Как да избера подходящата LED лампа

Светодиодна лампа или лампа е електронно устройство, чийто източник на светлина е светодиод. Въпреки това, когато има въпрос за избор при покупка, поради огромното разнообразие от всички възможни версии, модели и марки, засегнати днес на пазара на диоди, излъчващи светлина, не е толкова лесно да се направи това! В допълнение, трябва да се има предвид, че механизмът на работа на тези високотехнологични електрически уреди се различава значително от конвенционалните електрически крушки.

Основните изисквания на производителите на LED продукти:

Вграденият драйвер трябва да осигури преобразуване на електрически сигнали, спазвайки параметри като ток и напрежение.

За да предотвратите провал на светодиода, е необходимо температурата на кристала да не надвишава 60 ° C. Гаранционният срок на лампата или лампата е 50 000 часа. Но колкото по-ниска е температурата на кристала в работно състояние, толкова по-дълъг е живота на LED лампата.

Как може един ниско компетентен човек да разбере всички тънкости и да бъде сигурен, че при закупуването на лампа парите са инвестирани напразно и това придобиване ще бъде полезно? Най-достъпният и доказан метод е да включите устройството. За да могат резултатите от експеримента да бъдат надеждни, температурата на въздуха, в която е включена лампата, трябва да бъде стая, т.е. 21-25 С. След няколко часа, когато човешкото тяло влиза в контакт с тялото на лампата, то трябва да бъде безстрашен. Това означава, че препоръчителната граница от 55-60 ° C не се надвишава при производството на LED осветителни тела. Купуването на лампа с пластмасова обвивка е краткосрочно действие, тъй като животът на тези продукти ще бъде незначителен!



Въпреки това, безскрупулни производители за намаляване на разходите за LED лампи прибягват до някои трикове:

Намаленият брой светодиоди се компенсира чрез подаване на ток над нормалното. Такъв продукт няма да продължи дълго. Вярно е, че ще бъде по-ярко.

Спестяване на материали за отвеждане на топлина. В затворен случай топлината трябва да отиде някъде, а ако не, тогава светодиодът, който не достигне желаната температура на охлаждане, също бързо ще се провали.

Този аспект е свързан с нечестността на производителя - това е изкривена информация относно яркостта на продукта, която, за съжаление, дори опитен купувач не може да тества без специално устройство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо LED крушки изгарят след изключване, ние предприемаме меркиЗащо LED крушки изгарят след изключване, ние предприемаме мерки
Защо LED крушки изгарят преждевременно?Защо LED крушки изгарят преждевременно?
Свързване на LED лампата вместо флуоресцентна светлина и надеждностСвързване на LED лампата вместо флуоресцентна светлина и надеждност
Избираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпросиИзбираме лампа за къщата! 5 най-често срещани въпроси
Как да изберем лампи за опънати таваниКак да изберем лампи за опънати тавани
Добре дошли в света на светлината на основния декорДобре дошли в света на светлината на основния декор
Осветителни устройства и техните източници на светлинаОсветителни устройства и техните източници на светлина
Светодиоден светлинен източник на светлинаСветодиоден светлинен източник на светлина
Ролята на подовата лампа във вътрешността на стаятаРолята на подовата лампа във вътрешността на стаята
Лампи в интериораЛампи в интериора
» » Как да избера подходящата LED лампа
© 2021 BggeHat.com