ТЕМ за отопление на гаража

TEN (тръбен електрически нагревател) - много практичен елемент, използван за отопление на помещението. Най-често инсталирането на десет в батериите, гараж отопление с помощта на тях може да се различават по типове тонове:

Отоплителните елементи се използват като елементи на оборудването. В домакинските уреди ние сме свикнали да виждаме този елемент като бойлер, миялна машина и пералня. В допълнение, често нагревателният елемент служи за отопление на охлаждащата течност в отоплителните системи на жилищните помещения. В индустрията нагревателят се използва за същата цел. Единствената разлика е, че за нуждите на домакинствата се използва елемент, който е по-малко мощен. Често се използва за подгряване на гаража с инфрачервен нагревател.

боядисване на батерии, отопление в гараж
Резервоари за отопление на гаража

Нанасяне на отоплителни елементи в отоплителната система

Монтирането на отоплителни елементи в радиатори за отопление е доста често срещано нещо днес. Принципът на действие на такава пещ за отопление на гаража е много прост - чрез подаване на електричество към елемента се загрява. На свой ред нагревателят постепенно нагрява охлаждащата течност на радиатора.

Трябва да се отбележи, че в отоплителните батерии могат да се използват различни видове нагревателни елементи. Те са разделени на главни и спомагателни. Няма съществена разлика в тяхното разположение и власт.

Пещта за отопление на гаража в радиаторите има значително предимство - нивото на нагряване може да се регулира чрез специален температурен контролер.

Използване на ТЕМ за отопление на гаража

При избора на нагревател за гаражна отоплителна система трябва да се обърне специално внимание на следните видове елементи:

  • отоплителни котли за гараж, използвани в стоманени, алуминиеви или чугунени отоплителни батерии;
  • с таймери за изключване и регулатори на температурата;
  • Нагревателни елементи от типа патрон.

Независимо от вида на отоплителния елемент, който решите да създадете гаражна отоплителна система, независимо дали става дума за отопление на гаража с газов пистолет, трябва да спазвате правилата за инсталиране. Във всеки случай, нагревателят трябва да бъде инсталиран вертикално. Място на монтаж - долна разпределителна арматура. Това разположение на елемента прави възможно топлинната течност, използвана в радиатора, да се загрява колкото е възможно по-ефективно (вода, масло, антифриз). Важно е, че нагревателят не пречи на циркулацията на течността.

пещи за отопление на гаражи
Разположението на отоплителната система в отоплителния регистър


Патронните нагревателни елементи са малко по-различни от другите видове - имат специална стоманена обвивка. Това им позволява да се използват в отоплителни радиатори на гараж с топлоносители от всякакъв вид.

Разбира се, при инсталирането на която и да е отоплителна система, независимо дали става дума за газова горелка за отопление на гараж, е изключително важно строго спазване на всички мерки за сигурност. На първо място, трябва постоянно да наблюдавате системата.

Ако нямате възможност да го направите сами - използвайте система с възможност за автоматично управление на нивата на отопление и изключване. Уверете се, че сте свързали системата към електрическата мрежа или ако имате електрически бойлер за отопление на гаража, използвайте заземен контакт.

нагряване на гаража с инфрачервен нагревател
Схемата за отопление на гаража с тийнейджърите

Самоинсталиране на нагревателя в батерията

Процесът на инсталиране на нагревателя в радиатора за отопление на гаража изисква от капитана да следва стриктно определена последователност от действия. Стъпка по стъпка това се прави по следния начин:

  • на първо място, отоплителната система е изключена от електрическата мрежа;
  • освен това е необходимо да се изключи водоснабдяването към системата;
  • пълно изпускане на вода от системата;
  • Вместо долната тапа на радиатора се инсталира нагревател. Друга възможност за монтаж е поставянето на нагревателния елемент, скрит от специална обвивка, директно във водопроводната тръба. Важно е нагревателят да не пречи на циркулацията на охлаждащата течност;
  • запълване на системата с вода, проверка на течове;
  • повторно включване на отоплителната система към мрежата.

Правила за безопасност при използване на отопление в гаража

Без значение какъв вид на система за отопление, който използвате (печката за отопление на гаража или радиаторите), какво гориво работи, например, отопление гараж газови конвектори, това е от съществено значение за изграждането и отговаря на правилата за пожарна безопасност за продължаване на операцията:

  • Когато инсталирате пещта за отопление в помещение, трябва да се организира качествена вентилационна система.
  • Експлозивните, запалими предмети и течности трябва да отсъстват (или да се съхраняват правилно) в стаята. Първата мярка за безопасност в този случай е разположението им доколкото е възможно от източника на топлина.
  • При използване на голям брой електрически уреди, чието захранване значително надвишава мощността на мрежата, внимавайте предварително да инсталирате предпазителите. Ако допустимото захранване е превишено, те просто изключват устройството от захранването, като по този начин се елиминира възможността от пожар и затваряне.
  • когато използвате в гаража за по-удобно свързване на нагревателя, уверете се, че дължината на кабела не надвишава 6 метра. Най-рационално е използването на мрежови филтри - при токови вълни те просто изключват устройството. Внимателно се уверете, че удължителният кабел не се огъва или не се напуква. Не поставяйте тежки предмети върху кабела, които биха могли да повредят целостта му. Внимавайте да не прегрявате носа.
фурна за отопление на гаража
Мрежов филтър
  • включеното отопление на гаража с конвектори потребява почти цялата мощност на мрежата - затова не се препоръчва паралелно да се включват допълнителни електрически уреди. Не използвайте за отопление на стайните устройства, които имат незначителни, на пръв поглед, неизправности.
  • Не оставяйте нагревателя включен дълго време без надзор. Освен това е невъзможно използването на включените нагреватели за изсушаване на предмети или неща.
  • В случай на използване на газ като гориво за печка или котел за отопление на гараж, не се препоръчва да се съхраняват летливи вещества в гаража. Още по-важно е да запомните, че гаражът не е място за съхраняване на газови бутилки, дори празни. Най-малкото изтичане на газ може да причини ужасно бедствие.
отоплителни котли за гараж
Вентилацията е задължителен признак на гараж
  • не забравяйте да спазвате всички правила за работа на отоплителната система, каквото и да е било, независимо дали е отопление на гаража с печка. Нормалната небрежност може да предизвика пожар.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Еднотръбна схема за отопление на частна къщаЕднотръбна схема за отопление на частна къща
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Отопление с естествена циркулацияОтопление с естествена циркулация
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Основните видове отоплителни системи, кой е подходящ за Вас?Основните видове отоплителни системи, кой е подходящ за Вас?
Електрически нагревател, нагревател за видовете и видовете оборудванеЕлектрически нагревател, нагревател за видовете и видовете оборудване
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
» » ТЕМ за отопление на гаража
© 2021 BggeHat.com