране на кабела към тавана: опции и методи") Всички следващи стъпки на монтаж трябва да се извършват въз основа на параметрите на устройството. С факта, че размерът на таванните осветителни тела може да бъде много различен, схемата на тяхната инсталация може да се различава.
    Но следните правила са стандартни за всички прожектори:
    • често таванни лампи вградени имат конструкция, в която касетата на устройството е здраво закрепена върху тялото му. За този тип инсталация свържете проводниците на осветителното тяло с помощта на кабел през клемореда и го поставете в отвора за монтаж. За да направите това, пружинните скоби, разположени върху тялото, трябва да бъдат повдигнати и освободени вече в пространството между тавана. Инсталацията е завършена чрез поставяне на осветителните тела в тавана. В случай че трябва да се създават лампи с халогенни лапи, в никакъв случай не трябва да се завинтват на ръка, важно е да се използва за тази цел специално устройство,
    лампата с ръце на тавана
  • има също такива лампи от точкова проба, чиято касета е свързана към тялото си посредством проводници, направени под формата на два проводника. Най-често тези устройства са кристални таванни осветителни тела, оборудвани с конично оформени светодиоди. За да ги монтирате, трябва първо да свържете устройството към проводниците към клемореда, а след това се определи лампата в основата на тавана със специален пролет, и едва след това да се монтира на лампата в цокъла на лампата. Този процес е завършен чрез фиксиране на лампата в монтажния отвор (виж също: "Как да се мотае полилей на тавана: инсталиране функции");
  • Най-малките проблеми ще възникнат при инсталирането на таванна лампа, оборудвана с гнездо за лампа. На патроните на такива устройства за осветление има винтови скоби, така че ще бъде необходимо само да се почистват краищата на кабела, да се приведат до осветителното тяло и да се определи то на правилното място.
  • Инсталиране на прожектор, подробности за видеото:
    По този начин, можем да кажем, че в схемата на устройството вграден таван тип лампи място не е особено трудно, ако всички работи ще се извършват в съответствие с всички по-горе правила и за определяне на правилата, които конкретно се отнася окабеляване.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таванни лампи в типовете бани и примериТаванни лампи в типовете бани и примери
    Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избереЕлектрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере
    Правила за инсталиране на лампа за растерни светлиниПравила за инсталиране на лампа за растерни светлини
    Осветителните тела за тавана на гипсокартоните са различниОсветителните тела за тавана на гипсокартоните са различни
    Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
    Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
    Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
    Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
    Улично таванно осветление Оптимално осветление за изборУлично таванно осветление Оптимално осветление за избор
    Таванни лампи за офис - функцииТаванни лампи за офис - функции
    » » Как да инсталирате таван осветителни тела
    © 2021 BggeHat.com