LED лампи за монтаж на опънати тавани



LED лампи за опънати тавани наскоро стават все по-популярни. Това може да се обясни с факта, че такова решение има много предимства и на първо място, то се постига благодарение на външния вид. Удължените таванни и халогенни лампи ви позволяват да получите дизайн, който напълно удовлетворява изискванията дори на най-взискателния купувач.
лампи за опънати тавани
Достатъчно възможности за създаване на изящни видове тавани са възможни благодарение на големия избор на текстури и цветове на филма за окачени тавани. Е, комбинацията от "опънати тавани и халогенни лампи" само засилва този ефект. Такива повърхности са много практични в грижите, те лесно крият всички комуникации (електрическо свързване, вентилационни канали, канализационни тръби и др.). Ако височината на помещението не е твърде голяма, то това решение също може да се използва, тъй като не изисква голямо отстраняване на лентата от основната повърхност.
След като сте планирали дизайна на тавана, трябва веднага да помислите за осветлението на стаята. Съвременният пазар на осветителни устройства е толкова голям, че фантазията ви всъщност не е ограничена от нищо. LED осветителни тела за таван хармонично се вписват във вътрешността.

Видове осветление

Най-модерната опция е LED лампата в окачения таван. Те са интересни в това, че когато светлината е изключена електрически крушки за опъвам таван Всичко това не е видимо, а при включването - таванът започва да блести на цялата площ. Този ефект е възможен благодарение на използването на LED лента, която лесно се вижда през тавана. В допълнение, тя може да излъчва няколко цвята, което значително подобрява дизайнерските възможности. Можете да използвате обикновени лампи за опънати тавани, които се монтират в полилеи. В този случай за фиксиране се използва кука, която е монтирана в основния таван. Също така, в зависимост от начина на монтиране на самия полилей, може да се използва дървена бара. такъв LED таванска светлина добре е да изберете голям брой крушки с ниска мощност или енергоспестяващи лампи за опънати тавани.
LED лампи в окачен таван
Факт е, че таванът не може да се нагрява повече от 60 градуса. Затова, избирайки светлините за опънати тавани, важно е да обърнем внимание на факта, че те не са насочени нагоре, а настрани или надолу (по-подробно:Как да изберем лампи за опънати тавани").
Друг вид популярни решения за опънати тавани са осветителните тела. Предимството на такъв източник на светлина е, че то може да се инсталира по точка на точка в най-необходимите места и по този начин да се раздели помещението във функционални области. Но трябва да се има предвид, че такъв осветител има ограничена зона на осветление - около 2 кв.м.
Въпреки високата си цена, халогенните лампи за опънати тавани изглеждат страхотно в такива лампи.
Самите лампи са разделени на няколко категории:
  • ротационен. такъв Вградени крушки в тавана има панти, поради които светлината може да бъде насочена в необходимата посока;
  • Вътрешни - не позволява промяна на посоката на излъчване на светлина;
  • външни - има ключалка, подобна на другите лампи с нажежаема жичка, но лампите в окачения таван в този случай се пренасят навън.
Светилниците могат да бъдат под формата на по-ниско осветяване на платното. За да направите това, използвайте LED лента, вградена в специално инсталирана ниша. Благодарение на този подход е възможно да опресните дизайна на помещението или да му осигурите необходимите атмосферни условия.
лампи в окачения таван
Сега да преминем от теоретичната част към по-практичната. Повечето хора предпочитат самообслужване. В този случай те кандидатстват за услуги само за специалисти по време на монтажа на опънати тавани. Ето защо, по-нататък ще говорим за инсталиране на LED лампи за опънати тавани. Едно от предимствата на такава независима инсталация на светлинни източници е, че качеството на осветлението може да се провери още преди изтеглянето на филма. Благодарение на това е възможно да добавите или премахнете допълнителни приспособления и може би дори да промените местоположението на лампите върху тавана на опъването (прочетете: "Как да подредим прожекторите на таван за разтягане").
Всички работи по закрепване на лампите трябва да започнат преди момента на закрепване на филма, но след монтирането на рамката.
Монтиране на полилеи за опъвам таван, подробно за видео:

Процес на инсталиране

Самите лампи се купуват предварително. Също така е необходимо да закупите специални пръстени за монтаж. Те могат да бъдат с различни размери, така че те се избират за диаметъра на закупените приспособления. Продават се и универсални пръстени, които са нарязани на необходимия диаметър.

Схемата на работа

На тавана се маркират местата, където ще се монтират телата. Чрез тези точки на нивото на стречинг линия таван стречинг. Това ви позволява да монтирате крепежни елементи на необходимата височина. Монтажните пръстени са закрепени на основния таван с метални закачалки. На линията те се настройват до желаната височина.
Стречи таван и халогенни лампи
След това трябва да разширите електрическото окабеляване към всички принадлежности. Подложки с подходящ размер са свързани с терминал. При необходимост е инсталиран трансформатор или софтстартер. Сега можете да продължите с инсталирането на самия таван филм. След като е изтеглено, е необходимо да даде известно време, за да се охлади. Сега, след като сте приключили с тавана, трябва да се намери място, монтирани тела и точно по размер дупки да се придържаме пластмасовите защитни пръстени. Те позволяват не само да укрепват мястото на рязането, но и да предпазват платното от прекомерно нагряване и огъване.
Преди да залепите пръстена, трябва да се уверите, че той ще бъде напълно блокиран от полата на осветителното тяло. След като лепилото изсъхне, ножът с остър нож по вътрешния диаметър на пръстена трябва леко да се изреже през отвора под осветителното тяло. Самият източник на светлина е свързан към обувката, като я издърпа от отвора. След това затегнете две пружинни скоби, които са отстрани и внимателно направлявайте лампата в монтирания държач. Пружините ще ви помогнат да поставите лампата на място.
точкови лампи за опънати тавани
И накрая, бих искал да ви предупредя срещу покупката на евтини LED лампи. Те често не ви позволяват да получите подходящ ефект на осветление. И експлоатационният живот на такива лампи е много по-малък, отколкото е посочен на опаковката. Експериментирайте, изберете различни лампи върху тавана и разкажете въображение. В този случай ще видите колко е гъвкав интериорен дизайн и колко лесно е да го промените с помощта на привидно най-обикновените принадлежности.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
Опънати тавани в хола - уникален интериорОпънати тавани в хола - уникален интериор
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Индустриални таванни светлини, правилният изборИндустриални таванни светлини, правилният избор
Как да изберем лампи за опънати таваниКак да изберем лампи за опънати тавани
Петна за опъвам таван - модерен интериорПетна за опъвам таван - модерен интериор
Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
Защо да изберете опъвам таванЗащо да изберете опъвам таван
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
» » LED лампи за монтаж на опънати тавани
© 2021 BggeHat.com