Какво да изберем, вентилатор, нагревател или конвектор?

вентилатор, нагревател на масла или конвектор

Всяка година много хора са изправени пред общ проблем - остра охлаждане. Както знаете, отоплителните системи включват определен график, а измръзванията в студения апартамент са доста неприятни, поради което е препоръчително да се закупи електрически нагревател.

Сред различните модели, най-популярни са следните инструменти: конвектор, маслен нагревател, нагревател на вентилатора. Всеки от тях ще се справи перфектно със задачата, но как да избере най-доброто сред тях?

Като правило всеки нагревател има редица предимства и недостатъци, които ви позволяват да изберете най-подходящия за себе си.

икономика

Продавачите могат да твърдят, че например конвекторът е много по-икономичен от петролния нагревател, но това е подвеждащо. В действителност, електрически нагреватели са точно същата ефективност - около 100. Също така, на нагревателя може да се извърши чрез зонален отопление на помещението, с други думи, само в малък радиус около вас и пълна, покриваща цялата площ. Тя директно зависи от нейната сила.

Вентилатор с нагревател

Той работи по принципа на раздуване на въздушните потоци през червената си гореща спирала, като по този начин отоплява стаята. Такъв нагревател е удобен за компактния си размер и достъпна цена. В допълнение, той може лесно да бъде транспортиран с вас.



Сред недостатъците - неприятен шум, създаването на вятър, сушене на въздух и изгаряне на кислород в него. При работа може да стане много горещо, което прави невъзможно докосването или преместването му.

Вентилаторът нагревател бързо затопля стаята поради потока на горещ въздух, освен това е много по-топло там, където е насочена. Този нагревател е подходящ за малък обхват, или като незаменим спасител по време на работа, но не седят твърде близо до него, а дори и повече, е в противоречие с това постави в близост до течаща техника, например, компютър, защото прекомерното прегряване може да носи негативни последици, а по-късно дори нежелани разходи за ремонт.

Електрически конвектор

Този вид нагревател е представен под формата на метална кутия с нагревателно устройство в нагревателя. Благодарение на такива характеристики на електрическите конвектори вътре в кутията се образува течение, иначе наричано конвекция. Топъл въздух циркулира стаята и равномерно я загрява.

Предимства на това устройство е, че той не създава шум или горещ вятър поток, в допълнение, значително по-мощен конвектор, но поради високите температури също така е много сух въздух и насърчава изгарянето на кислород.

Маслен охладител

Такъв нагревател е нагревателна батерия, пълна с масло, както и нагревателен елемент вътре. Като нагревателен елемент - самия корпус, така че температурата е по-ниска от или спирален нагревател конвектор, масло нагревател подходящо изгаря по-малко кислород и почти сух въздух.

Обикновено масленият охладител загрява стаята, в която се намира, но останалата част от апартамента остава студена. Такова устройство е удобно за постоянно местонахождение на едно място, но благодарение на специални колела той лесно може да бъде транспортиран до друга стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?Как да направите електрическо отопление в частна къща и какво е необходимо за това?
Основните видове отоплителни системи, кой е подходящ за Вас?Основните видове отоплителни системи, кой е подходящ за Вас?
Електрическо отоплениеЕлектрическо отопление
Инфрачервен нагревател на тавана - класификацияИнфрачервен нагревател на тавана - класификация
Как да изберем таванно отопление за лятна резиденцияКак да изберем таванно отопление за лятна резиденция
Видове и видове конвекториВидове и видове конвектори
Електрически нагревател, нагревател за видовете и видовете оборудванеЕлектрически нагревател, нагревател за видовете и видовете оборудване
Конвектори за отопление на водаКонвектори за отопление на вода
Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
Конвекторно отоплениеКонвекторно отопление
» » Какво да изберем, вентилатор, нагревател или конвектор?
© 2021 BggeHat.com