Заземяване в апартамента със собствени ръце

В съвременния свят хората използват различни домакински уреди. Всяка година излизат нови устройства, които правят живота по-лесен по всякакъв начин и всеки иска да ги сложи в апартамента си. Нови мощни хладилници, микровълнови фурни, тостери или смесители са придобити от всички жители на къщата. Но това са безсмислени парчета пластмаса и метал, без надеждни и най-важното - безопасно отстраняване на електроенергията. Ето защо, преди да направите заземяване в апартамента, трябва да се оборудвате с необходимите знания и да придобиете малко опит, защото Работата с лошо качество ще бъде ежедневна заплаха за всички жители на помещенията.

Заземяване - каква е неговата характеристика?

Много хора питат: защо се нуждаете от заземяване на инструментите? Нека анализираме отговора чрез примера на пералня. Знаем, че основните материали, от които се произвежда машината, са метални и пластмасови. С взаимодействието на електродвигателя и електричеството стиралк започва своята работа. Без това голямо количество електрическа енергия ще бъде прехвърлено към металната обвивка. При контакта на човек и потребителска машина ще бъде победен огромен електрически заряд, което може да доведе до смърт.

Заземяването се извършва най-добре под наблюдението на специалист

Заземяването се извършва най-добре под наблюдението на специалист

Инсталирането на специално оборудване в този случай отнема целия излишен ток на земята, като по този начин елиминира ненужните страхове и възможни електрически въздействия далеч от жителите на стаята. Ако решите да направите заземяване в апартамент със собствените си ръце, тогава си струва да прочетете литературата, да гледате видео курсове и още по-добре да правите цялата работа под наблюдението на специалист. Това ще направи възможно предотвратяването на грешки.

Към днешна дата има два основни начина за безопасно инсталиране на защита в къщата:

1) Свързване на РКУ;

2) Свържете собствената си верига.

Устройство за безопасност при изключване

RCD е устройство, което е особено търсено, когато изобщо няма електрическо кранче в жилищната сграда. Това означава, че строителят на компанията, който е извършил строителството на къщата, не е предвидил възможността за заземяване на тока. Това устройство ще ви помогне да избегнете контакт с електричество, но не може напълно да ви предпази от повреда.

За свързване ще е необходимо да се задейства с набор от отвертки, клещи, лента и всъщност самият уред. Преди всичко се погрижете за промяна на общото окабеляване - най-доброто е трижийното окабеляване. Това е порядък по-надежден и по-безопасен, дори когато се свързва с мрежа от много различни устройства с различен капацитет.

Някои битови уреди могат да бъдат заземени, като се използва RCD

Някои битови уреди могат да бъдат заземени, като се използва RCD

С подмяната на кабелите и инсталирането на RCD ще бъдете напълно готови да се свържете с обща мрежа, която скоро ще бъде свързана с вашия вход. И тогава ще е необходимо само да прикрепите трижийния кабел към подовия панел.

Тази машина може успешно и безопасно да заземи не всички домакински уреди. Максимумът, който ще бъде на негова сила - пералня, котел, който загрява водата и още няколко изхода. Следователно, трябва да се погрижите за по-надежден и мощен метод.

Свързване на вашата собствена верига

Този метод е особено важен за жителите на Хрушчов. Това предполага изграждането на отделна заземяваща линия. Основната идея за свързване на собствената си верига е, че нейното инсталиране ще бъде възможно за жителите на всеки етаж. Това означава, че не само жителите на първия етаж ще могат да използват по този начин, но и жителите на останалите етажи.



За да изградите индивидуална схема, вземете дълга едножилна жица, която след това се изтегля в мазето от дома. Телата се полага по протежение на решетките. След това трябва да оборудвате структурата около къщата. За да направите това, на избраното място трябва да карате поне три метални ъгъла. Електродите могат да се използват вместо ъглите. Ние изкопахме в електродите или ъглите с метална плоча, така че кованите предмети да бъдат заловени.

Следващият етап е надеждното свързване на проводника към дадената структура по-рано към мазето. Оказва се, че единият край на едножилен кабел е прикрепен към структурата, а другата е закрепена към корпуса на подовия панел. По този начин е възможно да се осигури всяка стая на всички етажи.

Важно! При планирането на този начин на отклоняване е необходимо да се координира инсталацията с компанията на разработчиците. В противен случай, ако направите грешка, вие се излагате на много проблеми. Що се отнася до това, което ще се случи в бъдеще, само вие ще отговорите, а в случай на неправомерно поведение, цялата вина ще бъде върху вас.

Заземяване на група гнезда

В момента производителите вече са произвели голям брой налични европейски и американски търговски обекти. Но на територията на страните от ОНД и Европа най-разпространеният е европейският тип. Те имат "фаза", "нула", както и контакт за заземяване, който излиза от корпуса за 4-5 мм.

В действителност, на електроенергията от контакта - една много важна стъпка, без които не можеш да направиш нищо от съществуващата сграда. За добрите и надеждни контакти защита нужда отвертка, тиксо, клещи и специален кабел, който е необходим, за да се свържете към терминала на обратната страна.

Съединителите на европейските гнезда имат контакт за заземяване, който излиза от корпуса за 4-5 мм

Съединителите на европейските гнезда имат контакт за заземяване, който излиза от корпуса за 4-5 мм

Това е свързването на кабела към контакта и прави изхода заземен и абсолютно безопасен за всички жители. Това е много лесна работа, абсолютно всеки може да се справи с нея. Достатъчно е само да научите няколко предимства или да научите повече от специалист.

Препоръчително е обаче работата да бъде делегирана на специално обучен човек, който може безопасно и безопасно да заземи гнездата във вашия апартамент. В края на краищата автократичната намеса в електрическата система може да завърши не напълно благоприятна.

Основни грешки при самозатварянето на стаята

Първата и може би най-голямата грешка е, че човек започва да работи без първоначално обучение и без никакви познания. Това често води до бърз провал на окабеляването, което може да доведе до неблагоприятни последици до пожара. Следователно, в никакъв случай не трябва сами да слагате кабелите без първоначално обучение или специализирана поддръжка.

Също така е възможно да се открои нечестността. Това е най-лошият враг на човека. Когато нещо не започне да излиза, най-често има усещане за спиране на инсталацията или за забъркване. Това води до непоправими последици. Освен това, преди да започнете, трябва да придобиете всички необходими инструменти, които могат да улеснят процеса.

В заключение, бих искал да насоча вниманието ви към факта, че не си заслужава да се качвате в електрическата система на стаята и къщата без споразумение с разработчиците. И за провеждане на това събитие е силно препоръчително да се обадите на капитана, защото това ще ви позволи да избегнете неприятен контакт с електричество. Професионалистът ще върши работата си качествено, надеждно и безопасно за всички жители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Заземяване в частна къщаЗаземяване в частна къща
Как да инсталираме бойлер в банятаКак да инсталираме бойлер в банята
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Как да свържете узо без схема за заземяване, експертни съветиКак да свържете узо без схема за заземяване, експертни съвети
Как да направите заземяване на бойлер със собствените си ръцеКак да направите заземяване на бойлер със собствените си ръце
Той бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняванеТой бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняване
Как правилно да направите електрически кабели в къщатаКак правилно да направите електрически кабели в къщата
Как да оборудваме нов апартаментКак да оборудваме нов апартамент
Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…
Как да направите ремонт в апартаментаКак да направите ремонт в апартамента
» » Заземяване в апартамента със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com