Как да си направите собствен електрически камина с ефект на пожар

Огънят е един от елементите, който има наистина магическо въздействие върху човека. Невъзможно е да се уморите от съзерцаването на пламтящ пламък, който облекчава умората, позволява да се отпуснете или, напротив, да мобилизирате мисли, да мислите за важни неща. При организирането на романтична вечеря огънят играе ролята на незаменимо допълнение.

Електрическа камина в стая може лесно да замени истинската, при условие че основните функции се изпълняват качествено: създаване на топлина и симулиране на пламък. Но камината в рамката на стила, с възможност за регулиране на температурата, триизмерен образ, набор от програми, които не всеки може да купи поради високата си цена. Следователно, сред майстори на начинаещи, все по-често започва разговор за това дали е възможно да се направи електрическа камина със собствени ръце.

Очарователна светлина от изкуствен огън
Просто омагьосваща гледка

Производството на нагревателен елемент е проблем, но е достатъчно ясен. Тук ще са необходими елементарни умения и физически познания. Но ефектът на живия пламък на пръв поглед изглежда недостижим. Това обаче е само измамен страх, който ви пречи да правите, правите и получавате отличен резултат.

Модели за дърва за огрев

Независимо от вида на конструкцията, която симулира пламъка, винаги ще е нужен моделът за шкурка. По този въпрос полетът на майсторската фантазия е само приветстван. Подложките могат да се купят в онлайн магазина. От Китай можете да изпращате аксесоари за камини (този факт, който все още използваме в бъдеще). В някои случаи се използва истинска дърва за огрев. С ефективното осветление се постига добър резултат.

Но ако всички търсения не са успешни, тогава ще трябва да направите сами манекен. Но тогава ръчната работа ще бъде два пъти по-приятна за гледане. Като материал, гофриран картон се използва, той може да се намери в кутии на домакински уреди. Там често се използва като пълнител между листа.

Модел на дърва за огрев от картон
Гофрирана борда от велпапе

След като направихме тръби от такъв картон и ги оцветявахме в кафяво, получаваме дневник, на който към шотландската лента е прикрепен възел от същия материал, с по-малък диаметър и дължина. Остава да се сгънат дървата в камината, от разстояние изглеждат като истински.

Симулация на пламъка

Да разгледаме някои прости и достъпни начини, които могат да се реализират самостоятелно.

Въртящ се диск

Най-лесният начин да създадете илюзията за изгаряне е да използвате задно осветяване на дърва с червени и жълти лампи. За снимката не е статично, необходимо е да се създаде въртящ се диск с прорези между дървото и лампите. Той се задвижва от електромотор от всеки дизайнер. Скоростта на двигателя се намалява с допълнително съпротивление или механична предавка.

Идеята е, че светлината, преминаваща през движещите се пукнатини, оставя върху дърва и стените на огнището блестят, отразявайки отдалеч пламък. За съжаление, думата "отдалеч" е решаваща. Сега такава имитация на огън никъде не е била приложена.

Пламък от коприна

По-реалистична картина може да се получи, ако моделът на пламък е направен от копринена тъкан, която има тънки ивици. Първоначално лентите бяха изработени от фолио, но използването на материята измести тази технология.

Големи копринени пламъци
Огромен копринен пламък

Отдолу, вентилаторът ще доставя въздух на тези ленти и съответното осветление ще даде сок на цветята. Макар че такъв манекен за камината и изглежда неубедително, но все още се използва от сценични декоратори на театри.

Многократно размисъл

Получете изкуствен огън - това е едно нещо и преместването му в дневници е друго. Системата от огледала, използвайки законите на отразяване на светлината, ще събере в един момент пространството на отражение на дърва и огън. Този метод е короната на идеите, описани по-горе. Качеството на илюзията се подобрява с всеки метод, но все още няма реално представяне.



Не смятаме за вариант с дисплей с течни кристали, тъй като основната му част е телевизор и все още не можем да съберем телевизор.

Триизмерно изображение за двойка

Единствената качествена имитация е способна да направи пара, осветена от лампи. И в скъпи инсталации беше направено на такова високо ниво, че съмнението за възможността за самостоятелно изработване на електрическа камина с имитация на огън пълзи. Оказва се, че на този район са навлезли и народни занаятчии. Още по-лесно е да направите електрически защитни стени с ефект на пожар със собствените си ръце, отколкото други опции.

Парите се осветяват от лампите, като същевременно се създава визуална имитация на огън и дим. Конструкцията е базирана на ултразвуков парогенератор. За разлика от други подобни проекти, то не загрява вода и не консумира допълнително електричество.

Парна симулация на огъня
Парата действа като огън

Вътре е поставена високочестотна вибрираща плоча, която има механичен ефект върху водата, превръщайки я в фино диспергирана смес. Можете да си купите парен генератор на иБей и това е доста евтино. На същото място, между другото, се получава лампа, която има характерен светлинен филтър, който получава цвета на пламъка.

Светли филтри с изгорени лампи не бързат да бъдат изхвърляни, тъй като боята няма да даде подобен цвят. Тези филтри могат да бъдат демонтирани и по-късно да бъдат приложени към конвенционалните лампи, закупени в магазина.

Такъв конвертор за мъгла се поставя в метална кутия с вода. Но тъй като той генерира пара в достатъчно обем само на определена дълбочина, е необходимо да се направи и регулира плувката, която поддържа устройството на необходимото ниво. За да се надигне пара, тя трябва да се надуе с вентилатор. Вентилаторът от охладителя е подходящ. Необходимо е да се предвидят няколко неща:

  • Осигурете захранване на 24 V генератор и 12 V охладител, 24 V осветител.
  • Защита на охладителя от големи пръски вода от прекъсване.
  • Инсталирайте дифузора, за да насочите парата към лампите.
  • Монтирайте всичко в установените общи размери. Като рамка, всеки метален контейнер със силно покритие се взема, за да се избегне ръжда.
  • Дифузор и скоби за лампи, за предпочитане изработени от алуминий. Това е добър източник на топлина, чието натрупване не ни трябва.
  • Портата за камината се изпълнява с поставка. Цялата симулационна система трябва да бъде поставена между пода и дъното на пещта. От рационална гледна точка първо трябва да съберете генератора на пара и след това, в зависимост от получените величини, пиедестала за портала.
Домашното устройство е в действие
Красиво домашно устройство

Схемата на устройството е готова. Ако съберем такава парна електрическа камина със система от пламъчета имитация на водата, тогава можем да кажем, че тя е направена от самите нас, независимо от подробностите за покупката. За да подобрим инсталацията, добавяме няколко докосвания.

В кухината на огнището има въздух с пара, който при понижаване на температурата непременно кондензира. Оттук, вътрешната повърхност на пещта трябва да бъде завършена с устойчив на влага материал. Това може да бъде гипсокартон, но само със зададените свойства.

Като плувка можете да използвате пръстен от детска пирамида с голям диаметър на дупката. В отвора се вкарва пластмасова чаша, в която се подава вода. В тази чаша се поставя генератор. Цялата тази система плава и водата в стъклото се превръща в пара и после в декоративен огън.

Чип, който съвпада с флюсите на пара и светлината на лампите, не може да се използва, резултатът все пак ще бъде страхотен. Въпреки че има рационално зърно. Колкото повече пламъци, толкова по-ярки те блестят.

Изработени за камината със собствените си ръце, изкуственият огън ще бъде стотици пъти по-топъл от който и да е закупен, защото инвестира цялото умение, желание и любопитство. Домашните устройства имат едно значително предимство - те могат да бъдат модернизирани безкрайно. Възможност за размисъл ще бъде звукът от процеса на изгаряне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини с параКамини с пара
Огнеупорно стъкло за каминаОгнеупорно стъкло за камина
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Електрическа камина за дома и вила Основните сортове, необходими функционалниЕлектрическа камина за дома и вила Основните сортове, необходими функционални
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Електрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа каминаЕлектрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа камина
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
» » Как да си направите собствен електрически камина с ефект на пожар
© 2021 BggeHat.com