Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани



По време на инсталирането на всеки таван, трябва да се вземат предвид характеристиките на техните технически характеристики. Дизайнът приема ниша между рамката и покритието, което ви позволява да инсталирате осветително оборудване. За да се занимава с избора на таванни фитинги, е необходимо предварително да се вземат предвид свойствата на плата, който се полага за ремонт. Такава задълбочена подготовка се обяснява с отрицателния ефект от нагряването върху тавана. Ако окачените тавани за опънати тавани не работят, то веднага ще се забележи от деформация и огъване на филма.
диодни лампи за опънати тавани
Важен критерий за избор е проектирането на бъдещия дизайн, т.е. осветлението трябва да съответства на предназначението на помещението, неговите пространствени референтни точки. Така че, когато липсва естествена светлина, е необходимо да се компенсира изкуствено с помощта на фоново осветление или централен осветител за таван.
В помещения с прозорци с изглед към южната страна, може да се постави полилеи и лампи за тавани с частична светлина, например, на хладно тон е заглушен интензивна изкуствена светлина, един ще бъде оптимално оформяне.

Вградени лампи: сортове и характеристики

Пазарът предлага голям брой различни осветителни тела, но за опънати тавани далеч от всеки модел. Абсолютно не е подходящ за монтиране на осветителни тела с повишен топлинен трансфер, тъй като нагряването на PVC линейката води до негативни последствия - деформация, намалена сила, бръчки, пожълтяване на материала. За да се избегнат подобни проблеми, е необходимо да се спазват изискванията на производителите, които доставят окачени тавани за опънати тавани в продължение на много години, по отношение на мощността и вида на осветителното оборудване.
Осветителни тела за окачени тавани
Вградената лампа на лампата може да бъде разположена:
  • извън структурата;
  • вътре в структурата.
В първия случай се предполага инсталация вградено осветително тяло за опънати тавани с отстраняване на главната част отвъд тавана. Използвайки специален пръстен, лампата се затваря, за да се предотврати нанасянето на топлина върху материала. Вторият вариант на инсталацията предполага наличието на лампа в самия източник на светлина с нагряване на всички околни детайли. Ако металните висулки се използват за опънати тавани, те се провалят по-бързо от други устройства. Лампите често се спукват и платът е много горещ, така че поради причини за сигурност не се препоръчва да се инсталира такава система.

Правила за инсталиране на принадлежности

Преди да продължите с оборудването за осветяване на окачени тавани, не забравяйте следните правила:
  1. Когато се използват конвенционални лампи с нажежаема жичка, е важно да се наблюдава тяхната мощност - не повече от 60 W, а при халогенни цифрите намалява до 35 W.
  2. Не се препоръчва да осветявате лампите, най-добрият вариант ще бъде щампован продукт.
халогенни лампи за опънати тавани
  • Най-безопасният се разглежда Осветително тяло за таванна повърхност за таван за опън с двоен термо-пръстен.
  • Важно е да наблюдавате празнината между лампата и кърпата.
  • Използването на различни устройства, които увеличават или намаляват интензитета на светлинния поток от вида на димери, показани на снимката, са изпълнени с отрицателни последици.
  • Подреждане на идеално осветление за опъвам таван

    Помислете за приложението на осветителни устройства за дизайна. Благодарение на специалната технология за инсталиране на опънат таван, всички подходящи за него светлинни устройства, за които основата не е филм, а конкретен скелет.
    Някои сортове осветителни тела се произвеждат със слепи отражатели, което допринася за образуването на насочен лъч светлина, добре защитено отвън. Такива ултра-тънки тела за опънати тавани не се нагряват и следователно не увреждат структурата на тъканта.
    Окачени осветителни тела за окачени тавани
    Монтирането на таван полилей се препоръчва при използване на енергоспестяващи лампи, които не ограничават свободата на избор на продукта. Това могат да бъдат полилеи с различни нюанси и без тях. От такива източници на светлина няма топлина, което показва тяхната пълна безопасност по отношение на филма. Прочетете също: "Как да поставите лампите на опъвам таван".
    Монтирането на конвенционални лампи с нажежаема жичка изисква изключително внимание при избора на техните конструкции. В този случай експертите препоръчват само плафони, насочени надолу.

    Няколко прости съвета

    Вземете лампи за тавани, декоративни не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед, но в съответствие с основните препоръки могат да бъдат готови за предизвикателството, толкова дълго, колкото филма тавана картини не се подлага на дефекти.
    Тези, които са ангажирани в избора на материали сами, има няколко прости съвета:
    1. Преди да потърсите осветление на тавана, трябва да се консултирате с специалист от фирмата, който извършва монтажа на опъващата структура. Въз основа на характеристиките на монтажа на рамката и материалите на тавана, ще бъде възможно да се определи разположението на подходящ източник на светлина и неговата височина.
    2. Ако става въпрос за ремонт на помещение с ниски тавани, спестяването на всеки сантиметър е важно. Поради това височината на лампата трябва да бъде известна преди монтажа. В този случай халогенните лампи за опънати тавани са най-добри.
    декоративни таванни осветителни тела
  • При изчисляването на осветеността е включена и максималната допустима мощност на всяко светлинно устройство. Неправилните изчисления са изпълнени с увреждане и деформация на PVC материали.
  • Такива структури често са оборудвани с халогенни лампи. Наличието на прозрачен рефлектор върху такива продукти води до грозен допълнителен ефект, както и осветяване на пространството на тавана. Всичко това е изпълнено с акцентиране на вниманието върху скритите кабели. В този случай халогенните лампи за опънати тавани с вградени алуминиеви рефлектори ще бъдат оптимални.
  • За да се предотврати деформацията на материала на тавана и да се осигури неговата безопасност през целия период на експлоатация, е необходимо да се помни необходимостта от монтиране в конструкцията на сдвоени топлоизолационни пръстени. Ако е необходимо, всеки осветител може да бъде заменен с нов, но като се вземе предвид съвпадението на диаметъра и на двете устройства.
  • В някои случаи е възможно да се инсталират диодни приспособления за опънати тавани с по-голям диаметър, но качественото изпълнение на такава операция е възможно само от професионалисти.
    Монтиране на полилей за опъвам таван, вижте видеото:

    Обобщение

    Изборът на осветителни приспособления за таван за разтягане е доста труден процес. Можете да използвате проекти и модели, но те трябва да бъдат напълно подходящи за посочените по-горе параметри. Спазването на всички правила ще бъде резултат от безупречния вид на окачените конструкции и удобното осветление на стаята.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    LED лампи за монтаж на опънати таваниLED лампи за монтаж на опънати тавани
    Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
    Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
    Светещи таванни таванни начини за създаванеСветещи таванни таванни начини за създаване
    Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
    Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
    Окачени тавани и функции на устройството сиОкачени тавани и функции на устройството си
    Видове опънати таваниВидове опънати тавани
    » » Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
    © 2021 BggeHat.com