Проводници за изграждане на къща

тел за строителствотоПо време на строителството на къщата проблемът с окабеляването изглежда прост. Независимо от това мрежата от проводници изцяло покрива цялата конструкция и ако не е надеждна, няма да бъде възможно да се избегне пожар. Днес, когато изграждате къщи, използвайте алуминиеви и медни кабели. Медната тел значително надвишава алуминиевия аналог по отношение на издръжливост и мощност, но е по-скъпо.

Всяко лице решава за себе си, кабелите, от които да се използва материалът. Просто трябва да помните, че свързващите проводници от различни материали могат да доведат до пожар. Кабелите също се разделят на броя на сърцевините. По-специално, едножичните проводници се използват в скрити кабели, тъй като те са по-твърди и не харесват постоянни наклонения. Що се отнася до блокираните проводници, те са в очите. Това са удължители и проводници за домакински уреди.

Съставът на жицата може да се намери чрез маркиране, което съдържа първите букви от използваните материали. По-специално, кабелът Avvg е гол алуминиева тел с винилова изолация. Ако в тази маркировка няма буквата "А", проводникът е направен от мед.

Ако възнамерявате да поставите жица на стената, по-добре е да се даде предимство на продукти, които са устойчиви на замръзване, влага и ултравиолетово покритие. За тази цел кабелите AVVG и VVG са идеално пригодени.



Когато подземното електрозахранване на къщата е по-добре да се даде предимство на проводниците на марката AVBBSHV или VBBSHV. Те имат отлична защита срещу механични повреди, представляващи стоманен полет, който обвива около втория слой изолация. В този случай самата защита е под гуменото покритие.

Що се отнася до организирането на вътрешно окабеляване, тук изборът на проводниците е по-разнообразен. Най-често в къщата, използващи тел марка SHVVP, VVG, PVS или AVVG. Въпреки това професионалните електротехници препоръчват да се остави изборът им за VVG. Броят на сърцевините в такъв кабел, който се характеризира с висока надеждност, може да достигне до четири броя. В същото време се предлагат за продажба различни версии. Някои от тях не горят, докато други изпускат малко дим.

Независимо от това кои кабели предпочитате, винаги помислете за размера на кабела. Представеният параметър силно зависи от консумацията на енергия. Ако за градски апартамент ще има достатъчно тел с напречно сечение от 2 мм, в случай на къща тя трябва да бъде до 5 мм.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предполагаемите видове ним кабел и глътка как да ги използватеПредполагаемите видове ним кабел и глътка как да ги използвате
Проводници за окабеляване как да не правите грешка при избора си?Проводници за окабеляване как да не правите грешка при избора си?
Инсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилатаИнсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилата
Окабеляване в дървена къща със собствените си ръцеОкабеляване в дървена къща със собствените си ръце
Желените цветове изискват правилна връзкаЖелените цветове изискват правилна връзка
Електрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къщаЕлектрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къща
Кабелна електропроводКабелна електропровод
За домашни електрически инсталацииЗа домашни електрически инсталации
Контролни кабелиКонтролни кабели
Кабел WBPSКабел WBPS
» » Проводници за изграждане на къща
© 2021 BggeHat.com