За домашни електрически инсталации

1Въпреки че темата за инсталирането и използването на електрически кабели е известна на практика на всички, е много полезно да разглобяваме този въпрос многократно. Тъй като значението му не стана по-малко популярно.

Към днешна дата в жилището на съвременния човек почти навсякъде има електрически уреди, които имат огромно натоварване на окабеляването. И по-старата такава система, толкова по-голяма е вероятността от нейното претоварване. Не толкова отдавна, изчисленото напрежение по тел в обикновен съветски апартамент не надвишава 1-2 кВт на час. Днес такива цифри на измервателния уред вече не могат да се видят - съвременното средно семейство харчи 10 kW за една и съща единица време. Като се вземе предвид този факт, трябва да се разбере, че процесът на подмяна на старите кабели от алуминиевата тел с нов кабел трябва да бъде внимателно изчислен. В случай на правилно извършена работа, електрическата система ще може да продължи няколко десетилетия.

Днес електрическите кабели, използвани в жилищните помещения, са направени изключително от мед. Това се обяснява с дълголетието, безопасността, надеждността и икономичността на описания електрически елемент. Този тип тел не се нагрява по време на работа и създава по-ниско съпротивление (по 60) към преминаващото напрежение.

Основните точки при подмяната на електрическите кабели

1. Един от първите нюанси е задължителната подмяна на защитните устройства. Този елемент е предназначен да предпазва окабеляването от късо съединение, като навременно изключва енергията в случай на претоварване.

2. Втората точка е инсталирането на защитни комутационни устройства (RAM). Гореспоменатият инструмент позволява да се осигури непрекъснато подаване на ток. В същото време промяната в напрежението, RAM автоматично изключва мрежата, като по този начин се предотвратява късо съединение на окабеляването и вероятността от повреда на околните електричество.



3. Отделно монтираната линия също ще играе важна роля при инсталирането на нова енергийна мрежа. Елементът, посочен по-горе, най-добре се изпълнява на мястото, където ще се използват по-енергийно потребяващи електрически уреди (чайник, микровълнова печка, бойлер и др.). Качеството на инсталацията на ключове и контакти също трябва да се извършва на съвест.

Препоръки за монтаж на електрически проводници

Собствени само заслужава да се извърши само измерването на кабелите и проводниците, както и диаметърът на тяхното напречно сечение. Имайте предвид, че оптималният избор тук ще бъде закупуването на многоелементни кабели, при които всяка вена е отделно изолирана.

Електрическата мрежа в жилищните помещения трябва да се извършва изключително по затворен начин. За да направите това, стените първоначално трябва да бъдат направени със специални канали, след което внимателно поставете кабела в тях. В края на операцията се препоръчва да шиете всички повърхности, в които е извършена операцията.

Достъпът до такава система обаче не трябва да създава трудности по време на спешна ремонт на мрежата.

И най-важното - никога не забравяйте правилата за противопожарна безопасност, както по време на монтажа на електрическата мрежа, така и по време на нейната работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Какво напречно сечение на проводниците е необходимо за 3 kw, а други изследваме въпроса от различни…Какво напречно сечение на проводниците е необходимо за 3 kw, а други изследваме въпроса от различни…
Как правилно да направите електрически кабели в къщатаКак правилно да направите електрически кабели в къщата
Правилната подмяна на професионалните електрически измервателни уредиПравилната подмяна на професионалните електрически измервателни уреди
Електрически работи в дървена къща.Електрически работи в дървена къща.
Проектиране на електрически кабелиПроектиране на електрически кабели
Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…
Битови домакински електроуредиБитови домакински електроуреди
Как правилно да публикувате в апартаментаКак правилно да публикувате в апартамента
Електрически работи в КиевЕлектрически работи в Киев
» » За домашни електрически инсталации
© 2021 BggeHat.com