Организация на електроснабдяването на гаража

1Във всеки гараж трябва да има добре проектирана и оптимално планирана окабеляване. Изискванията за качеството на електрическите кабели се дължат на редица причини.

- Гараж - обикновено стаята не е загрята, в студения сезон е възможно кондензиране на стените. Традиционното мазе под гаража добавя и въздух към гаража на влажността, поради което само висококачествени електрически кабели трябва да се използват за работа в условия на висока влажност.
- Ако окабеляването в гаража, че правилно, ергономично изложени в тази консумация гараж мощност ще бъде минимално, то ще бъде удобно да се работи с всеки електрически инструмент, но подходящо осветление ще позволи да работи по всяко време на деня.
- Кабелите трябва да позволяват свързването на високо енергийно оборудване, като например машина за заваряване, да издържа на увеличения общ товар.

Видове окабеляване в гаража

Съставът на оборудването, който се предполага, че се използва в гаража, определя какъв вид окабеляване е необходимо да се направи в него - еднофазен или трифазен.

Еднофазовото окабеляване е най-честият случай при свързване на гараж. Допустимо е, ако мощността на цялото оборудване в гаража не надвишава 11 kW. За огромното мнозинство от битовото електрическо оборудване и за осветление този капацитет е достатъчно.



Трифазното окабеляване е необходимо, ако гаражът използва мощно електрическо оборудване - заваръчна машина, машина и т.н. Това често се случва, ако в гаража се организира частна продукция. Ако гаража се намира в гараж кооперация, въпросът за мрежата за трифазен е решен съвсем просто, а в отделно място в гаража, ще трябва да се съглася с Energosbyt този проблем, инсталирайте подходящия 3-фазен метър в гаража.

Монтаж на окабеляване в гаража

Методът на монтаж на електрическите проводници се определя основно от материала на стените на гаража. Ако това е блок от пяна или тухла, най-добрият вариант е да поставите кабелите в обвивките, в които са разположени защитните кутии. В един дървен гараж това естествено е невъзможно.

Ако стените са покрити с топлоизолационни панели, окабеляване може да се извърши във външните кутии, които по-късно изчезват зад панелите. Желателно е да се използват огнеупорни кутии.

Монтажът в шахтата в гаража е опасен за възможността от случайно повреждане на проводниците.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление в гаражаОтопление в гаража
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Десет в батериите за отопление в гаражДесет в батериите за отопление в гараж
» » Организация на електроснабдяването на гаража
© 2021 BggeHat.com